跳至

首頁
34567...8

尾頁

別墅

原帖由 lingsau 於 10-10-15 12:47 發表

我又系喎,囝囝肖狗,今次生肖兔!!!不過我又冇特登夾...hehehe!!
請教一下...肖兔同咩生肖會夾架?我老公都系肖兔架!

肖兔同羊同豬都夾架

大宅

原帖由 sugarhungtse 於 10-10-18 11:58 發表

肖兔同羊同豬都夾架

咁就好啦,我囝囝係豬仔,咁同細嗰個夾就好啦

別墅

原帖由 mushroomn 於 10-10-19 10:44 發表

咁就好啦,我囝囝係豬仔,咁同細嗰個夾就好啦

我個囝都係豬仔喎....今胎想生個兔女.

大宅

哈哈,我都想呀,不過唔知係唔係真係咁理想呢,祝成功追個囡囡啦

原帖由 chaco 於 10-10-19 12:50 發表

別墅

chaco,mushroomn,
我都係想生個女呀!希望我地大家都心願達成,一齊加油,哈哈~

複式洋房

原帖由 sugarhungtse 於 10-10-18 11:58 發表

肖兔同羊同豬都夾架

Thank you~!

別墅

好媽媽勳章

Hello, 大家好, 我剛check到bingo, 有個3歲8個月0既囡囡, 係法國開刀生

6月好多第2胎呀....

複式洋房

我個囝囝都係豬仔呀,我都係想生個兔囡囡呀!!!!希望成功啦~~

別墅

原帖由 chaco 於 10-10-19 12:50 發表

haha.... same same wor...
but my daughter is a pig bb and i just pregant 6 weeks wor...... hehehehe.........

大宅

wyeth冷知識勳章

hihi...

我都係第2胎啦! 女女依家24mth...
上一次起屯門順產, 今次想去私家生lu...

btn, 好多第2胎mama呀! 一齊努力呀!

大宅

我上一胎都係喺政府到生,不過我c6話要今胎想喺私家生,因為我有一個朋友啱啱喺東區生完,佢話9-11月係旺季,佢只係瞓嗰啲好似加床咁既地方,特別病房又full晒,佢要同好多大6人,佢話好noisy,所以我c6話怕怕,想喺私家生

原帖由 oatabb 於 10-10-21 10:09 發表
hihi...

我都係第2胎啦! 女女依家24mth...
上一次起屯門順產, 今次想去私家生lu...

btn, 好多第2胎mama呀! 一齊努力呀!

大宅

wyeth冷知識勳章

原帖由 mushroomn 於 10-10-22 08:44 發表
我上一胎都係喺政府到生,不過我c6話要今胎想喺私家生,因為我有一個朋友啱啱喺東區生完,佢話9-11月係旺季,佢只係瞓嗰啲好似加床咁既地方,特別病房又full晒,佢要同好多大6人,佢話好noisy,所以我c6話怕怕,想喺私家生

...

咁我上次又唔洗瞓加床,不過個經歷就麻麻地, 所以今次都想起私事生, 不過依家就煩緊我睇過個婦產科醫生好似掛牌的地方唔多近我, 有d煩, 都唔知點好...

複式洋房

我囝囝8個半月,估唔到咁快就做哥哥喇~

我上次喺法國醫院生,今次可能考慮荃灣港安。

大宅

wyeth冷知識勳章

原帖由 MamaJ. 於 10-10-22 20:03 發表
我囝囝8個半月,估唔到咁快就做哥哥喇~

我上次喺法國醫院生,今次可能考慮荃灣港安。

你係唔係都係住新界區呀?
我都係架, 不過因為我個私家e生起法國掛牌, 又冇起荃灣港安, 所以我都會去返法國...

大宅

Hi, 各位~
我都係第二胎呀~

阿仔而家兩歲半,讀緊N班。
我地一早計劃阿仔九月一開學就開始做人,
結果老公一擊即中,
順理成章地1106會生第二胎呢~

大宅

我都係第2胎. 仔仔3歲3個月...

大宅

好媽媽勳章

我都係笫2胎呀!仔仔11月就2歲,又係想追個女呢 上胎唔嘔今嘔,會唔會夢想成真呢:lol

別墅

Hello

我都係有咗第二胎, 今日啱啱見咗私家醫生, BB 8 weeks. Due in early June. 不過佢可能會變11/05BB, 因為要開刀.

上次生亞囡生到一半生唔到要開刀. 今次醫生叫唔好再試. 家姐仔啱啱兩歲. 响浸會生. 今次應該會去法國.
我係part-time mom.
"Be careful for nothing; but in every thing by prayer and supplication with thanksgiving let your requests be made known unto God. And the peace of God, which passeth all understanding, shall keep your hearts and minds through Christ Jesus." Phil 4:6-7

洋房

大家好呀 ! 我都係1106第二胎媽咪, 我大囡是0606, 今胎又係06, 真巧合呢 !

我這一胎努力咗年幾兩年喇, 之前又量體溫,又要掛卵棒都唔成功, 正當我已經放棄之際咁bingo咗, 我早個星期仲食了大閘蟹呀 ! 我而家又咳, 雖然醫生俾了藥的食, 但我都唔咁食呢 ! 好擔心呀 ?

大宅

wyeth冷知識勳章

原帖由 Leecm 於 10-10-27 14:45 發表
大家好呀 ! 我都係1106第二胎媽咪, 我大囡是0606, 今胎又係06, 真巧合呢 !

我這一胎努力咗年幾兩年喇, 之前又量體溫,又要掛卵棒都唔成功, 正當我已經放棄之際咁bingo咗, 我早個星期仲食了大閘蟹呀 ! 我而家又咳, ...

大閘蟹...我上個星期先食咗, 不過只係一隻, 其實你有唔舒服, 睇完e生, e生知道你有咗bb, 開藥一定會輕d / 會識得開d可以比大肚婆食的藥, 如果當時e生未知, 你都可以打個電話去e生到, 問一問佢d藥有冇問題, 會唔會影響, 唔好估估吓啦! 打個電話好簡單, 你病對個bb都唔好, 係唔係!?

首頁
34567...8

尾頁

跳至