夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我真係好想知樓主你點樣可以$1000洗一個月仲要包埋BB開支~ 你真係好勁! 如果咁小錢你都可以用到成個月, 你跟本唔洗驚其他野, 因為冇野會難到你~

我講真架, 比D信心自己, 係屋企有時間, 老公唔係度, 就打去政府部門問下, 呢度好多媽媽都比埋電話你架喇, 又或者你可以再SEARCH多D機構, 問佢地可唔可以幫到你!! 只要你做多一兩步, 你脫離你老公既魔掌愈快!!

大宅

原帖由 sumlam 於 10-10-1 18:09 發表
我真係好想知樓主你點樣可以$1000洗一個月仲要包埋BB開支~ 你真係好勁! 如果咁小錢你都可以用到成個月, 你跟本唔洗驚其他野, 因為冇野會難到你~

我講真架, 比D信心自己, 係屋企有時間, 老公唔係度, 就打去政府部門 ...

多謝咁多位俾意見同幫我~~~~好多謝啊!!
我而家仍然俾緊機會大家~~~~如果有再消息會再同我大家傾下!!^^thx~~~~

大宅

醒目開學勳章

自己有錢袋落袋,就唔駛睇人面色!

伯爵府

好媽媽勳章

從來婚姻都無保障。
男人~~唉。。。
最大的保障,還是來自自己的堅強和獨立。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

樓主,
1000蚊一個月..點捱呀,貓貓生BB都唔係可以解決啦,老實講..我C6都好臭脾氣,好大男人..都係咩都唔做,我大肚同生BB都冇做過女王,都係自己買野煮埋飯佢食,而家我有甲亢,成日唔舒服先叫好少少,佢會幫手做少少家務..不過我C6有樣好,佢唔比我返工,想我照顧好屋企同個女..所以錢佢比晒我,連提款卡都響我度,唔會過問我點用,佢只會拎佢需要既錢就算,同埋佢好慳自己,一日100蚊都駛唔到,好幾個月先同朋友出一次街,放工即刻返屋企,呢幾樣佢就真係可算真正大男人...
你呀,下定決心搵社工幫你,如果可以番媽咪度暫住得唔得?因為要體恤安置.都要係離婚令先得,真係學其他姊妹咁講,拎綜援都好過留響度啦....

大宅

我屋企2隻兔仔都好似唔止同$1,000一個月 何況大人加BB 我真係無辦法想像 不過有時見到D賤男人咁衰 真係覺得自己個老公超好 樓主 希望你早D脫離吧

大宅

原帖由 lauretta 於 10-10-4 09:58 發表
樓主,
1000蚊一個月..點捱呀,貓貓生BB都唔係可以解決啦,老實講..我C6都好臭脾氣,好大男人..都係咩都唔做,我大肚同生BB都冇做過女王,都係自己買野煮埋飯佢食,而家我有甲亢,成日唔舒服先叫好少少,佢會幫手做少少家務.. ...

其實我等緊公屋ga~~如果有間屋..可以等佢俾埋錢整埋間屋先踢佢走...到時地方問題應該唔係好大~~~~到時唔洗搞到我媽咪ma~*因為搬左番去住..我媽同爸就要訓地下*好慘~

真係唔係辦法黎~~但只小....多幾千就幾千..我個仔病..都係靠呢d錢俾佢睇醫生~~死佬問佢都唔俾我ga~
我大住肚...一樣要煮飯拖地..一腳踢~~佢都冇幫過我~
但個陣...仲支持到......但仔一出世咩都變哂~~~一樣唔幫我做野...仔都唔會幫我湊ga!!!佢係好大大男人~~~
佢唔俾我番工..係想我幫佢打理屋企....又驚我出去番工會識到第2個~但其實我想番工.......唔想下下靠佢~~~
但要等到仔仔番學我先可以番工...但佢同朋友講~
話我唔想番工.........搞到佢捱得好辛苦!!又話自己養得起一家3口!!!!我呸啦~~養得起就唔會連個仔睇醫生都俾唔到錢!!可能佢有錢ga~~但唔願意咁樣用囉!!!

