母乳餵哺

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

Re: "保持/增加奶量的飲食"討論題目參考

vickyLai 寫道:
我今天才加入BK的,看了這個討論區大半天了,很感人!我BB今天26日大,因為我是開刀的,再加上BB不肯埋身,所以現在每次約1-1.5oz/3hr人奶(用電pump),約六次,再補3oz奶粉.昨天下午,我依舊試下俾他埋身,這次他居然啜了15分鐘!我真得開心的哭了!(I can breast feed him for the 1st time!) 我開始希望可以增加奶量,但今天埋了2次身,每次約15-20分鐘就停了,第三次他都不肯再啜了,我自己每次只pump出1oz(難怪bb不肯啜,太少了),最惨bb今天都沒有睡!not until now(9:00PM), 我不知是否因為bf另他confused左?因為我push他埋我胸食時,他喊得好悽凉 :-( 請問 1)我是否應繼續試埋身 2)為何d奶量都差唔多(每次1oz). Thanks a lot!

personally, 我覺得可以埋身當然最好不過.因他sucking will stimulate your milk production. 我鼓勵你繼續嘗試 :mrgreen:
我bb自從我番工後便不肯埋身了,當時bb約4個月大.便唯有pump給他. 埋唔埋身只好順其自然.
可以試下等bb自然吸啜, 如force/push他可能有反效果. bb仲細,要慢慢學. keep it up

可以渴木瓜魚湯增加奶量, 盡量多飲水/湯, 多休息, relax, 奶量便會夠. 我自己就待他吃完再pump清個乳房. pump/給他吃得多,大腦便收到信息會繼續做奶
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/67882/Signature3.jpg[/img]

子爵府

爸B勳章

您好,
我想問一問︰我的bb已經9個多月,一直是餵母乳的。由6個月開始加固體食物,到現在1天有2餐,每餐1-2碗粥仔,所以吃奶便減至3餐,每餐也吃得不多,加上他增磅不多,我擔心他吃不夠奶。
這2天開始減少每餐吃粥只有1碗,希望他吃多一點奶,誰知我的奶已經減少了,他吃不夠只是哭。這晚我惟開了奶粉給他。(這是他第3次吃奶粉)

1. 不知道應不應該減吃粥的份量而加母乳的份量?
2. 最近不夠奶,似乎pump不到,左右pump了半個鐘,也不夠2安。應如何增加?
3. 看一些文章指,1歲前要保持每天飲24安奶,我餵母乳,很難知道佢有否吃足夠。
另外,又說1歲前吃固體食物,只是佔他的25%食物份量,很難量度。
究竟這2個說法是否真確?應否堅持?
4. 我真的希望餵至2歲以上,看最近的情況,我擔心奶量只會愈來愈少,怎樣回復或堅持下去?

謝謝

sandy
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

珍珠宮

SandyCPS
我bb 9個月時都係食2餐粥,我覺得如果佢食粥食得好,無必要特登減份量,bb大個固體食物開始成為佢o既主糧,奶開始變成次要,只要你o既粥仔有唔同o既食物,就有均衡o既營養!!
至於增磅不多,佢地有番咁大個,開始重得慢都好正常,最重要係健康,我囡都好瘦架!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

爸B勳章

wenjen,

謝謝您啊!
是的,我也是這樣想。問過衛生處母乳熱線的姑娘也是這樣說,現在我已放心了。

希望可以餵得長些。

sandy

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

別墅

Help Help

我 bb 食全母乳已經4個幾月 唔知點解呢2 星期都好唔夠奶,
已經飲木瓜(菜檔黃色皮紅色肉果隻)魚湯. 只渣到 60 ml 咋 點算呀, 如埋身就好似好d .

