母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

左乳泵出來的奶比右乳少好多?

我打算返工後繼續泵奶餵bb,故現在在家積極泵奶等乳房適應奶泵. 每次我的右乳房都出到奶 (4-5安), 但左乳房就只有2安左右, 有無媽咪可以教我點樣可以令左乳房出奶順暢一點?

大宅

畀面勳章

Re: 左乳泵出來的奶比右乳少好多?

比bb啜多啲!

別墅

其實唔一定兩邊出既奶量係一樣的, 我都係右邊多過左邊, 直至餵到阿b10個月都係咁, 我有個friend仲奇怪, 佢一邊得1oz, 另一邊有8oz咁多, 佢都餵個b餵到9個月大, 最緊要係夠bb所須, 唔一定要兩邊一樣既, 不過, 原則上係多啜多奶量, 你都可以試試既.

努力!

大宅

yes, let bb suck more on that side!!

愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

複式洋房

多謝你地的回應, 我會繼續努力!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