大宅

原帖由 金菠蘿 於 10-10-2 21:43 發表
自己有錢袋落袋,就唔駛睇人面色!

咁樣好難受~問老公拎錢好似要我求佢俾我!!=.=

大宅

原帖由 莎莎莉莉 於 10-10-4 00:55 發表
從來婚姻都無保障。
男人~~唉。。。
最大的保障,還是來自自己的堅強和獨立。

遲下如果行到離婚呢步~~我都學下要好堅強先得啊!!
獨立我都做到.....但係......堅強.......真係要長時間d~

大宅

原帖由 beanlala 於 10-10-4 10:52 發表
我屋企2隻兔仔都好似唔止同$1,000一個月 何況大人加BB 我真係無辦法想像 不過有時見到D賤男人咁衰 真係覺得自己個老公超好 樓主 希望你早D脫離吧

寅真係唔夠用ga....同bb一齊食份腸粉都幾十幾蚊份~
等個仔食飽..自己再包底......雖然係唔飽....但係都冇計~再唔係就叫多5蚊腸粉...都算夠食啦!!!!

我會啊....到時真係離婚o既~我諗我會開心到開香檳!!哈

大宅

加油吧 希望你同仔仔好快有好日子過

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你不如細心想想,你係工人定係老婆....

大宅

原帖由 小木偶媽咪 於 10-10-5 19:44 發表
你不如細心想想,你係工人定係老婆....

如係死佬角度~~我係一個cheap過工人o既老婆~
因為要俾佢搞埋...工人都有3千幾蚊個月啦~
我....1000都冇啊!!!

大宅

原帖由 beanlala 於 10-10-4 22:13 發表
加油吧 希望你同仔仔好快有好日子過

唔!!!多謝!!

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我有d舊衫褲你要唔要???都90% new.
pm me!!!

大宅

原帖由 wcandy_888 於 10-10-12 01:07 發表
我有d舊衫褲你要唔要???都90% new.
pm me!!!

多謝你啊!!其實都唔需要~~~真係好好人啊你~
我地又唔識~你都問我有冇需要^^

別墅

原帖由 pinkyhinhinmum 於 10-10-4 18:18 發表

遲下如果行到離婚呢步~~我都學下要好堅強先得啊!!
獨立我都做到.....但係......堅強.......真係要長時間d~

妳個C6咁衰咁賤妳都忍到佢,1000一個月都捱到咁耐.
妳唔係好堅強,妳係超強就真.
世界上無話缺小左咩野唔可以生存,只係最後一步應唔應該行,所有野,都應該以小朋友既將來出發. 努力吧:loveliness:

珍珠宮

2023年兔年勳章

你可5可以暫時搬番自己媽度住?帶埋BB~然后搬工呢?

大宅

原帖由 大懶蛇 於 10-10-12 10:09 發表

妳個C6咁衰咁賤妳都忍到佢,1000一個月都捱到咁耐.
妳唔係好堅強,妳係超強就真.
世界上無話缺小左咩野唔可以生存,只係最後一步應唔應該行,所有野,都應該以小朋友既將來出發. 努力吧:loveliness: ...

而家只要有間公屋..上到樓~我就踢佢走!!!!!
好好彩...呢幾日...靠我d貓生bb賣出去搵多幾千蚊用下!!
如果唔係食屎!!!!!

我知呢條一定難行!!!!但希望有人會支持....

大宅

原帖由 日月水火 於 10-10-17 22:36 發表
你可5可以暫時搬番自己媽度住?帶埋BB~然后搬工呢?

唔係唔得...但如果搬左番去..我爸爸就訓地下喇!!
我又唔想咁.....所以等緊公屋有樓時..踢c6走喇!!!
到時再番工...搵人湊bb!

首頁

尾頁

跳至