跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

哈哈,雖然我口講仔女冇所謂,生多一個伴一同健康成長就心滿意足了
但個心都幾想生女x200

大宅

我下一次一定要生仔x 100
Baby 6磅開刀出世了(2月25日), 3月1日出院

禁止發言

複式洋房

點解一定要生女呀?

原帖由 ivyso0804 於 10-9-27 23:37 發表
當我照到係仔,我係診所喊左出尼,下一個我要100%生女呀,好驚又生仔 x 100驚,

複式洋房

我老公做IT, 人地話做IT的都是生女, 但我們第一胎就生囝了, 他成個office都好高興, 因為很久沒有"慈菇定"了
ISAAC 25囝一隻

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都好想生個女呀..... 係唔係食多D 酸野呢??

大宅

網上copy的~

生男寶寶的飲食:
男性
多吃酸性食物,如:魚、肉類、蛋白、內臟及酸味的水果(蕃茄、橘子、草莓、葡萄、蘋果、鳳梨等),讓體質偏酸性。

女性:多吃鹼性食物,如:豆腐及豆類製品、牛乳、麥類製品、胡蘿蔔、南瓜、洋菇、洋蔥、芹菜、白菜、豆芽、洋菇、山藥、馬鈴薯、黃瓜、白菜、甜食、蓮藕、小黃瓜、海帶、海苔、菠菜、苧薺、芝麻、茄子、碗豆、大豆、紅豆、黑豆、蘆筍、竹筍、萵苣、葉菜類、花菜、牛蒡、胡蘿蔔、木耳……,以及不酸的水果類,如:香蕉、柿子、核桃、栗子、橄欖、杏仁、西瓜、香瓜、枇杷、棗子等。
Baby 6磅開刀出世了(2月25日), 3月1日出院

大宅

邊有呀, 我生左一對仔女, 無任何準備, 食的野又一樣, 只是一切隨緣, 比咩我就生咩, 只想生夠2個就收工, 大家唔好太緊張係仔係女,反正都係自己生到半死出來的.都開心的.

我唔係風涼話, 只想大家都開心愛自己的仔女! 一切隨緣...

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

原帖由 hellojudy 於 10-10-7 13:24 發表
邊有呀, 我生左一對仔女, 無任何準備, 食的野又一樣, 只是一切隨緣, 比咩我就生咩, 只想生夠2個就收工, 大家唔好太緊張係仔係女,反正都係自己生到半死出來的.都開心的.

我唔係風涼話, 只想大家都開心愛自己的仔女! ...

我都覺得係....一切隨緣啦!
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

首頁

尾頁

跳至