跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們好! 我都係早兩日feel到BB踢我呀!! 感覺好奇妙呀!! 我預產期早你一日, 6月23日呀!

原帖由 colbychan 於 11-2-14 18:04 發表
哈哈! 我好開心! 第一次上黎bk, 就認識倒你喇! 我預產期都係6月24, 我係瑪嘉烈生, 都係男仔. 最重要係我尋晚都好似感覺到BB踢我啦!!
saminjune 該用戶已被刪除

複式洋房

大家好呀! 我預產期係27/6. 而家BB每日都郁好多次, 感覺好得意, 有時係一下咁郁, 有時係感覺好似成個轉身咁, 叫老公放隻手喺肚佢都感覺到. 兩個人一起感受胎動好開心.
人地話胎教俾音樂BB聽, 聽胎教音樂佢會郁, 我好奇試下俾張國榮佢聽, 郁得仲多, 好得意.

大宅

bb 好大力踢我個肚呀,,,佢第日實坐唔定

大宅

我係第一胎呀, 男仔, 預產期係19/6, e家已經22weeks, 真係好希望bb當日出世, 因為係父親節呀...不過其實只要健康就得喇~

我都覺得戒口好難, 不過如果唔忍口, 飲得凍野多怕bb出世氣管唔好, 食海鮮又怕bb敏感, 奶茶coffee又話影響腦發育....頭3個月食野要就住就住, 真係好辛苦!

不過e家22weeks就樣樣食d, 只係蟹, 雪糕, 苦瓜同木瓜唔食, e家c6比飲到2啖汽水已經好開心, 不過就堅持唔飲可樂~

各位媽媽, 已經同bb走了一半懷孕之路, 要比心機堅持落去! 期待bb出世一刻~~

複式洋房

當你想到BB喺肚入面, 只係三十幾星期, 忍一忍口就換嚟BB嘅健康, 相信各偉大嘅mama一定做得到 (我都有食少少朱古力 )

複式洋房

大家好! 我係第二胎, 都係囡, 預產期是6月21日.

民房

大家好, 我係26/6qe生, 之前唔上來係因為頭幾個星期都有見紅, 無左見紅又到子宮下垂, 現在兩樣都無啦, 不過又到胎盤底真係什麼野都做唔到, 只好日日係屋係做小d野食同訓啦, 早兩三個星期bb開始好活躍, 所以都好開心, 要等到34w照u/s先知用不用開刀.
我第一胎係囡囡現在1y2m比入婆婆睇住, 我都有介口食小好多零食同唔飲凍飲, 不過今次就無介得那麼清日日都飲凍野, 之前未知係男定女個個都比我食自己喜歡野, 現在一知係男仔就真係好多野都唔比我食, 我99上胎什麼都比, 今胎唔知是日本問題話想食魚生都話唔好, 人真係現實啦..

翡翠宮

畀面勳章

我都係第1胎 真係咩都識..
好多野都要戒食 但諗返起bb 就覺得好值得

洋房

我預產期6月17,過多2日就30 wks!
係囝囝,好活躍~
成日都好緊張同埋好期待見到寶寶喇!
有冇6月媽媽都係O係仁安生呀?

大宅

大家好~~我bb系女孩子黎架~我預產期6月22號`系廣華醫院生~

別墅

大家好! 我預產期係28/6 呀! 不過16/6 會係仁安開刀。
第一胎,好緊張呀! 又咩都唔識...

珍珠宮

好媽媽勳章

我都係廣華生~~612預產
我有兩隻大小魔怪""

大宅

My due day will be on June 30th. But will have c-section on 20th. This is my third baby, but still exciting....Cannot remeber the first and second time because my kids are big now.
This time, everything seem new to me again!

別墅

20/6 ...QMH...好緊張!

大宅

Although is not comfortable during 10 months. But I am sure we will go to miss the amazing feeling (in our tummy) after bb come out to the world.

首頁

尾頁

跳至