跳至

首頁

尾頁

子爵府

八年人事幾翻新

男爵府

嘩嘩嘩....

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-3 22:42 發表
八年人事幾翻新

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

想當年? 快9年lu........

原帖由 YuYung 於 11-1-4 20:53 發表
嘩嘩嘩....

大宅

好凍 成日想食飯添..

子爵府

原帖由 mamiya 於 11-1-11 16:31 發表
好凍 成日想食飯添..

我就想打邊爐, 至衰思翰整親腳, 唔食得牛, 所以無得食呢!

大宅

打邊爐都好呀!! 我今日先搵番個出土暖爐出嚟, 好多年冇用, 今日終於見天日喇... 不過唔見左4個轆, 都唔知用唔用得

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-11 19:32 發表

我就想打邊爐, 至衰思翰整親腳, 唔食得牛, 所以無得食呢!

大宅

思翰又整親?! 唔嚴重丫嘛? 咁咪可以趁咁凍唔洗游水囉, 又幾啱時候喎! 好彩呢個月灣仔池維修, 晴晴要返學校室內池游咋, 否則都驚會中招, 事關下星期考試喇.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-11 19:32 發表

子爵府

原帖由 mamiya 於 11-1-12 17:02 發表
打邊爐都好呀!! 我今日先搵番個出土暖爐出嚟, 好多年冇用, 今日終於見天日喇... 不過唔見左4個轆, 都唔知用唔用得

無轆啫! 機身無事就得啦!

思翰對腳咪上次聖誕打籃球時整親囉! 原本都好得七七八八, 但上星期去游水時, 初頭游蛙時都好好哋, 但一到背自時就明顯力不從心, 但當時佢又唔出聲. 到上咗水至話隻腳痛. 再去睇醫生, 話佢又移咗少少位, 所以又要抖返一個星期囉! 佢真識揀時候呢!

子爵府

聽日開始考中英作文, 下星期就正式考試, 考到31號至收手, 第二日就即刻放假. 你話邊有時間比人準備吓過年啲嘢喎!

你哋幾號開始放假 ?

大宅

移位咁嚇人呀? 咁休息會移番正? 游水已經好安全喇, 會唔會以後一做運動又歪呢? 運動前有冇熱身? 否則好易傷同整親舊患.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-12 20:10 發表

無轆啫! 機身無事就得啦!

思翰對腳咪上次聖誕打籃球時整親囉! 原本都好得七七八八, 但上星期去游水時, 初頭游蛙時都好好哋, 但一到背自時就明顯力不從心, 但當時佢又唔出聲. 到上咗水至話隻腳痛. 再去睇醫生, 話 ...

大宅

原來你地都係聖誕後考. 晴晴個放假的心仲未番齊, 溫書好心散, 溫兩溫又話眼瞓
我地冇分開中英作, 只考中英數3科,中英作就晌中文&英文科既paper 2咁考.

一陣仲要早收工番去溫書, 今日考中文, 明天英文.

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-19 10:09 發表
聽日開始考中英作文, 下星期就正式考試, 考到31號至收手, 第二日就即刻放假. 你話邊有時間比人準備吓過年啲嘢喎!

你哋幾號開始放假 ?

子爵府

原帖由 mamiya 於 11-1-19 10:37 發表
原來你地都係聖誕後考. 晴晴個放假的心仲未番齊, 溫書好心散, 溫兩溫又話眼瞓
我地冇分開中英作, 只考中英數3科,中英作就晌中文&英文科既paper 2咁考.

...

咪就係無熱身累事囉! 事關閒日去游水, 我哋係要放學後9秒9咁去, 我送到去會叫佢自己落車去換衫, 我至去泊車. 加上其他隊友多數都已落水, 佢又點會咁乖, 肯熱足身至去游丫!

移位係跌打師父佢哋講, 唔係西醫所指嗰種咁厲害, 不過佢隻豬蹄到宜家都仲未完全消晒腫, 摸落去都仲有少少慶慶哋, 真係唔知幾耐至好得晒! 可能係傷腳既關係, 仲衰過上次傷手, 佢又唔會記住自己隻腳有事, 係咁跑跑跌跌, 好人好姐都一日跌到黑, 仲要隻腳廢廢哋, 又點會比到好日子隻腳休息丫!

子爵府

...

我哋中英作都係分開考, 不過之後仲有中,英,數,常,科,聖,時呢! 中英又分卷一卷二, 說話, 聆聽! 記都記到頭暈呀! 不過考完就可以好好放假, 都好既!

大宅

Cyrusmum,

YEAH....我出冊喇..~.~
原來 Yuki 最早 exam, 昨日已經 last day 考完喇,她都係 中/英,再細分閱讀(G.E.)、作文、聆聽、會話,巧煩呢! 不過返埋 next week 就放假喇!

