論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問出警告信俾外傭可否用中文呀 ?? 或一定要用英文 & 印尼文呀 ???

大宅

最好用返佢地language啦, 你唔識可以叫agent幫你翻譯

珍珠宮

如果你打印尼人工, 佢warning letter寫印尼文比你, 你收唔收? 簽唔簽?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梗係唔得啦, 出警告信目的係要警告外傭唔好再犯, 要外傭睇得明, 一定要用英文或印文(如佢唔識英文), 否則, 將來若有任何爭拗, 外傭可以託詞話睇唔明, 冇收過警告信.

印尼工人就最好用返印文, 否則平時喺你面前話識英文, 但去到官度時扮唔識, 你奈佢唔何!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最好英+印文/或者中+印文...起碼雙方都要明內容,費事工人日後唔認數

首頁

尾頁

跳至