母乳餵哺

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

唔好客氣啦~~~
原帖由 wingshum 於 09-1-19 17:18 發表
Hildatong 好多謝你ar.
解決晒老婆kei worry la.
yeah yeah

民房

各位, 請問用生木瓜定熟木瓜像湯好呢?
同埋椰菜有什麼用?

唔該!

複式洋房

原帖由 rainkkb 於 09-4-10 22:06 發表
同埋椰菜有什麼用?

唔該!

生木瓜, 啲人又叫白肉木瓜.

別墅

好媽媽勳章

有冇人可以話我知!!

原帖由 ktv 於 08-9-9 22:18 發表
來自jor_mankiu, 我學得好有用, 轉載讓更多人得益。
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1651048&extra=page%3D3

分享:赤貧媽媽終於富起來了!!

先講我有幾窮:我的bb因早產住了3個月e院, 出院後已經 ...

10. 每日食 Domperidone 10mg, 四次每次2粒, 藥房有得賣, ~~~呢個對上奶有咩用, 我問過藥房呢隻係胃藥!!

別墅

好媽媽勳章

我都試過唔得既?有冇人知?

原帖由 bigbighei 於 08-7-19 10:54 發表
各位媽咪,

我尋日試咗煲通草豆漿, 但係我滾極都唔变透明既?

我先比水煲咗成個鐘,之後再加豆漿滾多15分鐘,但都係白色既? 係咪我煲得唔啱呢? 係咪水多得呢?

我試咗2次都唔得喎! ...

別墅

有助上奶分享

炒熟左啲黑豆然後煲水,可加少許紅棗,好味啲

別墅

Domperidone 10mg

I ask doctor b4,breast-feeding mama is not recommended to taking on this medi.

民房

用魚尾 + 青木瓜 + 通草 + 紅棗!!!
奶水會好多架!

原帖由 rainkkb 於 09-4-10 22:06 發表
同埋椰菜有什麼用?

唔該!

別墅

中醫話北芹都通乳,我試都可以,我現在bb三個幾月,四小時一次,只要我餵小一次便會谷奶好痛,有個小偏方,吃雞不去皮,超勁!我泵出來看,半小時後一層油響面

別墅

我本身只有食Nonichai的Nursing Mother,是否可同時跟
GNC 的 Lecithin 及Motherlove 的 More Milk Special Blend一齊食呢?

原帖由 ktv 於 08-9-9 22:18 發表
來自jor_mankiu, 我學得好有用, 轉載讓更多人得益。
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1651048&extra=page%3D3

分享:赤貧媽媽終於富起來了!!

先講我有幾窮:我的bb因早產住了3個月e院, 出院後已經 ...

男爵府

已全人奶7個月喇, 生前買係美國買左兩支 More Milk Special Blend (8oz 不含酒精 ). 仲有一支未開過, 如有興趣既PM我啦.

別墅

想問產前飲上奶湯水有無用? 有無什麼湯唔飲得? Thanks.
http://lilypie.com][/url]

民房

i'm breast feeding my baby for 2 months, but i find my milk is not enough for my baby recently.......any one here can give me some advises?? My doctor didn't allow me to feed her since she had jaundice.

民房

那兒會有motherlove產品買呢?

民房

Organic mother's milk (herbal tea) & eat more rice are helpful to promote milk. Now my son already 11mths old and the milk still sustainable to meet his need.

洋房

母乳餵哺

我既細BB而家都6個月喇..100%全母乳餵哺...想保持/增加奶量..最緊要都係飲多D水/奶..仲有係盡量泵密D+泵清D..當然最好既係埋身餵啦...BB既吸吮係最Good既方法

民房

我餵大女時,全人奶至15個月,後因有bb,停餵!細女因工作壓力大,頭8個月都係全人奶,現要補點奶粉!以我經驗,首先不要太緊張,飲多食多!木瓜魚湯好有用!最重要瞓夠休息夠就自然上奶!不過盡有效方法是經常經常埋身餵!加油!

民房

我都覺得生木瓜魚湯好有效!

大宅

食左回奶麥皮.回左奶有無辦法可以上翻奶啊

複式洋房

KKCHAN 18,

你回左奶幾耐, 我都想轉反人奶 , 有無人知可以點上反奶(已停一段時間)

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