跳至

首頁

尾頁

男爵府

12月ARIC都有水游喇, 會所佢要跟果個教練FULL左, 到12月有人走, 佢先入到去游, 佢不知幾開心呢

原帖由 mamiya 於 10-12-8 09:48 發表
係呀, 游室外架, 需然D水話係暖水, 不過室外上水都好滋味. 所以佢地係一上水就著大褸! 仲要年中無休, 紅日都要照游, 全年只放初1, 2,3咋.
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

有得玩, 梗開心啦, 又可以俾佢宣洩吓D精力!

原帖由 YuYung 於 10-12-8 10:53 發表
12月ARIC都有水游喇, 會所佢要跟果個教練FULL左, 到12月有人走, 佢先入到去游, 佢不知幾開心呢

子爵府

原帖由 mamiya 於 10-12-8 09:48 發表
係呀, 游室外架, 需然D水話係暖水, 不過室外上水都好滋味. 所以佢地係一上水就著大褸! 仲要年中無休, 紅日都要照游, 全年只放初1, 2,3咋.

我哋都有日游室外, 至衰仲要係游夜晚, 佢哋上水落水都好易中招. 思翰仲要終日唔會攞任何嘢出泳池, 係咁光條條咁出出入入, 比佢激死! 加上啲堂只游1個鐘, 所以啲堂既走堂率係至高呢!

子爵府

原帖由 YuYung 於 10-12-8 10:53 發表

要排隊至有得游, 啲游水教練幾好揾呢!

我都係咁話, 比佢哋郁多啲, 用多啲力, 會好好多!

大宅

光條條咁出出入入? 攞條毛巾都好卦...

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-8 20:00 發表

我哋都有日游室外, 至衰仲要係游夜晚, 佢哋上水落水都好易中招. 思翰仲要終日唔會攞任何嘢出泳池, 係咁光條條咁出出入入, 比佢激死! 加上啲堂只游1個鐘, 所以啲堂既走堂率係至高呢! ...

子爵府

原帖由 mamiya 於 10-12-9 12:40 發表
光條條咁出出入入? 攞條毛巾都好卦...

咪就係毛巾都唔願拎條至激死人, 睇住件排骨係池面走嚟走去, 我就驚過佢. 所以冬天太涷或考試前後, 我就唔夠膽比佢游戶外水住!

大宅

尤其上水時, 晌室外真係好易中招架.

晴晴SAT.游分齡賽, 好可惜, 梗頸4, 差唔夠2秒有牌攞呀! 不過已經係佢分齡賽以來最好成績喇

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-9 23:41 發表

咪就係毛巾都唔願拎條至激死人, 睇住件排骨係池面走嚟走去, 我就驚過佢. 所以冬天太涷或考試前後, 我就唔夠膽比佢游戶外水住!

子爵府

原帖由 mamiya 於 10-12-13 14:34 發表
尤其上水時, 晌室外真係好易中招架.

晴晴SAT.游分齡賽, 好可惜, 梗頸4, 差唔夠2秒有牌攞呀! 不過已經係佢分齡賽以來最好成績喇

mamiya,
游到佢自己最好成績已證明佢己盡力, 今次唔得, 可能變成更大動力呢! 晴晴, 加油呀!

我開始發覺思翰可能係身體唔夠, 所以力氣唔夠. 幾個月前我開始比佢飲中藥調理咗一排(佢當然千萬個唔願啦!), 佢就好似開始好有力咁. 今年閒日每次練水都撞正佢學校臨放學前既自修堂, 要練籃球, 佢一打完波就要即刻去游水. 我初初仲驚佢隻軟腳蟹會衰多幾錢重, 但點知游得仲落力咗.
但最近停咗無比佢食, 佢又開始有少少力不從心. 但又無理由長期要佢飲苦茶架, 真頭痛呢!

男爵府

Winnie,

你學校有無參加今個星期4晚的, 第十八屆超級工商國際籃球邀請賽呀, ARIC籃球負責老師叫佢去參觀,

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-13 20:07 發表

mamiya,
游到佢自己最好成績已證明佢己盡力, 今次唔得, 可能變成更大動力呢! 晴晴, 加油呀!

我開始發覺思翰可能係身體唔夠, 所以力氣唔夠. 幾個月前我開始比佢飲中藥調理咗一排(佢當然千萬個唔願啦!), 佢就好似開 ...
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

原帖由 YuYung 於 10-12-13 20:59 發表
Winnie,

你學校有無參加今個星期4晚的, 第十八屆超級工商國際籃球邀請賽呀, ARIC籃球負責老師叫佢去參觀,

唔知呢! 無聽思翰講過!

