跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇bb讀坑口 "救世軍明德幼兒園"

hi,
各位媽咪,
我想囡囡在2yrs入學,但救世軍明德幼兒園有很多人申請,唔知間幼兒園好唔好, 請各位媽咪比D意見或分享吓, :lol: 多謝.
1. 它是否'活動教學' or 行"project"?
2. 多唔多功課?
3. 多唔多親子活動?
4. 環境好唔好,地方大嗎?,衛唔衛生?
fungsotiny

大宅

Re: 有冇bb讀坑口 "救世軍明德幼兒園"

我個仔現讀k1,

1. 好似行project approach
2. 1-2様啦, 唔多功課, 可以接受
3. 至現時有兩個親子活動 (由九月至今)
4. 環境好,地方不算大,但很衛生

我喜歡老師好有愛心同埋好細心,希望幫到你。

複式洋房

Hi,

yn_liehk

thanks! :-P :-P
fungsotiny

大宅

知唔知幾時 interview for 06/07 year ?

複式洋房

我都想知呀,同埋請問係返幾點至幾點架? 一個月幾多錢呢?唔該

複式洋房

Hi, noknokma,

最早係返上午8點至下午4點, 可最遲6點接人,而一個月要$2,010.
:-P

noknokma 寫道:
我都想知呀,同埋請問係返幾點至幾點架? 一個月幾多錢呢?唔該

fungsotiny

大宅

Any one have sent the form to apply 2006/07 PN class ?

複式洋房

thx fungsotiny,

咁係咪要好早報名架?我阿仔而家13個月大,諗住兩歲比佢番呀~
fungsotiny 寫道:
Hi, noknokma,

最早係返上午8點至下午4點, 可最遲6點接人,而一個月要$2,010.[quote]:-P

noknokma 寫道:

fungsotiny [/quote]

大宅

要好早報名架,好多家長一攞到出世紙就報名。

複式洋房

yn_liehk

一出世就報名? 多口問句,救世軍係咪真係好好架? 咁讀佢,之後升小學係咪有一條龍架? 唔好意思呀,我呢方面完全冇concept,只係想搵間好學校比阿仔!希望你可以比多d information我丫唔該!

大宅

There are overwheling application and now the queue is for baby born in 2003. I think it's hard to join the school for Pre-Nurse class.

複式洋房

ansonbb,

:cry: 哦,唔該晒呀~

首頁

尾頁

跳至