跳至

首頁

尾頁

男爵府

我家大衰鬼小四.男仔,9歲.遲啲學校有活動,要去廣州兩天.你地會唔會俾細路參加呀?
佢自理能力幾好.唔大頭蝦.但係我諗起前幾年有單學生係北京的事,真係有啲擔心~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我仲未試過離開我件大寶貝兩天咁耐.收到通告后,依家係度幻想緊..............我信任老師,只係自己心入邊有緊張..............
快樂的甜芋快樂的甜芋

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

幾多老師對幾多個小朋友先~

男爵府

原帖由 yinmelody 於 10-10-15 10:54 發表
幾多老師對幾多個小朋友先~

我未問呀~~你話幾多對幾多會好啲呀? 我見通告0固度0既行程又幾吸引.昨天仔話,好多同學都參加.
快樂的甜芋快樂的甜芋

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 甜芋 於 10-10-15 11:35 發表

我未問呀~~你話幾多對幾多會好啲呀? 我見通告0固度0既行程又幾吸引.昨天仔話,好多同學都參加.
我諗1:10.OK?
其實幾多比幾多都係其次.
如果係我.我會比佢去.....嘗試下丫嘛.小朋友無理由長期向父母身邊架嘛

男爵府

原帖由 yinmelody 於 10-10-15 21:29 發表
我諗1:10.OK?
其實幾多比幾多都係其次.
如果係我.我會比佢去.....嘗試下丫嘛.小朋友無理由長期向父母身邊架嘛

謝謝~~謝謝~~報咗名啦.啱!始終要踏出第一步~~
快樂的甜芋快樂的甜芋

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好話你個仔要上廣州兩日令你咁大考慮呀!我個仔(k3)今年學校旅行唔使家長陪同我都諗咗幾日呀!唉!我又驚呢樣又驚個樣架!
我要記得幸福......

超級版主

原帖由 甜芋 於 10-10-18 09:57 發表

謝謝~~謝謝~~報咗名啦.啱!始終要踏出第一步~~
報左就唔好諗咁多啦...
比佢開心咁出發啦
小朋友向父母心目中永遠都係bb

男爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-10-18 10:38 發表
唔好話你個仔要上廣州兩日令你咁大考慮呀!我個仔(k3)今年學校旅行唔使家長陪同我都諗咗幾日呀!唉!我又驚呢樣又驚個樣架!

豬豬~~點解唔俾陪同呀?
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 yinmelody 於 10-10-18 10:46 發表
報左就唔好諗咁多啦...
比佢開心咁出發啦
小朋友向父母心目中永遠都係bb

小朋友向父母心目中永遠都係bb,冇錯!
快樂的甜芋快樂的甜芋

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 甜芋 於 10-10-18 10:56 發表

豬豬~~點解唔俾陪同呀?

因為今年k3個旅行唔係親子嘅!不過會全校教職員出動囉,佢第一次搭長途車我唔係佢身邊,佢第一次離開我咁遠,我真係有諗過唔俾佢去架!仲俾我老公話我剝削個仔tim!咁我真係擔心嘛!

男爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-10-18 11:11 發表

因為今年k3個旅行唔係親子嘅!不過會全校教職員出動囉,佢第一次搭長途車我唔係佢身邊,佢第一次離開我咁遠,我真係有諗過唔俾佢去架!仲俾我老公話我剝削個仔tim!咁我真係擔心嘛! ...

去邊度玩呀?我囡都係K3.俾我實擔心.唔知0固度啲洗手間掂唔掂.
快樂的甜芋快樂的甜芋

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 甜芋 於 10-10-18 11:34 發表

去邊度玩呀?我囡都係K3.俾我實擔心.唔知0固度啲洗手間掂唔掂.

去馬鞍山公園呀!唔止洗劫間,我仲擔心佢暈車浪,跌親,或走失咗,唉!總之好多嘢擔心啦!我都知我太緊張,但我都無辦法呀!

男爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-10-18 12:27 發表

去馬鞍山公園呀!唔止洗劫間,我仲擔心佢暈車浪,跌親,或走失咗,唉!總之好多嘢擔心啦!我都知我太緊張,但我都無辦法呀!

冇錯..冇錯..k3喎.帶部打出打入的手提電話,得唔得呀?我地有部電話俾囝囝.上廣州,就同佢開通漫遊.
快樂的甜芋快樂的甜芋

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 甜芋 於 10-10-18 13:27 發表

冇錯..冇錯..k3喎.帶部打出打入的手提電話,得唔得呀?我地有部電話俾囝囝.上廣州,就同佢開通漫遊.

俾部電話佢就唔會啦!佢五歲都未夠.唯有長氣啲日日講叫佢跟住老師囉!

首頁

尾頁

跳至