思翰隻腳好 D 冇呀,移左位應該都會幾痛o個喎,重可以跑跑跌跌... ,他果然真係非一般呀吓!! But,上場作戰(exam)喇,要小心 D 咪再傷上加傷咋 !

TAKE CARE ah !

Yuki 上星期 P.E. 堂拗柴,腳踝位粒鑽石又係腫哂,她怕死,掂吓都 ,臨考試先黎都整劑咁的,為免 exam 要8折計分,為有要她頂硬上,好彩家吓又冇咩事!

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-19 10:09 發表

你哋幾號開始放假 ?

大宅

Mamiya,

EXACTLY ....

我重以為只係鍾意吃喝玩樂的 "十三妹 Yuki" 先係咁添!
個心散到我都唔知由邊樹開始黎招魂!

夠膽應我已經溫到好熟...好熟,熟到"燶"埋喎,一抽黎問吓咋..... ... ...

So, even 考完,佢仍然受 "冊" 中,唔俾睇電視/玩電腦....etc. 我要 yuki 檢討吓她自己咩 attitude,種咩"因"...等睇自己收咩"果"....

一陣仲要早收工番去溫書, 今日考中文, 明天英文

子爵府

原帖由 JacquelineHo 於 11-1-19 15:51 發表
Cyrusmum,

YEAH....我出冊喇..~.~
原來 Yuki 最早 exam, 昨日已經 last day 考完喇,她都係 中/英,再細分閱讀(G.E.)、作文、聆聽、會話,巧煩呢! 不過返埋 next week 就放假喇!

思翰隻腳好 D 冇呀,移左位 ...

JacquelineHo,
噢! 實在太好啦! 好耐無見你哋出過場啦!

乜Yuki都拗柴? 咁點好返架? 其實思翰都係拗柴, 不過可能條柴廢廢哋, 所以咁耐都未好. 跌打師父話佢有少少骨裂. 我己好乖, 同佢戒口咗好耐, 但都未完全康復. 佢既未康復只係未能做激烈活動, 行行企企, 跑跑跳跳就完全無問題, 所以佢至終日唔記得自己有事啫!

其實講開心散問題, 基本上佢哋就由學期頭散到學期尾, 都未扎實過. 不過唔好話佢, 有時我見佢哋咁忙, 佢未煩我都先煩啦!

大宅

Cyrusmum,

...都唔係好耐唓, X'mas 有蒲過頭架...

嘩,思翰拗柴拗到骨裂咁犀利的?! 有照 X-ray 呀?
咁淨係戒口,等它自己 recovered 呀?!

我只係幫 Yuki 揉吓正骨水,再貼張撒隆巴斯包住隻豬踭咋,扎左幾日....我見她跑得,跳得應該冇乜事喇啩! 不過,其實重有少少腫的,如果重唔退,我諗都要睇睇跌打至得!

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-19 20:13 發表
噢! 實在太好啦! 好耐無見你哋出過場啦!

乜Yuki都拗柴? 咁點好返架? 其實思翰都係拗柴, 不過可能條柴廢廢哋, 所以咁耐都未好. 跌打師父話佢有少少骨裂. 我己好乖, 同佢戒口咗好耐, 但都未完全康復 ...

子爵府

原帖由 JacquelineHo 於 11-1-20 15:51 發表
Cyrusmum,

ops:" /> ...都唔係好耐唓, X'mas 有蒲過頭架...

嘩,思翰拗柴拗到骨裂咁犀利的?! 有照 X-ray 呀?
咁淨係戒口,等它自己 recovered 呀?!

我只係幫 Yuki 揉吓正骨水,再貼張撒隆巴斯包住隻豬踭咋,扎左幾日. ...

我哋睇跌打睇咗好多日, 不過好咗少少, 去游一游水又衰咗啲. 再好多少少,又可能戒口唔清又有少少腫, 總係唔完全好晒. 學你話, 佢係行得走得, 不過佢要練水, 我又想佢完全好晒至去嘛!

男爵府

公起發財, 祝大家新年發大財, 身體健康, 永遠開心快樂...

原帖由 Cyrusmum 於 11-1-20 17:30 發表

我哋睇跌打睇咗好多日, 不過好咗少少, 去游一游水又衰咗啲. 再好多少少,又可能戒口唔清又有少少腫, 總係唔完全好晒. 學你話, 佢係行得走得, 不過佢要練水, 我又想佢完全好晒至去嘛! ...
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原來我唔知開左新版, 大家重傾到page 3添

我都係處祝大家新年快樂, 身體健康, 小朋友聽教聽話, 學業進步, 恭喜, 恭喜

首頁

尾頁

跳至