想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 rabbitboy 於 10-10-8 14:21 發表
To rabbit 2010
Hello! 你要保重ar!! 我同你一樣ar!唉!我一向有濕疹ga ..呢排都有起啦!都唔敢睇醫生,係度等等等!!都唔知要等到幾時? 又驚會唔得wor!又唔可以同人講wor!我身邊既朋友都好快有ga!!嗚呼哀哉!! ...

哈哈! 你好嗎? 係呀, 你都要保重ar, 我同你一樣唔想同人講, 嚟到呢個網可以暢所欲言.
你會唔會考慮中E治濕疹, 無咁多負作用.

公爵府

how long of your cycle? dodo today????

mine is around 30days, day 1 on 20/9...my body temp already gone up...this cycle seems shorter than the previous one.

原帖由 rabbit2010 於 10-10-8 13:18 發表

其實應該今晚要do do 多一次, 但咁既情況, 加上我又傳染埋比C6. 都唔知點好? 唉!
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

原帖由 pekkledon 於 10-10-8 14:14 發表
其實我想知道, 大約幾時再check 紅d 可以早d知道自己有沒有bingo架?

奇實我都冇用紅d 果 d野嫁, 只係量下體溫睇下邊日排卵咋, 因為我唔想成日都用野check住, 順奇自然啦 , 到就黎m果日最多都係驗下咋 , 成日都諗住好大壓力嫁, 希望你都bingo啦

大宅

我之前睇過中醫啦!好番d ga la! 但佢d 中藥係去濕毒ga!好涼ga!!我而家又唔敢飲! 話時話,我好幾個月唔敢飲涼茶啦! 你地有無飲ar? 其實我都覺得熱氣ga!!但我驚飲左bb 重唔黎呀!....

大宅

你又講得岩既, 成日check住會好大壓力, 之但係唔check, 又心思思咁. check又死唔check又死.. =.=
講真有d後悔點解唔早d生. 機會率大好多麻..

唉! 唔想要既, 就有左. 仲掉埋. 想要既就咁難都無...

原帖由 karenivy 於 10-10-8 15:39 發表

奇實我都冇用紅d 果 d野嫁, 只係量下體溫睇下邊日排卵咋, 因為我唔想成日都用野check住, 順奇自然啦 , 到就黎m果日最多都係驗下咋 , 成日都諗住好大壓力嫁, 希望你都bingo啦 ...

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 10-10-8 15:34 發表
how long of your cycle? dodo today????

mine is around 30days, day 1 on 20/9...my body temp already gone up...this cycle seems shorter than the previous one.

我cycle 係 31 days, 其實我今日 day 21唔晒 do do, 只不過穩鎮起見想do do 一次.

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 rabbitboy 於 10-10-8 15:41 發表
我之前睇過中醫啦!好番d ga la! 但佢d 中藥係去濕毒ga!好涼ga!!我而家又唔敢飲! 話時話,我好幾個月唔敢飲涼茶啦! 你地有無飲ar? 其實我都覺得熱氣ga!!但我驚飲左bb 重唔黎呀!.... ...

我無飲涼茶耐到都唔記得啦, 我諗四年幾五年瓜, 我知道我係寒底, 一年都數得出生幾次暗瘡.

大宅

原帖由 rabbit2010 於 10-10-8 18:25 發表

我cycle 係 31 days, 其實我今日 day 21唔晒 do do, 只不過穩鎮起見想do do 一次.

有殺錯冇放過

男爵府

原帖由 pekkledon 於 10-10-8 17:47 發表
你又講得岩既, 成日check住會好大壓力, 之但係唔check, 又心思思咁. check又死唔check又死.. =.=
講真有d後悔點解唔早d生. 機會率大好多麻..

唉! 唔想要既, 就有左. 仲掉埋. 想要既就咁難都無...

...

年紀大真係咁大影響??
我今年27算唔算後生呀咁?

