跳至

首頁

尾頁

別墅

我都係第二胎, 上胎女, 16個月..

今次老公好想係仔, 都係會去返 canossa 生

複式洋房

我住Tsuen Wan, 我個 e生其實都OK, 但只喺法國/仁安掛牌. 想試荃灣港安係因比較近屋企, 方便媽媽嚟探~

不過老公就叫我睇開哩個 e生好地地...唔好換喎~

原帖由 oatabb 於 10-10-25 10:00 發表

你係唔係都係住新界區呀?
我都係架, 不過因為我個私家e生起法國掛牌, 又冇起荃灣港安, 所以我都會去返法國...

大宅

[quote]原帖由 Leecm 於 10-10-27 14:45 發表
大家好呀 ! 我都係1106第二胎媽咪, 我大囡是0606, 今胎又係06, 真巧合呢 !

Hi Leecm
咁arm o既, 我仔仔係0603, 想生第二胎, 但無緣做1106了,今個月失敗了, 要下個再努力. 諗住自己可以做1106, 入來八下tim.........

大宅

之前見紅, 無得抱大b, 現在小b穩定了, 我都有間中抱下大b. 佢最近嗲了好多呀.
你地個大b係唔係都"感應"到, 痴身左?

大宅

我個囝都唔係好明BB點解會喺個肚入面,我成日同佢講,媽媽個肚入面有bb,佢就會話,媽媽個肚入面有麵麵,比佢激死

複式洋房

我同咗阿囡講, 媽咪個肚入面有細b, 你錫吓細b啦, 佢就會走埋嚟, 錫我個肚, 我唔知佢明唔明, 但我就好開心囖

大宅

畀面勳章

我同個囝講妹妹係肚入面, 問佢妹妹叫咩名, 佢嗌返自己個英文名作為妹妹個名, 試過問佢"妹妹呢?? ", 佢居然識講"係媽咪肚入面咯", 阿囝仲不時問"妹妹",真好野...

大宅

wyeth冷知識勳章

原帖由 Jcat 於 10-10-29 11:40 發表
之前見紅, 無得抱大b, 現在小b穩定了, 我都有間中抱下大b. 佢最近嗲了好多呀.
你地個大b係唔係都"感應"到, 痴身左?

我都覺得女女嗲咗, 佢直頭講叫爸爸唔好跟住, 只係要mama...

大宅

今快照到係仔定女了? 你地又知係妹妹既?

複式洋房

Hi all,
我都係笫2胎, 我仔仔3歲10個月啦.

大宅

畀面勳章

只係想今胎係囡囡, 又順便教定大囝要做哥哥呢個role, 邊有咁快照到性別, haha ...

原帖由 Jcat 於 10-10-29 17:29 發表
今快照到係仔定女了? 你地又知係妹妹既?

複式洋房

我又係第二胎, 大b今年3歲lu, 佢知道我有bb之後超黐身, 同埋勁呷醋, 可能因為屋企人成日叫佢小心唔好整到我個肚, 攪到佢覺得人地開始唔錫佢, 宜家唯有成日同佢講, 就算多左小bb我地都會一樣咁錫佢! 遲d小bb真係出世, 真係要更加小心睇住大b, 驚佢亂諗到時唔鍾意小b就麻煩....

別墅

Jcat - 開心係度又見你.. 我都覺得大女痴身了..

有呀.. 我都有同大女講, 所以, 家下你問佢邊到有bb, 佢會指我個肚, 問佢錫唔錫bb, 佢答錫, 叫佢摸摸bb, 佢會摸我個肚, 叫過佢錫bb, 佢就會錫我個肚...希望早d比佢地建立下感情...

別墅

以前聽過一個 mami 講, 係細b出世時, 準備一份禮物, 係代細b送比大b, 然後, 又叫大b準則一份禮物送比細b, 咁細b出世後, 大b就無咁抗拒細b.. 唔知真唔真..但大家可以試下

大宅

大家好! 我都係第二胎, 不過醫生未照到心跳, 唔知會係幾時預產期, 如果計上次m, 應該都係6月到, 我第一個女而家21mths

大宅

原帖由 oatabb 於 10-10-29 15:28 發表

我都覺得女女嗲咗, 佢直頭講叫爸爸唔好跟住, 只係要mama...

呢樣, 我又係超煩, 一來阿囡超爹我, 但二來我而家真係唔方便成日抱佢, 夜晚好多喊醒, 都唔肯俾老公抱....一定要我

別墅

亞仔 - 2歲 7個月大 (婆婆, 公公湊)
今胎 - 輪到 (麻麻, 爺爺湊):;pppp:

大宅

原帖由 MamaJ. 於 10-10-28 13:46 發表
我住Tsuen Wan, 我個 e生其實都OK, 但只喺法國/仁安掛牌. 想試荃灣港安係因比較近屋企, 方便媽媽嚟探~

不過老公就叫我睇開哩個 e生好地地...唔好換喎~

...

我都覺得係架, 當然係睇自己睇開個醫生好d , 至少夾開同幫過你接生無問題, 咁住院都係兩至三日好快過, 起碼上次無乜問題, 唔好因為就地方, 轉醫生, 我就被迫要轉醫生, 因為我睇開個個無做, 真係好煩架...而家好多醫生又好full, 揾左好幾個排到好後先有得睇, 好左有人介紹左個俾我, 感覺暫時都ok, 咁我先鬆口氣..

大宅

原帖由 wsbobo826 於 10-11-5 15:34 發表

係因為要公平d , 一人湊一個??

大宅

原帖由 wsbobo826 於 10-11-5 15:34 發表

這個安排, 只會please左老人家, 但令到兩個小孩感情無咁好架.

首頁

尾頁

跳至