點算 ?? help help

複式洋房

我bb都係飲人奶到六個月
我當時開始返工就奶水小
我有個朋友介紹我一隻西方全草藥(herbs)給我(營養)
只有中環d藥房先有得買
但我一時唔記得個名
放心我自己都食左兩樽
不會對bb有害
美國d媽咪都有食
係有d幫助增加奶量

到以下下見樽外形及成份功能
http://www.naturesway.com/NaturesWay/productdetail.aspx?productid=14610

複式洋房

我bb都係飲人奶到六個月
我當時開始返工就奶水小
我有個朋友介紹我一隻西方全草藥(herbs)給我(營養)
只有中環d藥房先有得買
但我一時唔記得個名
放心我自己都食左兩樽
不會對bb有害
美國d媽咪都有食
係有d幫助增加奶量

到以下下見樽外形及成份功能
http://www.naturesway.com/NaturesWay/productdetail.aspx?productid=14610

大宅

請問飲通草奶洗唔洗食埋啲通草?
該用戶已被刪除

珍珠宮

[size=large]通草

產 地 : 華 南 、 華 中 各 地 。
來 源 : 為 五 加 科 植 物 通 脫 木 ( Tetrapanax papyriferus (HOOK) K. KOCH ) 之 乾 燥 莖 髓 。
主 治 : 小 便 癃 閉 , 淋 病 水 腫 , 產 婦 乳 汁 不 通 , 目 昏 , 鼻 塞 。
功 用 : 通 竅 , 利 尿 , 清 熱 , 下 乳 汁 。
鑑 別 : 以 身 乾 , 條 粗 狀 , 潔 心 , 空 心 , 有 彈 性 為 佳 , 帶 黃 色 次 之 。

(from : herbno1.com )
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

好感人呀....埋身固然好...pump出

複式洋房

1. fenugreek is not easy to buy in hk. i find it at an organic food store at Mei Foo MTR station, but it's currently out of stock. I took fenugreek from 2-3 week ago. Although there is no significant effect on me, i've asked my friend to bring me bottles from Canada with sufficient dosage for the coming 4 months.

2. I drink 1000cc soybean milk daily, sometimes i will add milk and ground black sesame power together as i heard that these are the things help to increase milk.

3. I also drink 1 pot of papaya & fish soup everyday together with...,

4. 4-5 cups of Organic Mother's Milk herbal tea,
5. one cup of chinese medicine (help to increase milk and help the body to become easiler to recover),
6. 2 tablespoon of bird nest and
7. sometime drink pork knuckle soup with 通草 , octopus and peanuts.

although i take a lot of things which claim that will help to increase milk production but i can only pump 15-17oz and give once breast feeding daily. i'm a less milk production mama :-( :-( , but i don't want to give up, i tried all my best to keep feeding, hopefully to feed my baby at least up to six months.

Honestly, Item 3 as above help to make my supply steady (but no soup no milk); item 2 & 6 are the most effective things on me, which make my daily mama milk supply increase 5-7 oz (maybe that is caused by the use of twin elec pump instead of single side elec pump too).

複式洋房

zkbaby,

黃色皮紅色肉果隻木瓜 doesn't work, try the green papaya.

別墅

我也是餵到四個月,全人奶,但現在的奶真是越來越少,我怕囡囡唔夠,開點奶粉俾佢,但佢不肯飲,前幾日去健康院,呢個月都重不到0.5kg :cry: :-( ,點算好呢, 近來已經食好多了,囡囡之前反而一覺睡天光,這兩天又中途醒了.要飲一次.點算好呢.
我的小姨甥仔,好可愛呀

大宅

Glad,

thanks

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

Glad

Many many thanks!
the topics can help to solve my BF problems & worries.

大宅

thank you so much for your effort and advice!

大宅

好有用呀~thx

複式洋房

Hi saurus and other moms,
I feel so gulty as i do not pay as much attention to food as yours. I'm just taking fresh milk everyday, and some fish or octopus with pig nuckle soup around twice a wk. During the 1st mth, when "pui yuet" is here, i drank more. I guess this is the reason my milk supply drops (i'm BF the 3rd mth now).

My BB has quit nite milk since she's 6-wk old. I talked to nurse last wk and they told me to pump milk in the middle of the nite. I eventually tried this wk (coz i wanted to BF at least 1 more mth after i return to work next wk). I need to struggle to wake up in the middle of nite again, but it's worthwhile

2 more Qs -
1. could you tell me if that herb is still available in Mei Foo MTR shop?

2. Does the organic mother's milk tea work?

thanks

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

有媽媽pm給我, 想將關於增奶的題目置頂, 現在找來本題.

感謝所有留言多謝我的朋友!

由於我上網留言的空間很少, 現在少了留言, 請大家見諒. 所以連感謝大家的欣賞之情, 也未表達!

願大家擁有輕鬆的情懷, 讓自己的奶量擁有最首要的保證和動力!

加油啊!
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