想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

好煩 !! 到底是否沒有 bb ??? 我 12/9 day 1 , 到左3/10 個胸開始痛 , 應該又失敗左啦 , 平時 M 前一/二星期就會係咁 , 一唔痛就係 m 黎架啦 , 但今次好奇怪 , 到了 10/10 個胸沒有痛了 , 但 M 又沒有來 ( 平時 M 期幾準 28- 30) , 等左幾日都沒有黎 , 直到 15/10 我自己開始覺得成日想嘔 , 個肚有 d 扯下扯下痛 , 就連個胸又開始脹痛番, 所以在 19/10 咪買枝捧捧驗下 , 好失望地驗沒有 bb , 但係點解會咁架 , 又沒有黎 M , 又有胸脹 feel , 到底咩原因呢 ? 好煩 ! 原先想等多一個星期再買捧捧再驗 , 但係我老公話 , 咪驗左沒有囉 , 仲驗呀 !! 但係我又成日覺得好似係有左咁 . . . . . . . 我想問下到底捧捧是否準確 ?? 驗左冇 , 真係應該沒有呢 ??

別墅

我睇呢度 d jm 講, 有時棒棒都未必一定信得過, 既然你已經過咗咁耐都未黎 m, check 棒又 check 唔到有, 不如搵個醫生睇下, 叫佢幫你驗下血證實下啦, 驗血係最準確既

touchwood 驗到冇, 咁就要諗諗通經啦

大宅

但係曼仔同clearblue就都好準囉....其實我以前m前都會胸脹, 作嘔...反而bingo果個cycle除左胸痛之外, 就一d feel都無...不如試下用曼仔check啦

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

幾時 dodo 過 ?可以試下等多1星期再驗~

洋房

回覆 1# miffymiffy 的文章

我都係用曼仔 check 架 , 不過是放工零晨二點回到家就 check , 其實夜晚先 check 會唔會有影響 ?? 另外我係 23/09 ,25/9,26/9 dodo 過 囉 , 因為平時 M 期都幾準架 !!
唉 ~ 可能我之前試過 小 x , 所以特別緊張 ..

珍珠宮

你聽朝用曼仔+晨尿驗,應該最準。

我試過朝早用曼仔,check 到有,即刻換衫落醫生度佢都驗唔到。一來係個濃度低o左,二來我上網睇醫生o的反而無咁 sensitive o架喎。

首頁

尾頁

跳至