論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

菲傭去加拿大做野---係咪好普遍?

我家菲菲好似正悄悄行事 .... 通常要搞幾耐...
我要做好準備... 隨時揾替身 :-x :-x

民房

Re: 菲傭去加拿大做野---係咪好普遍?

very common for 菲傭, and this is their final goal. How long vary by situation.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

taurus_bb 寫道:
我家菲菲好似正悄悄行事 .... 通常要搞幾耐...
我要做好準備... 隨時揾替身 :-x :-x

係好普遍........我朋友個工人都係0甘, 去左加拿大d酒店做housekeeping, 一個月有 HK$8000!! 佢申請批左就遞信比我朋友, 一個月之後走. 我朋友唯有拿拿臨申請另一個!!

複式洋房

我都有個朋友的工人,平時照顧小朋友都唔多歡喜,搵到份要去Canada要照顧行動不便的老人家,未完contract 即resign 扑到去做,因為佢話只要做三年已經可以入藉申請埋Philippine既屋企人去住!所以佢地好想去Canada做工呀!如果搵個鬼佬嫁埋仲快入藉又唔洗做!

別墅

click去睇下 , 往canada 做工http://www.a-procare.com/caregiver.html

伯爵府

都唔明點解加拿大有咁多閒錢去養閒人. d bun去到可以有乜野貢獻呀? 加拿大無人肯生育咩? 唔肯做厭惡性行業咩?

別墅

It depends whether she has supporting doc for her applciation:

- midwife certificate,
- passed English test (can read and write English) or school report,
- Referal letter

[image]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/thumbs/LJennifer/bodbuilder6001.jpg[/image]

侯爵府

好媽媽勳章

係呀 我個工人都好似好想去 加拿大打工 佢一見親tv 做 信間看地球 一見到加拿大 就口up up 話 beautiful 等贊美說話

首頁

尾頁

跳至