家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

聽講投資賣買透過証卷行好過銀行,例如銀行手續費會高D,但係可供投資既產品又少D...

我最緊想抽IPO,但係成功與否我間銀行都會先收我50元CHARGE...有無D証卷行可以free咁幫我抽呢?

多多指教﹗

大宅

回覆 1# smarting 的文章

我用開KGI,新股不用收手續費,平時買賣股票收0.2% 不過新客好似收0.25%

別墅

謝謝﹗

KGI睇落好似好大咁?算係一間大証卷行?佢係每客戶有投資戶口個種定係每次交易直接過數比佢架?

新股不收手續費係短期優惠嗎?
買賣股票係咪都有個minimum charges?

原帖由 camum 於 10-10-13 00:03 發表
我用開KGI,新股不用收手續費,平時買賣股票收0.2% 不過新客好似收0.25%

禁止發言

大宅

DBS Vickers Online.....GOOD ....平時onlines買賣股票收0.2% min. charge HKD100.....新股over 100K 不用收手續費, otherwise charge HKD50 ~~

珍珠宮

大廚勳章

揸兜, online買賣股票0.2%手續費,無min. charge.

別墅

原帖由 baby.wong 於 10-10-21 14:36 發表
DBS Vickers Online.....GOOD ....平時onlines買賣股票收0.2% min. charge HKD100.....新股over 100K 不用收手續費, otherwise charge HKD50 ~~
請問存倉費幾多呀? 開呢個戶口係咪=網上理財戶口?有無最低理財總值限制?

謝謝﹗

別墅

原帖由 FullOfBlessing 於 10-10-21 15:57 發表
揸兜, online買賣股票0.2%手續費,無min. charge.

佢居然無MIN CHARGE?咁想問下online account係咪有最低理財總值限制?抽新股佢既手續費又如何呢?

唔該﹗

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 smarting 於 10-10-21 23:11 發表

佢居然無MIN CHARGE?咁想問下online account係咪有最低理財總值限制?抽新股佢既手續費又如何呢?

唔該﹗

無min charge, 無倉租,IPO手續費唔清楚.要同時開戶口.

別墅

我都係用kgi, ok wor...
睇下你係唔係每日做好多買賣, 係ge,買賣股票可以0.2%以下...

原帖由 camum 於 10-10-13 00:03 發表

別墅

唔該咁多位﹗

我有朋友推薦耀才,請問有無人聽過呢?

首頁

尾頁

跳至