跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我諗緊廣華定瑪嘉烈
果時BOOK唔到廣華去左瑪嘉烈
老公又話不如揀返瑪嘉烈又唔係差.,,
上次係順產+催生
我有兩隻大小魔怪""

複式洋房

我都係第二胎呀~~

上次我生左成10個鐘,生完仲要半身麻醉補番個傷口,所以今次都唔知好唔好去C+開刀算。

珍珠宮

好媽媽勳章

上胎我順產+催生大約5-6個鐘
我怕開刀多過順產.............
我有兩隻大小魔怪""

複式洋房

唉~~~ 我上次痛左成個星期,跟住生左成10個鐘都唔得,要醫生吸出黎.....所以好驚今次又係咁。

珍珠宮

好媽媽勳章

第2胎應該會快d~~!!
我有兩隻大小魔怪""

別墅

我上次都催生催左12個鐘, 最後都係唔多夠力所以要吸出嚟. 雖然係咁,我都係唔想開刀...

別墅

原帖由 小露比* 於 10-10-6 12:34 發表
我諗緊廣華定瑪嘉烈
果時BOOK唔到廣華去左瑪嘉烈
老公又話不如揀返瑪嘉烈又唔係差.,,
上次係順產+催生

我想問政府醫院都會full架咩?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 wywlee 於 10-10-6 15:14 發表

我想問政府醫院都會full架咩?

我都唔知呀
但我06年去廣華登記佢話full哂wo
果年又真係勁多內地人落黎...
可能無哂床位掛.........
我有兩隻大小魔怪""

複式洋房

廣華唔係HA,所以係可以話full架,不過我見好多friends係廣華生,D services 又真係幾好喎。

別墅

我登記左廣華喇.. 上一胎都喺廣華生,所以今次都去返果度 ... 以我所見好多媽咪都係本地人... 無 05 /06年果時咁多內地人... 仲有我一直以為 35 歲以上先會驗唐氏 , 但今次有埋唐氏普查 , 可以唔駛比錢出去驗...

複式洋房

原帖由 tabo2006 於 10-10-6 18:18 發表
我登記左廣華喇.. 上一胎都喺廣華生,所以今次都去返果度 ... 以我所見好多媽咪都係本地人... 無 05 /06年果時咁多內地人... 仲有我一直以為 35 歲以上先會驗唐氏 , 但今次有埋唐氏普查 , 可以唔駛比錢出去驗... ...

今年7月起免費有得驗呀,但冇 report 囉,淨係通知你低or高風險咋。

大宅

我上胎痛左三日兩夜, 最後催生. 都要六七小時, 由醫生吸出來. 我也很怕今胎又要痛好耐.

上胎在東區, 今胎應該都係.

別墅

我第一個係QE生....見紅陣痛入院,跟住穿水,但得 0 度,再痛左18個鐘仲生唔到就要開刀,最後一刻同佢搏老命+吸B,順產誕下3.5kg小肥B. 今次都係QE, 希望第二個唔駛咁耐.

民房

我都係第二胎呀!大約4weeks!
上一胎喺仁安開刀,囝囝二歲八個月喇!今次都會開刀!因為我怕痛呀!

民房

我都有同感呀!!
原帖由 小露比* 於 10-10-4 14:16 發表
今次個肚既感覺明顯左d咁,,
成日都覺得個肚好實有d野係入面咁,,

複式洋房

Hi, 你哋好,我都係啱啱check到,5weeks.
囡囡依家16mths.

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我都係第二胎呀~~
今早CHECK棒棒先知,BOOK左星期三睇醫生CONFIRM!
其實我都仲未知自己係計6/7月
19/8來M,之後到1/9又有啡喎(5日)
都要問問醫生!
囝囝依家25個月,屯門醫院開刀的!

大宅

我上一胎20個月

而家呢個..應該有8星期了
成日想嘔又嘔唔出
人會暈..好似低血壓
暗瘡比上次少

上一胎係女的

這一胎....唔知會唔會係仔呢?

同埋唔知醫院會唔會照頸皮呢....好期待

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

Hi 大家好, 我係今朝check棒棒知道BINGO,
仲未去睇醫生, 上胎係廣華生, 今胎都應該會係!
好開心可以同你地一齊做11年6月媽咪!

我個仔就3歲11個月大

首頁
12345...8

尾頁

跳至