想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

身同感受,人地一開工就中,但我地好努力都係得個吉

原帖由 BabyISC 於 10-10-28 11:52 發表
第一個已經唔易,第二個,希望會有啦,依加努力中,但係已受到以前恐懼感覺影響
好明白,愈緊張愈難有,呢陣子又聽到好多人大肚,心情唔多好

大宅

大家有冇唸個係什麼原因?
係唔係緊張,所以冇?
好似好多人一兩個月攪掂

原帖由 lovelykitty123 於 10-10-28 15:11 發表
身同感受,人地一開工就中,但我地好努力都係得個吉

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lovelykitty123 於 10-10-26 23:13 發表
之前睇過半年中醫,但無乜起色,岩岩上個月睇左醫生,食第1個cycle排卵藥,醫生話今個cycle衰左,下個cycle要打排卵針,但排卵藥唔係可以食幾個cycle咩?點解佢咁快叫我打針嘅?

...

我已試一年才睇醫生 , 醫生話只可食4個cycle..我今個月食第2個cycle 排卵藥 , 等緊bingo.(10月1日Day 1).希望今個月o.k la .. 女女今年7歲超想有個細妹 .

大宅

死火啦, 我仲趕住做兔媽咪tim, 我仔都4歲半, 阿仔當年努力一個月就bingo, 我今個月剛失敗左, 諗住下個月再努力, 聽你地咁講, 我好驚tim..... 等我冷老定, 以為2-3個月會成功tim...... 弊家伙.

唯有放鬆心情, 我都信心情緊張係難成事的.

大家努力, 加油!

洋房

你食排卵藥有無Day 12返去照egg size嫁?

我岩岩食左1個cycle, 覺得今次 M量好似少左, 你有無咁嘅感覺呀? 我今個cycle想停唔食藥住.....其實係咪要連續食好啲嫁??

各位jm, 加油呀.....bingo左上嚟報喜呀!!

原帖由 rebeccalo 於 10-10-28 15:56 發表

我已試一年才睇醫生 , 醫生話只可食4個cycle..我今個月食第2個cycle 排卵藥 , 等緊bingo.(10月1日Day 1).希望今個月o.k la .. 女女今年7歲超想有個細妹 .

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lovelykitty123 於 10-10-28 16:57 發表
你食排卵藥有無Day 12返去照egg size嫁?

我岩岩食左1個cycle, 覺得今次 M量好似少左, 你有無咁嘅感覺呀? 我今個cycle想停唔食藥住.....其實係咪要連續食好啲嫁??

各位jm, 加油呀.....bingo左上嚟報喜呀!! :excited ...

醫生無叫我返去照egg , 上個cycle的M量多左D , 醫生話只可食4個月, 第1-2次食一粒 , 吾得的話第3-4次食二粒 , 我希望今次得la ...

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

我以為得我一個有呢個問題, 不過我生第一個都等左差唔多 3 年先有, 由好期待到失望, 就係到最失望時就有左, 宜家個女都就 2 歲半, 本o黎都唔心急想慢慢o黎, 但半年前 99 發現自己有病所剩日子唔多, 佢最後心願係想o係佢合埋眼前可以睇埋呢個孫出世, 所以每次見面都會問呢個問題, 我已經試左半年都唔成功, 對上一次身體檢查又冇問題, 唔知係咪因為壓力過大所以咁.

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

原帖由 klwy 於 10-10-28 16:02 發表
死火啦, 我仲趕住做兔媽咪tim, 我仔都4歲半, 阿仔當年努力一個月就bingo, 我今個月剛失敗左, 諗住下個月再努力, 聽你地咁講, 我好驚tim..... 等我冷老定, 以為2-3個月會成功tim...... 弊家伙.

唯有放鬆心情, 我都信 ...

我聽聽埋埋其他人講話生過好容易再會有, 所以仲懶老定仲諗住慢慢o黎, 點知實行起上o黎一 d 都唔容易.

大宅

我第一胎三個月就有,想生第二胎就一年兩個月都無,本來今次bingo咗,但點知係化學性懷孕,簡直係灰上加灰,中醫又睇咗成年,都唔知幾時先有!但我3年前生咗個仔之後一年,就每個月都有排卵性出血,ec又話我血氣唔夠,都唔知係唔係身體差咗先咁難有呢?我今年先至31,我朋友39,佢試咗約9個月就bingo,仲要bingo果個月病,咳得好勁,如果真係身體差點會bingo到呀?佢年紀大過我咁多,又成日病,佢已經有咗5個月,我仲等運到,所以呢d真係緣份黎架!

大宅

你們有得等 bingo 都好啦! 我一開始action, period 就亂晒. 連等 bingo 的感覺都未試過!!!!!

大宅

大家加油, 一起好孕來 !!!

大宅

我仔都5歲,當年try咗三個月就有,跟住由08年到E家,小產2次,年紀越來越大,都唔抱希望啦!

原帖由 PoYellow 於 10-10-28 12:33 發表
我由個仔五歲等到依家六歲都未有:( ,當中真係好失望,但唯有繼續努力啦!

洋房

原帖由 新人王 於 10-10-29 12:20 發表
我仔都5歲,當年try咗三個月就有,跟住由08年到E家,小產2次,年紀越來越大,都唔抱希望啦!

小產2次?相信一定很難受.....
我08年小產,可能當時好想生No. 2,到而家唸返都想喊,好傷心的經歷,陰影好大....
而家小朋友大左,越拖越唔想要了。

大宅

三十一,仲有時間
排卵性出血,我唸唔係大問題掛,上次中獎都有出血

原帖由 史迪仔 於 10-10-28 18:22 發表
我第一胎三個月就有,想生第二胎就一年兩個月都無,本來今次bingo咗,但點知係化學性懷孕,簡直係灰上加灰,中醫又睇咗成年,都唔知幾時先有!但我3年前生咗個仔之後一年,就每個月都有排卵性出血,ec又話我血氣唔夠,都唔知係唔係身體差 ...

大宅

有d人,仲可以簡埋生肖tim

原帖由 usbaby 於 10-10-28 17:40 發表

我聽聽埋埋其他人講話生過好容易再會有, 所以仲懶老定仲諗住慢慢o黎, 點知實行起上o黎一 d 都唔容易.

洋房

其實壓力都真係有影響,不過真係好難放鬆到!!

特別係身邊朋友接2連3報喜,真係好失落

原帖由 usbaby 於 10-10-28 17:30 發表
我以為得我一個有呢個問題, 不過我生第一個都等左差唔多 3 年先有, 由好期待到失望, 就係到最失望時就有左, 宜家個女都就 2 歲半, 本o黎都唔心急想慢慢o黎, 但半年前 99 發現自己有病所剩日子唔多, 佢最後心願係想o ...

大宅

生第一個時我只係開左工一個月就有,到宜家想生第二個,開左工3個月都唔成功呀,點解會咁難架 ??!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題