興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

這世界上沒有一個人是完美的,
我相信也沒有一個人是故意不完美的。
生長自不同環境的二個人,
無論心靈如何契合,都難免會有衝突。

與其說緣份是遇到一個能讓自己欣賞與被欣賞優點的人,

倒不如說是緣份是找到一個,能讓自己願意包容與被包容缺點的人。

習慣放一個人在心上...
有空時可以想...
忙碌時可以想...
心情不好時可以依賴...
心情好時可以分享...

這是一份很溫暖很幸福的感覺喔…

對的時間遇到對的人是一生幸福

對的時間遇到錯的人是一場心傷
錯的時間遇到錯的人是一段荒唐
錯的時間遇到對的人是一聲嘆息
本人所貼文章及相片都是從電郵中所取得來而轉貼!

本人所講說話純粹個人意見與文章及相片並無關連!

本人若侵犯了各下之板權,懇請告知本人以作收正!

==紫電青雙劍===》》》

子爵府

原帖由 青雙劍 於 10-9-28 14:35 發表
這世界上沒有一個人是完美的,
我相信也沒有一個人是故意不完美的。
生長自不同環境的二個人,
無論心靈如何契合,都難免會有衝突。

與其說緣份是遇到一個能讓自己欣賞與被欣賞優點的人,

倒不如說是緣份是找到一個,能 ...

是緣份是找到一個,能讓自己願意包容與被包容缺點的人。

男爵府

子爵府

原帖由 chelsealily 於 28/9/2010 14:45 發表
信不信由你, 我前幾日先記起好耐唔見你上BK, 今日就捉到你嘞, 仲唔係有"緣"? haha~

果然同妳有份有緣

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thanks

子爵府

原帖由 chelsealily 於 29/9/2010 16:02 發表

老朋友, 最近好嗎?
我搵左一輪先搵返呢個 topic , 點解咁快被移左過黎?
不如下次貼文章, 加d 自己意見(仲要好有討論意欲咁 ), 會唔會應該可以係自由講場討論吓呢? ...

安答,我唔識分咩分章放係邊到架!

等BK幫我分仲好啦~~~

我大少星期六七點早機去英國升大學讀書,

佢要去四年,真係好唔捨佢,佢由細到大最多離開我身邊七曰咁多渣

子爵府

原帖由 chelsealily 於 30/9/2010 13:49 發表

仔仔咁大個升大學拿? 一定唔捨得啦, 但相信出國讀書對佢將來係好有幫助, 最緊要佢有心機讀!
唔好 , 香港重有二少係度陪你, 我得一個囡tim而家P.3, 到中學都打算送佢出國讀, 首選都係英國! ...

係呀大少19歲二少岩岩升中一渣,我都明白,但似仲都係唔捨得,妳囡囡都想去英國,好呀!

我覺得讀書去英國好D,妳捨得囡囡一個去呀?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我覺得命運和緣份是分不開的

子爵府

原帖由 小紅 於 30/9/2010 15:14 發表

我覺得命運和緣份是分不開的

講得冇錯

男爵府

我都好相信緣..由其是揍左BB之後

子爵府

原帖由 chelsealily 於 30/9/2010 23:00 發表

唔捨得, 不過我想佢有更好嘅學習環境, 心同眼 都可以見識多d, 其實我唔期望囡囡將來有咩成就, 但希望佢有一定嘅文化修養!
差d唔記得, 祝你仔仔鵬程萬里! ...

天下父母都係咁樣唸,我都祝妳囡囡學業有成

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

對....

首頁

尾頁

跳至