母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無曾經食過或者食緊既媽媽, 分享下心得同效果, thanks.

禁止訪問

別墅

more milk special blend 丸裝,奶量有多左,食左三個月,之後轉為飲多奶茶,奶量維持到,冇減少到。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

初初飲多奶茶,奶係多左,但唔夠濃,最慘係我飲完肚痾...當時坐緊月,俾阿媽鬧到痴肺,之後轉食more milk plus,食左1樽,奶多左,杰左d..但奶量都係未穩定,又再轉食more milk special blend丸裝,食完1樽多d,已經可以停食,奶好夠杰,奶量穩定左就冇再食喇..

請不要點評我,謝謝!

男爵府

原帖由 gilkathy 於 10-9-17 02:02 發表
初初飲多奶茶,奶係多左,但唔夠濃,最慘係我飲完肚痾...當時坐緊月,俾阿媽鬧到痴肺,之後轉食more milk plus,食左1樽,奶多左,杰左d..但奶量都係未穩定,又再轉食more milk special blend丸裝,食完1樽多d,已經可以停食,奶 ...

請問你係咪轉左specisl blend先奶量穩定?因為我食緊more milk plus + goal's rue, 奶係杰左, 量都多左少少, 但真係唔穩定. 所以想請問你係咪轉左blend先好d?咁你個blend係咪keep住食1個月就ok? 中間唔駛夾其他野食?

我仲想問下各位mama, 有冇發覺食左more milk plus後, d奶杰左, 但bb d 尿尿黃左?我個人認為, 前奶少左, 水份自然少左, d尿就會黃..... 我阿囡唔鐘意飲水 >.<

公爵府

原帖由 Angel8 於 17-9-2010 10:33 發表

請問你係咪轉左specisl blend先奶量穩定?因為我食緊more milk plus + goal's rue, 奶係杰左, 量都多左少少, 但真係唔穩定. 所以想請問你係咪轉左blend先好d?咁你個blend係咪keep住食1個月就ok? 中間唔駛夾其他野食?
...
我唔敢肯定係食左blend先定,定係餵耐左先定,但我就轉食左blend個幾月,中間冇加其他野,之後定左就停食囉.
請不要點評我,謝謝!

男爵府

原帖由 gilkathy 於 10-9-17 12:21 發表
我唔敢肯定係食左blend先定,定係餵耐左先定,但我就轉食左blend個幾月,中間冇加其他野,之後定左就停食囉.

請問你奶量平均有幾多, 我平均1hr1安
你係咪全泵or早晚餵的, 你個泵奶schedule係點架

公爵府

原帖由 Angel8 於 17-9-2010 12:47 發表

請問你奶量平均有幾多, 我平均1hr1安
你係咪全泵or早晚餵的, 你個泵奶schedule係點架
呀....我唔知道呀,因為絕大部份係埋身餵架....
請不要點評我,謝謝!

禁止訪問

別墅

係咪食食下more milk plus到咁上下, 就要轉食more milk special blend呢? 我剛剛開始食more milk plus+goats rue, 咁幾時先要轉食more milk special blend?

男爵府

原帖由 gilkathy 於 10-9-17 13:03 發表
呀....我唔知道呀,因為絕大部份係埋身餵架....

哦.....咁你埋身完有冇脹架

公爵府

原帖由 papaeddy 於 17-9-2010 13:28 發表
我食more milk plus, 奶量係兩個星期後係明顯多咗, 依家就間中食, 一日食一兩次啦, 當維他命咁, 都冇少番, 有想過停食, 不過阿B愈食愈多, 只係希望奶量定D, 夠阿B食就得. ...
其實我覺 得你可以試下停,因為阿b會越食越多,你身體會跟住適應,如果停左之後真係少左奶先再食返啦~
請不要點評我,謝謝!

公爵府

原帖由 Finy03 於 17-9-2010 17:04 發表
係咪食食下more milk plus到咁上下, 就要轉食more milk special blend呢? 我剛剛開始食more milk plus+goats rue, 咁幾時先要轉食more milk special blend?
我係一開始食果時唔見有blend,所以先食plus,後尾想買第2樽時發現有blend,係新出,佢寫到好似好好咁,.咁我就轉左食blend囉~如果你問我,我會覺得blend 0既做用大d~
請不要點評我,謝謝!

公爵府

原帖由 Angel8 於 17-9-2010 17:12 發表

哦.....咁你埋身完有冇脹架
冇架喇.因為我好衰,我成日要bb食清晒一邊先轉俾佢食另一邊,所以通常唔會點脹.
請不要點評我,謝謝!

別墅

我買過一次 more milk plus+goats rue,但兩樽加埋太貴喇,好彩後來發現有 special blend capsules,效果一樣,慳左一半錢。

原帖由 gilkathy 於 10-9-18 02:05 發表
我係一開始食果時唔見有blend,所以先食plus,後尾想買第2樽時發現有blend,係新出,佢寫到好似好好咁,.咁我就轉左食blend囉~如果你問我,我會覺得blend 0既做用大d~ ...

大宅

我上lydialing產前班介紹既 nonichai nursing mothers好好~ 之後我試過一樽more milk plus都冇咁勁~

前排追奶, 食返nonichai nursing mothers一次已經谷奶, d奶又濃d~ 又唔駛準時4個鐘食一次, 只要早上一次就ok~

大宅

請問邊度有得買?
原帖由 Yoio 於 10-9-19 14:29 發表
我上lydialing產前班介紹既 nonichai nursing mothers好好~ 之後我試過一樽more milk plus都冇咁勁~

前排追奶, 食返nonichai nursing mothers一次已經谷奶, d奶又濃d~ 又唔駛準時4個鐘食一次, 只要早上一次 ...

別墅

比較起上黎 "MotherLove" 有效果d, 定 "Nonichai" 有效d? 另外多奶茶邊隻好飲d同有無效?

禁止訪問

洋房

麻煩各位媽媽可否列出各種多奶丸/茶 邊度有得賣?
1. More Milk Plus
2. Mother Love
3. Nonichai
4. Special Blend Capsules

Thank you all!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