大宅

Cyrusmum,

你隻咩大力茶嚟架, 咁勁嘅? 介紹吓, 等晴晴29號比賽唔好差兩秒啦
可能係果場籃球幫佢warm up左, 叫醒左D活躍細胞所以一發不可收拾!!

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-13 20:07 發表

mamiya,

我開始發覺思翰可能係身體唔夠, 所以力氣唔夠. 幾個月前我開始比佢飲中藥調理咗一排(佢當然千萬個唔願啦!), 佢就好似開 ...

子爵府

mamiya,
係又嘥$又嘥時間煲既大力茶, 每次飲親都要依依哦哦, 好鬼煩! (其實因為佢腎虛呢!)
29號又比賽, 唔怪之得聖誕無假放啦! 媽媽, 2秒唔係小事嚟架! 佢都盡咗力, 唔係點會游到至佳時間出嚟喎!

男爵府

呢2日咁凍, 有無人落水呀?

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-15 23:01 發表
mamiya,
係又嘥$又嘥時間煲既大力茶, 每次飲親都要依依哦哦, 好鬼煩! (其實因為佢腎虛呢!)
29號又比賽, 唔怪之得聖誕無假放啦! 媽媽, 2秒唔係小事嚟架! 佢都盡咗力, 唔係點會游到至佳時間出嚟喎! ...

子爵府

原帖由 YuYung 於 10-12-17 10:57 發表

有呀! 琴日我哋都有照游水, 我雖然有帶保暖衣比思翰, 但佢唔肯著, 仲要一樣無拎定條毛巾, 上水就照跑去觀眾席攞袋, 然後至跑入更衣室. 不過好彩我哋游室內

大宅

有呀, 照游架, 教練好嚴, 唔敢走堂, 上次比賽差少少, 佢都話晴晴早前腳板底生疣缺課太多(1星期多D咋)所致唉! 落雪都要游 !

都好架, 鍛鍊吓意志力!

原帖由 YuYung 於 10-12-17 10:57 發表

大宅

Cyrusmum,

係呀, 佢有梗頸4咁好成績, 我好滿意喇, 我每次只要求佢升組已達標喇, 佢游D3差D攞牌即機乎D1(3甲全D1時間), 喜出望外添啦 .

咁細個都會腎虛? 係真唔係呀? 腎虛係身體好差喇喎, 思翰又唔似咁差噃! 毛巾仔都冇晌泳池走來走去都唔病, 咪幾壯健???

話時話, 晌泳池小心D疣既菌, 要著拖鞋呀! 晴晴搞左個幾月, 而+怕怕, 沖涼都著住.

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-15 23:01 發表
mamiya,
29號又比賽, 唔怪之得聖誕無假放啦! 媽媽, 2秒唔係小事嚟架! 佢都盡咗力, 唔係點會游到至佳時間出嚟喎! ...

子爵府

原帖由 mamiya 於 10-12-20 13:30 發表
Cyrusmum,

係呀, 佢有梗頸4咁好成績, 我好滿意喇, 我每次只要求佢升組已達標喇, 佢游D3差D攞牌即機乎D1(3甲全D1時間), 喜出望外添啦 .

咁細個都會腎虛? 係真唔係呀? 腎虛係身體好差喇喎, 思翰又唔似咁差噃 ...

mamiya,
思翰個腎唔知叫虛定弱, 總之都唔係好嘢. 佢幾年前已開始見有白頭髮, 再加上後來有鼻敏感, 2年前又試過氣管敏感入院聞咗幾日氣後, 之後身體都唔算好. 雖然唔算好差, 但點都唔似一個咁多運動既人, 應有既體力啦!

佢游水唔著衫唔代表佢真係身體好, 只係佢懶理咁多嘢, 最後攪病自己, 又辛苦呀媽啫!

男爵府

ARIC咩都唔叻, 最叻就係食嘢...

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-27 12:29 發表

mamiya,
思翰個腎唔知叫虛定弱, 總之都唔係好嘢. 佢幾年前已開始見有白頭髮, 再加上後來有鼻敏感, 2年前又試過氣管敏感入院聞咗幾日氣後, 之後身體都唔算好. 雖然唔算好差, 但點都唔似一個咁多運動既人, 應有既體 ...

子爵府

原帖由 YuYung 於 10-12-29 11:42 發表
ARIC咩都唔叻, 最叻就係食嘢...

咁又係! 佢胃口隨時比我大. 一餐份量可能多過思翰全日放落肚既嘢!

男爵府

一定係

原帖由 Cyrusmum 於 10-12-29 12:00 發表

咁又係! 佢胃口隨時比我大. 一餐份量可能多過思翰全日放落肚既嘢!

首頁

尾頁

跳至