懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

是否第二胎唔需要?
我產檢在瑪嘉烈.......

水晶宮

乜唔係應該你話比醫生知有異常o既分泌物或者覺得下面痕至會幫你檢查陰道架咩!?

男爵府

陰照唔係一定有得照架,陰超其實係比一啲週數細照唔到素描或素描時見唔到有心跳,或者你有見紅同肚痛先會幫你照,一般過咗十二週就唔會照陰超。

子爵府

我講既係產道檢查喎.....大家都唔需要做?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

第一次產檢麻已經有產道檢查啦~
e生要取分泌物去化驗丫嘛.

子爵府

原帖由 baby_happy 於 10-10-19 03:49 PM 發表
第一次產檢麻已經有產道檢查啦~
e生要取分泌物去化驗丫嘛.

我冇呀....褲都未除過

男爵府

我有, 瑪嘉烈第一次去有幫我check
應該係23週時幫我睇過, 唔係驗分泌, 好像係睇下有冇瘤或息肉之類喎

大宅

畀面勳章

我 21 week...都未 check 過下面...
無人同我 check 過子宮頸長度之類...
唔係要 check 架咩???

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

陰道checking,應該係好早產前檢做左,係攞分秘去驗有冇菌,同埋check 抺片~如果你要做,我估都得既,因為都只係抽分秘,係咪依家多人生bb,所以醫院d檢查越來越少呀?一係就排到好耐呢???如果你覺得有需要,你都可以提問下個醫生~

大宅

原帖由 seven_cola 於 10-10-19 16:44 發表

我冇呀....褲都未除過

我都係咁話...... 而且...都唔係想~
唔洗除係一件好事

大宅

作動既時侯就會做架喇,仲密住做添

大宅

畀面勳章

咁真係間間醫院都唔同...
我有兩個朋友分別0係瑪嘉烈同東區做產檢
佢地十幾 week 左右有 check 下子宮頸長度 + check 分秘
我去贊育就咩都冇 check

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我第一胎係威院就有check,呢胎就係廣華,但就無check拉,會5會係每間醫院都5同呢?

男爵府

我個次都係去PMH=.=20週去左K9去做...個醫生(男)問我有冇做過婦科檢查我話冇...個時佢叫我做埋...我話好...原來要除衫除褲...個陣十萬個唔願意....唉...最後都有做...仲成身都比佢摸過哂....佢同我做完成塊面都紅哂....不過我個B唔要得...21週做左人流....

伯爵府

我都係pmh,上個月生左
由頭到尾都冇幫我檢查過wo...
我諗唔一定個個要卦

伯爵府

我第一次產檢醫生已經CHECK左...
但我唔知佢CHECK乜....
無抽分泌.......勁粗暴..

首頁

尾頁

跳至