自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

另外, 32g / 64g 好呢?

男爵府

原帖由 mat媽 於 10-9-22 11:00 發表

I bought 64g 3g-wifi, however if you don't have a lot of things to download, so no need to buy the 64g. you have to buy the 保護膠片&機套.

水晶宮

of course 64GB with wifi 啦!!!! 有好多好多相會入 i-pad.

機套我去 apple shop 專面店買, 大約 400元左右, 可校 2 angles, 十分方便!

子爵府

原帖由 linchan 於 10-9-22 11:28 發表

I bought 64g 3g-wifi, however if you don't have a lot of things to download, so no need to buy the 64g. you have to buy the 保護膠片&機套.

如果要埋 3G 貴 $1000, 又要 上台, 每月又多 $200, 唔3G, 齋 wifi 係咪夠架喇?

子爵府

原帖由 wcandtt 於 10-9-22 11:32 發表
of course 64GB with wifi 啦!!!! 有好多好多相會入 i-pad.

機套我去 apple shop 專面店買, 大約 400元左右, 可校 2 angles, 十分方便!

如果買, 我會用多 $800 買 64g~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

我買左16咋
唔會擺任何相/片
要黎玩game上網only

平時用ipod果d 可以8g都用唔晒

唔會帶住d私人野通街走
萬一唔見左就死了…

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Apple Camera Connector Kit, 可以直接將SD card內D相bump入iPad, 或直接將iPad連接DC, 快而正

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 shannnb 於 10-9-22 13:23 發表
我買左16咋
唔會擺任何相/片
要黎玩game上網only

平時用ipod果d 可以8g都用唔晒

唔會帶住d私人野通街走
萬一唔見左就死了… ...

X 2~16gb我都覺得好夠用~~

侯爵府

原帖由 wcandtt 於 10-9-22 11:32 發表

ipad case, 只須298元

http://store.apple.com/hk/browse/home/shop_ipad/family/ipad?mco=OTY2ODA0NQ

侯爵府

原帖由 曲曲 於 10-9-22 13:00 發表
請問iphone4 wifi是否可以share用?
如果係, 咁係唔係買wifi就足夠呢

wifi只須在家加個router便可以, 或在政府場地, 商場, 巴士都有wifi,

而iphone係可以share 3g去部ipad處...

如果想出街可以暢通無阻地上網, 一定要3g, 但其實一般ipad with wifi都足夠..

侯爵府

原帖由 mat媽 於 10-9-22 11:40 發表

如果要埋 3G 貴 $1000, 又要 上台, 每月又多 $200, 唔3G, 齋 wifi 係咪夠架喇?

其真而家wifi覆蓋率很高, 如政府場地,街市, 圖書館, 商場,公司,家, 巴士,馬路邊...

一日24小時, 我已有22小時比wifi包圍著..

買wifi已足夠, 但我見中x動只須58元可以3g無限數據

侯爵府

原帖由 mat媽 於 10-9-22 11:00 發表

我買16g, 3g+wifi, +case

侯爵府

原帖由 991129 於 10-9-22 13:27 發表
Apple Camera Connector Kit, 可以直接將SD card內D相bump入iPad, 或直接將iPad連接DC, 快而正

我無買這個, 因為我喜歡將相分類才itune過相去ipad到, 所以無用這個過相...

子爵府

原帖由 焯媽媽 於 10-9-22 13:47 發表

wifi只須在家加個router便可以, 或在政府場地, 商場, 巴士都有wifi,

而iphone係可以share 3g去部ipad處...

如果想出街可以暢通無阻地上網, 一定要3g, 但其實一般ipad with wifi都足夠.. ...

咦, 我用緊 iphone 3gs, 即是可以只買 wifi ??

侯爵府

原帖由 mat媽 於 10-9-22 14:30 發表

咦, 我用緊 iphone 3gs, 即是可以只買 wifi ??

iphone版主有教,

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3402425-1-1.html

我以為ipad要係3g才可以share到數據..

水晶宮

我用緊部iPhone 4 個plan, 每月加HK$50 就有iPad 無限本地數據及Wi-Fi任用, 好低.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

64, wifi , 3g=六千幾
跟機個套薄ee
配件 , 如i-world/ DG/new vision /logon 多的選擇, 買摺套方便, 帶上機方便用

首頁

尾頁

跳至