跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為囝囝明年升小一, 我帶囝囝去左兩間小學上體驗課, 兩間都幾好, 唔知同佢簡邊間好, 想大家比d意見......

大宅

原帖由 森美 於 10-9-21 00:42 發表
因為囝囝明年升小一, 我帶囝囝去左兩間小學上體驗課, 兩間都幾好, 唔知同佢簡邊間好, 想大家比d意見......

循道衛理 - 純粹個人意見~ 學校環境, 老師對學生的態度都好好 (我囝囝以前曾經o係果度返小童軍); 所以上年佢都係我選擇的三甲內.

別墅

原帖由 森美 於 10-9-21 00:42 發表

多口問句, 點解唔考慮埋夢芹銀禧?

禁止訪問

複式洋房

回覆 2# chan1209 的文章

因為我個囝囝坐唔定, 老師比意見lee兩間比較岩佢....

複式洋房

原帖由 Ansonmame 於 10-9-21 03:08 發表

循道衛理 - 純粹個人意見~ 學校環境, 老師對學生的態度都好好 (我囝囝以前曾經o係果度返小童軍); 所以上年佢都係我選擇的三甲內.

想問下你囝囝而家派左邊間 ?

大宅

原帖由 森美 於 10-9-22 00:06 發表

想問下你囝囝而家派左邊間 ?

我叩門入咗第一志願 ~ 賽小

大宅

我個仔今年入左循小...佢有d唔習慣..可能係初期的表現,希望佢真係可以快d投入學校的生活..佢地學校夠唔夠學生啊...

大宅

我都參觀過呢間學校,真係好好架...教學理念..環境等....
原帖由 Ansonmame 於 10-9-22 01:23 發表

我叩門入咗第一志願 ~ 賽小

禁止訪問

大宅

原帖由 cathy.coffee 於 10-9-22 02:08 發表
我都參觀過呢間學校,真係好好架...教學理念..環境等....

但願如此~ 不過, 最終都要睇囝囝自己.

小朋友升小一o係新環境唔多唔少都有d唔習慣既~ 就好似當初返幼稚園咁 ; 其實我好 agree 循小d 老師唔錯!

其實囝囝前年由 summer 開始 join 咗小童軍, 藉此去了解呢間學校, 從活動中你會 feel 到導師有冇愛心, 耐心..., 而且放假D學生回校你又可觀察D學生係點.

有一次, 我同囝囝放咗小童軍後去咗佢校內個蝴蝶館, 有個男人主動走來慢慢講解比我地聽入面有D咩... 最後, 阿囝都不知幾開心和有興趣去觀察~~~ 我地估計那男人是校內的老師, 佢仲會放假返學校打理個蝴蝶館, 又冇厭棄我地呢D校外人... 問心, 如果唔係發自內心又點會理你地?

所以, 我真係對循小印象唔錯

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至