跳至

首頁

尾頁

別墅

1粒materna (有時唔記得食)
1粒梨之鈣 ( 有時食有時唔食, 太甜了 )
250ml高鈣低脂奶 / 安怡倍濃一盒 ( 有時飲有時唔飲我唔係好鐘意飲奶 )

1個蘋果/橙
...............
除左呢四樣,食既野都唔固定....
未必日日有菜食,
有時出去食米線...打邊爐

不過朋友說每天食5粒 核桃 對BB腦仔好
我仲未知邊度有得買 `?????//
[

子爵府

朝早:
1 粒materna
1 粒葉酸
1 粒維他命 C
1-2杯高鈣低脂奶 (想遲d夜晚/下畫飲多杯) + 麥皮, 有時加d阿麻籽

午餐:
帶飯/出街食

晚上:
住家飯菜+魚湯/出街食/煮面/麵包+芝士
1-2個生果 (有時太飽/出咗街就冇食, 有時記得就帶返公司做tea)

有咗3個月前晏晝同同事打過一次邊爐, 因為未公佈所以夾硬食, 之後都唔敢, 驚未淥熟有菌會影響個bb

魚生同埋非獨立杯裝雪糕都係絕對唔敢食, 都係怕細菌

茶/涼嘢/凍嘢就盡量少食

核桃一向都話補腦, 不過我冇食, 覺得d皮苦:p
賣乾果嗰d地方應該有, 大型超巿都可能會有

別墅

我一樣有打邊爐 昨晚先係家打左
一樣有食壽司 , 大樣有食凍野,

涼茶飲左 5~6 次了 媽媽煲的 夏枯草多, 我本身燥底 唔怕 加上好溫和 BB都飲得

蝦蟹都有食啊 .......又無咩特別唔舒服啊 ...

只是不吃蒜味 好怕 口味變左 ~
[

複式洋房

朝早: 煲暖豆奶一杯, 三文治/豬柳蛋漢堡/湯米粉/湯通粉

午餐: 如果朝早食咗包類, 午餐會食湯粉 (相返朝早食咗湯粉, 午餐會食包類)

下午: 蘋果, muti-vitamin+iron+vitamin D

晚飯前如太肚餓: 梳打餅/一個生果

晚飯: 1wk出街2-3次, 其餘自己煮 (滾湯+肉/魚+菜)

臨訓前太肚餓: 生果/梳打餅/蛋糕仔/飲奶

盡量戒零食, 煎炸野, 涼野, 海鮮, 凍飲, 魚生 (我全部都有食, 但每次食好少好少, 食1,2舊)

我老公申變咗佢有好多野都無得食~~ 因為好多時得2個人食飯, 出去叫餸同屋企煮都要就我.

子爵府

1 粒materna
1 粒葉酸+鈣
1 盒高鈣脫脂奶

大宅

畀面勳章

你地食好多野wo...
我只是隔日食1粒葉酸
每日1塊芝士+1杯乳酪+半斤蔬菜
一星期飲1次桑寄生蛋茶

早餐可以食2個包...午餐大碗麵/意粉...晚餐唔想食

首頁