跳至

首頁
23456...45

尾頁

大宅

之前整咗好耐都整唔倒張大頭相,而家終於攪店啦!

大宅

原帖由 fefishhh 於 10-11-24 17:50 發表
麥皮真係未試過,係咪剩係加熱水或奶,唔駛煮架?

你買即食果隻就唔洗煮架! 除咗甜食, 咸食都好正架! 最簡單加鵪鶉蛋 & 鹽, 或者用湯開麥皮. 麻煩啲就落肉碎(牛 or 豬), 不過要煮煮佢. 唔嘢痰又好營養. 冬天我會正事油蛋煮飯俾阿仔食.

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

大宅

原帖由 ginnytsim 於 10-11-24 22:02 發表

你買即食果隻就唔洗煮架! 除咗甜食, 咸食都好正架! 最簡單加鵪鶉蛋 & 鹽, 或者用湯開麥皮. 麻煩啲就落肉碎(牛 or 豬), 不過要煮煮佢. 唔嘢痰又好營養. 冬天我會正事油蛋煮飯俾阿仔食. ...
嘩!聽落都覺得好有營養,我會試吓整比個大小姐食

大宅

原帖由 milk2008hk 於 10-11-24 22:11 發表
大家好.....我女07年2月.......
讀信義下午班架......
Hello!聽講信義地方好大的,小朋友比較多活動空間係咪?

子爵府

好媽媽勳章

係呀,我鈡意咸牛肉麥皮呀~~~ 不過伊加懶,甜食算~~~

原帖由 ginnytsim 於 10-11-24 22:02 發表

你買即食果隻就唔洗煮架! 除咗甜食, 咸食都好正架! 最簡單加鵪鶉蛋 & 鹽, 或者用湯開麥皮. 麻煩啲就落肉碎(牛 or 豬), 不過要煮煮佢. 唔嘢痰又好營養. 冬天我會正事油蛋煮飯俾阿仔食. ...
Hello everybody~~!

複式洋房

返學前我囡只係飲奶食包多,因為一來我煮唔切,二來佢食野又慢吞吞,日日返學好似趕鴨仔咁...

複式洋房

hi VB04....我囡都係上午班,唔知會唔會同班呢

原帖由 VB04 於 10-11-24 17:44 發表

ee我仔都係噢~~~~ 讀上午班

子爵府

好媽媽勳章

我仔係正校B班

原帖由 wingpig 於 10-11-25 10:58 發表
hi VB04....我囡都係上午班,唔知會唔會同班呢

大宅

原帖由 wingpig 於 10-11-25 10:52 發表
返學前我囡只係飲奶食包多,因為一來我煮唔切,二來佢食野又慢吞吞,日日返學好似趕鴨仔咁...
如果番上午班,根本就有時間攪咁有嘢,比著我都係求其開奶加面包攪店,最多放學食番個豐富D既午餐補數

子爵府

好媽媽勳章

我平常係姐姐幫我仔準備早餐。 我仔特別早起,所以吃早餐時間一定夠~~~~

有時候姐姐煮飯 (隔夜飯)比呀仔做早餐架~~~

原帖由 fefishhh 於 10-11-25 12:36 發表
如果番上午班,根本就有時間攪咁有嘢,比著我都係求其開奶加面包攪店,最多放學食番個豐富D既午餐補數

子爵府

好媽媽勳章

你地子女訓覺仲著吾著片架?我還有stocks,所以仲會比呀仔著住訓覺。

複式洋房

我仔係正校B班....真係同班喎,可能我地開學時已經見過tim

如果佢肯食早飯都好,最緊要肯食唔洗煩.....
片我仍然有著,因為佢夜晚都係會失手

子爵府

好媽媽勳章

哈哈~~~~ 有可能呀:)

原帖由 wingpig 於 10-11-25 13:23 發表
我仔係正校B班....真係同班喎,可能我地開學時已經見過tim

如果佢肯食早飯都好,最緊要肯食唔洗煩.....
片我仍然有著,因為佢夜晚都係會失手 ...

大宅

原帖由 VB04 於 10-11-25 13:09 發表
你地子女訓覺仲著吾著片架?我還有stocks,所以仲會比呀仔著住訓覺。
我冇比囡囡著片了,但我係床單下面舖多層膠布,驚佢會失手

大宅

你哋有冇轉4號奶粉?我個囡死都唔食4號,局住而家重食緊3號,點攪呀? 有冇豬b而家飲緊鮮奶呢?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 fefishhh 於 10-11-28 23:40 發表
你哋有冇轉4號奶粉?我個囡死都唔食4號,局住而家重食緊3號,點攪呀? 有冇豬b而家飲緊鮮奶呢?

我仔食日本奶粉的,現在還沒有到3嵗,所以還沒有轉其他住呀~~~

複式洋房

原帖由 fefishhh 於 10-11-28 23:40 發表

mmm, not yet.
But my girl also did not want to drink #3 when she was drinking #2. Then, the nurse told me to put lesser powder since #3 is sweeter. So, I guess you can taste the #4 to find out why/different.

大宅

原帖由 dydysan 於 10-12-2 13:47 發表

mmm, not yet.
But my girl also did not want to drink #3 when she was drinking #2. Then, the nurse told me to put lesser powder since #3 is sweeter. So, I guess you can taste the #4 to find out why ...
4號比較似鮮奶味,而3號就比較甜D,其實1至3囡囡完全冇問題,但一到4號變化太大所以佢接受唔到我都明既!其實囡囡而家減到一日飲一餐奶,我都想佢籍此試多D類型的飲食,唔好太倚賴奶粉

子爵府

好媽媽勳章

白豬& Ginny,

我16號可以lunch呀, 你地得吾得???

首頁
23456...45

尾頁

跳至