網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

順豐唔收私人件,現發貨需報關+三聯單之可發貨。詳情還在了解中。
你地今天買到貨而又發得出嗎?
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

大宅

我買到呀, 今日發貨, 物流信息已取件. 無問題喎! 好彩

別墅

唔係好明白 ~<順豐唔收私人件,現發貨需報關+三聯單之可發貨> 咁即係以後都唔可以o係淘寶買o野用順豐到付?

侯爵府

好媽媽勳章

大部份淘寶店係私人做,所以發唔到貨落香港。
入口香港要有己注冊公司委托書+三聯發票+報關紙之可以發出。
超過指定金額可能要打稅,總之就發唔出。
頭痛中~~~
原帖由 sunny^^ 於 10-10-18 22:53 發表
唔係好明白 ~ 咁即係以後都唔可以o係淘寶買o野用順豐到付?

湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

珍珠宮

環保接龍勳章

我之前就係因為咁,所以要問有冇其他快遞介紹 ~

除了順豐, 我有用過圓通 / 申通 ,你地呢 ?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

樣樣措施都好似針對淘寶客

伯爵府

今日先收到件順豐送的tb件喎

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 caramelpudding 於 10-10-19 01:23 發表
今日先收到件順豐送的tb件喎

我之前問個賣家, 佢話順豐要睇"稅証"先會寄 。
我問過唔同既賣家,有的寄,有的唔寄。
所以,我現在睇中佐野都要先問賣家寄唔寄順豐先 ~

首頁

尾頁

跳至