想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

剛剛醫生打嚟話老公報告"奇差", 數量只係約2萬幾, 仲有唔知咩嘢standard係20, 但佢得4.7, 仲話自然成孕機會係"零", 只可做IUI/IVF~~~~~~深淵呀~~~~~~

我寧願醫生同我講問題係我到呀

珍珠宮

畀面勳章

不如去看中醫調理下,千萬放棄,加油!加油

原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:01 發表
剛剛醫生打嚟話老公報告"奇差", 數量只係約2萬幾, 仲有唔知咩嘢standard係20, 但佢得4.7, 仲話自然成孕機會係"零", 只可做IUI/IVF~~~~~~深淵呀~~~~~~

我寧願醫生同我講問題係我到呀 ...

男爵府

十分明白你既心情... ...
但E生真係話成孕機會係"零"???
應該唔會卦??
咁佢有無話做IUI都唔得?

原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:01 發表

我寧願醫生同我講問題係我到呀 ...

珊瑚宮

環保接龍勳章

加油啦...調理好身體就有機, 唔好放棄

大宅

畀面勳章

係~~~醫生好肯定咁講自然成孕機會係"零", IUI都係試, 期望唔高

原帖由 hunghung215 於 29-9-2010 03:18 PM 發表
十分明白你既心情... ...
但E生真係話成孕機會係"零"???
應該唔會卦??
咁佢有無話做IUI都唔得?

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jc0515 於 29-9-2010 15:01 發表

不能盡信呀
如果真係咁差,就算人工放入去都唔掂啦
我先生都係一樣,個報告好差,不過我都成功過,不過小x咗...
有時可能喺非自然發射既情況下可能差d呢...不過依樣我都係估咋..無事實跟據架
總知,繼續努力,唔好放棄,一係搵多間驗吓,一係叫你老公睇吓中醫調理吓
唔好咁易灰心呀,加油

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

數量得二萬幾真係小喎 ~
做iui起碼要有100萬條先做得架~
不過現金科技咁發達~ 做icsi都ok呀~
放鬆心情呀

大宅

畀面勳章

icsi係咩嘢嚟架?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:45 發表
係~~~醫生好肯定咁講自然成孕機會係"零", IUI都係試, 期望唔高

如果差成咁,醫生無理由叫你做IUI架,我C6丁丁質素同你C6差唔多,睇咗2個不育料醫生都叫我哋唔好晒錢晒時間,直接做IVF,邊個醫生咁教你架?

大宅

畀面勳章

佢都係比多個健議我啫, 佢都講明期望唔高, 所以我都會選擇做IVF, 但呢方面資料真係無, 無從入手......

原帖由 alicemic 於 29-9-2010 04:48 PM 發表

如果差成咁,醫生無理由叫你做IUI架,我C6丁丁質素同你C6差唔多,睇咗2個不育料醫生都叫我哋唔好晒錢晒時間,直接做IVF,邊個醫生咁教你架? ...

伯爵府

好媽媽勳章

其實主要睇3個數,
Density 數量, >=20,
Motility 活躍, >=50%,
Morphology 形態, >=15%,
你記唔記得佢講邊個數唔得呀?

我老公08尾年做婚前檢查時都有check丁丁,
但個d只係check頭2樣,
佢ok, 叫合格, 今年6月睇dr chan,
佢話佢食煙要再check,
老公就6月開始食善存,
聽其他jm講有幫助.

9月頭再驗, 數量個part比婚檢個時仲好左,
由32升到47...... 可惜型態都係唔合格,
得4%

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jc0515 於 10-9-29 17:14 發表
佢都係比多個健議我啫, 佢都講明期望唔高, 所以我都會選擇做IVF, 但呢方面資料真係無, 無從入手......

你試下睇呢個,我都係做IVF,雖然唔係幫襯,不過參考下都無妨!

http://www.ivfhongkong.com/a004.php

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:55 發表
icsi係咩嘢嚟架?

ICSI都係IVF~ 但只要一條精子都可以做到~ 啱一D精子小既人做~
我哥哥都係精子小及型態差~ 佢做咗ICSI~ 係用一條精子直接打入卵子裡面~ 成功咗~ 出年4月BB出世喇~ 放心啦

別墅

[quote]原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:45 發表

咁咪做IVF囉, 有得做就有希望啦, 之前有個JM個C6無精症都可以做TESE, 跟住都bingo咗啦, 我C6啲丁丁都好差, 我都唔記得啲數, 總之個個數都唔合格啦, 我都係做IVF bingo架, 唔使灰心啦, 希望在明天呀!

大宅

畀面勳章

咁係講數量, 得4.7, 活躍都有講, 但唔記得, 總之又係底到無倫~~~一值諗住係自己問題, 係自己到都係控制之內, 但而家, 好似有種遙不可及既感覺, IVF...我都想盡快做......可惜有件事要做咗先, 但我又好恐懼......好無奈......

原帖由 jennynini 於 29-9-2010 05:52 PM 發表
其實主要睇3個數,

佢ok, 叫合格, 今年6月睇dr ch ...

大宅

畀面勳章

仁安好似話排好耐呀......

原帖由 alicemic 於 29-9-2010 05:59 PM 發表

你試下睇呢個,我都係做IVF,雖然唔係幫襯,不過參考下都無妨!

http://www.ivfhongkong.com/a004.php

大宅

畀面勳章

IVF......我都好想做...... 好爭扎

原帖由 粒粒豆 於 29-9-2010 08:16 PM 發表
[quote]原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:45 發表
係~~~醫生好肯定咁講自然成孕機會係"零", IUI都係試, 期望唔高 :naug ...

複式洋房

想問呢幾樣野可以去邊度驗?

原帖由 jennynini 於 29-9-2010 17:52 發表
其實主要睇3個數,

佢ok, 叫合格, 今年6月睇dr ch ...
6w  睇到閃閃了~0.14cm   
8w3d ~1.9cm見到頭仔眼仔,心跳182
13w1d ~7.11cm 心跳176 手腳fingfing
Make a pregnancy ticker

大宅

畀面勳章

我睇不育醫生, 係佢到CHECK, 但好似話家計會都有得做, 你可以打去問吓

原帖由 dust_ccm 於 29-9-2010 09:02 PM 發表

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 dust_ccm 於 10-9-29 21:02 發表

我睇dr chan, 佢要我老公再驗丁丁,
寫紙去勝利輔助生育度驗 - $400.

首頁

尾頁

跳至