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 rabbitboy 於 10-10-8 15:41 發表
我之前睇過中醫啦!好番d ga la! 但佢d 中藥係去濕毒ga!好涼ga!!我而家又唔敢飲! 話時話,我好幾個月唔敢飲涼茶啦! 你地有無飲ar? 其實我都覺得熱氣ga!!但我驚飲左bb 重唔黎呀!.... ...

咁你唔好食咁多甜嘢, 滋陰, 會助濕架 (中e話), 當然唔好食咁多蝦,蟹嗰D咁濕熱既嘢啦.

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 karenivy 於 10-10-8 18:48 發表

年紀大真係咁大影響??

你27歲當然年輕, 我剛剛買咗本生育秘笈既書, 書中裡面有講女性過了30歲起, 生育能力開始衰退.

大宅

係呀, 機會率會低d架, 你27, 更係後生啦... 努力呀!

原帖由 karenivy 於 10-10-8 18:48 發表

年紀大真係咁大影響??

男爵府

多謝你地呀 , 希望大家一齊 bingo 啦

洋房

我係6/sept day1 ga, 到而家仲未m, 不過check 左冇bingo, 個胸開始痛, 又胃痛, 唔知想點...

大宅

咁好啦~我都唔飲啦!我呢2日都瞓得唔好,跳起身量體溫AR!! 你好唔好ar?
原帖由 rabbit2010 於 10-10-8 18:29 發表

我無飲涼茶耐到都唔記得啦, 我諗四年幾五年瓜, 我知道我係寒底, 一年都數得出生幾次暗瘡.

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 rabbitboy 於 10-10-9 11:05 發表
咁好啦~我都唔飲啦!我呢2日都瞓得唔好,跳起身量體溫AR!! 你好唔好ar?

會唔好因為為咗量體溫所以瞓得唔好呀? 如果你諗住將會睇婦科就當然要量啦, 如果唔咪, 淨係用紅D都ok. 唔洗令到自己咁大壓力嘛.
其實我可以唔量都得, 因為我的週期都好準, 加上已經量咗好幾個月, 已經掌握到我既排卵期,但因為打算要睇婦科, 所以至今都會量架, 有時量完體温就瞓唔倒, 都幾慘.

洋房

我真係超懶訓, 我可以含住支探熱針訓返, 等到個鐘再響先至MARK TEMP

大宅

我都唔想ga!! 自然醒ga! 以前既我,媽咪摌爆都唔起身啦!而家真係陰公呀!我都有唸住睇婦科ga! 所以keep住量啦! 但我想問我已經無check 紅d 啦!其實係咪check 住好d呢!因為我覺得check 前2個鐘又唔飲水,又要bring個杯周圍去! 同埋我未見過紅d深粗ga!只係得2,3oct 有淡線!所以都唔知點既!唉!我阿媽結左婚一個月就有我啦!佢重以為我唔鍾意小朋友,成日叫我生ar!我真係有口難言lor!佢成日話要生好易有啫!我只好o嘴!

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 bearng1577 於 10-10-9 12:33 發表
我真係超懶訓, 我可以含住支探熱針訓返, 等到個鐘再響先至MARK TEMP

我一時時啦, 有時好似你咁, 含住支探熱針訓咗成個鐘先醒, 差D連支針都跌埋出呢. 有時就訓唔番, 有時突然醒睇到仲有一,兩個鐘先可以量咪想再瞓, 點知又瞓唔倒.

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 rabbitboy 於 10-10-9 12:43 發表
我都唔想ga!! 自然醒ga! 以前既我,媽咪摌爆都唔起身啦!而家真係陰公呀!我都有唸住睇婦科ga! 所以keep住量啦! 但我想問我已經無check 紅d 啦!其實係咪check 住好d呢!因為我覺得check 前2個鐘又唔飲水,又要bring個杯周 ...

我會覺得做多一樣野準確程度會高D. 但如果你Check 紅D有壓力就算啦.
你係咪成個cycle 都日日check 紅D? 其實唔需要架, 我都係D12才開始量紅D. 當你有深30%時, 當日再隔多5-6個鐘你可能會見到再深D, 有7-8成深就OK啦, 我都唔會有100%深.

首頁
12345...6

尾頁

跳至