自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我5年前已經知道上兩隻智慧齒生歪左,跟住怕痛唔理(一D都唔痛),之後有左呀B,隻牙突然BU出黎(少少痛),又唔理,依家隻牙頂到D牙玉好痛,擘大口都痛,想睇牙醫。。但係D
人話打果支痲醉針勁痛,係唔係GA。。

岩岩15分鐘前係診所,一路都好驚,醫生話唔使開刀,跟住話開始,我都好驚,打痲醉針唔痛正係好緊張,跟住見到醫生收野,我問拔完啦...佢話係,攞隻牙俾我睇,全程一D感覺都無..
果醫生真係好手勢..

別墅

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

長痛不如短痛,引刀成一快,唔駛成日煩..

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我脫左3只,過程全部吾痛,
其中2只吾使開刀,過後都吾痛,仲即去飲茶.
另一只開刀,過後流血半日,腫左4日,吾知是否同e生技術有關.

大宅

好媽媽勳章

打枝針係痛. 不過掹完仲痛. 如果唔好彩要開刀, 慘喇, 之後果一星期都痛, 24小時咁痛, 痛過生仔. 臉會腫, 會瘀, 個口會張唔大, 食唔到嘢.

我試過掹, 又試過開刀.

你嘅情形係要整架, 希望你唔使開刀, 因為除咗痛之外, 仲有機會影響神經線....唔嚇你喇...good luck!

大宅

智慧齒生歪左,有可能牙腳會插在隣近大牙的牙根或牙腳,如是者,一隻牙有問題,變咗兩隻牙有問題.....我細佬當初就係好似你咁,吾理佢,現在痛到佢好似女人生仔咁!!!
原帖由 nikibabybaby 於 10-10-22 08:03 發表
我5年前已經知道上兩隻智慧齒生歪左,跟住怕痛唔理(一D都唔痛),之後有左呀B,隻牙突然BU出黎(少少痛),又唔理,依家隻牙頂到D牙玉好痛,擘大口都痛,想睇牙醫。。但係D
人話打果支痲醉針勁痛,係唔係GA。。 ...

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

牙痛係痛過生仔, 直情 有想死0既衝動~

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我又等到隻牙好爛先去開刀, 結果麻藥一過, 痛到喊0左成晚~~
不過長痛不如短痛, 點都要攪掂佢, 如果唔係日日痛都唔係法子~

別墅

原帖由 CALVEN 於 10-10-22 08:52 發表
我脫左3只,過程全部吾痛,
其中2只吾使開刀,過後都吾痛,仲即去飲茶.
另一只開刀,過後流血半日,腫左4日,吾知是否同e生技術有關.

點解你唔痛既,我要開刀呀。。我聽完你地講我好驚呀好想喊呀。。。開刀生阿B都無咁驚。。。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 nikibabybaby 於 10-10-22 09:04 發表

點解你唔痛既,我要開刀呀。。我聽完你地講我好驚呀好想喊呀。。。開刀生阿B都無咁驚。。。

會先打麻醉針ga.

水晶宮

打針唔痛(因為我不嬲唔怕打針抽血)...之後痛左一個禮拜...冇啖好食...先辛苦...
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

唔洗咁驚喎........一定無生仔咁痛........好似苛便便咁咋........拿拿去攪咗佢喇........唔係真係會痛到癲架.

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 54heima 於 10-10-22 09:08 發表
打針唔痛(因為我不嬲唔怕打針抽血)...之後痛左一個禮拜...冇啖好食...先辛苦...

係!打針唔痛, 開刀唔痛!
係麻醉過晒之後先痛!

我由上星期三脫, 一路病假到今天先返工!
不過我係傷口發炎, 唔發炎的應該無事的!
今次個傷口真係仲嚴重過我開刀生女(痛)!

不過我脫過2隻在上面的智慧牙, 係一d事都無 , 照常食野都得的喎!

所以你係脫上面, 應該無事的!

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

打麻醉針只係少少痛, 脫都唔痛(因已麻醉)
係過左麻醉藥先痛, 醫生會比止痛藥你食. 不過成晚流牙血同塊面腫兩日咁囉. 我都好怕睇牙醫, 係頂唔順先去睇. 智慧牙大多數都要脫, 因為太入刷唔到, 好容易註牙, 註牙又驚野到前面果隻. 到時整兩隻仲大鑊, 唔好諗喇, 快d去整喇

水晶宮

原帖由 EVA222 於 10-10-22 09:13 發表

我怕打針,都頂得到,之後最辛苦,下智慧比上智慧難脫,我見牙e出盡力,又要縫3針,上智慧等自動埋口.

打針抽血...唔知點解好細個就唔驚...每次去抽血...姑娘話你唔好睇...我話姑娘你黎啦我唔怕架...睇住巨抽一d感覺都冇...我系味好變態啊...
其實我懷疑我d痛神經有問題...好捱得痛...
mouth:mouth:" />
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

好媽媽勳章

最慘係食咗止痛藥都會寃寃痛, 未夠鐘食下一次藥時已經開始勁痛. 果個星期被佢折磨到不似人形.

伯爵府

我都脫左3只,過程全部吾痛架, 係真架
唯一痛只是肉痛(因為好貴)
我上兩隻唔駛開刀
下面一隻要開刀
只是過後食野麻煩要就住下
醫生比止痛藥我我都唔駛食添丫

禁止訪問

公爵府

hashtag影視迷勳章

我初頭都以為會好痛, 點知一D都唔痛.

原帖由 nikibabybaby 於 10-10-22 08:03 發表
人話打果支痲醉針勁痛,係唔係GA。。 ...

首頁

尾頁

跳至