跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,我LMP係9月23,DUE DATE係7月1,但我見有媽媽講佢都係9/23但預產係6月30,所以我都係呢度同大家打個招乎!

我依家應該係6W5,明天就去照,希望聽日聽到心跳啦!!因為之前一直有流啡,而且又奄奄痛,照左2次都未有心跳,所以E生都話唔可以肯定係個胎,好緊張呀!

大宅

唔好諗太多,係你既就係你既. 放鬆D等SAT睇左醫生先啦. 都係睇專科安心既,好多時D普通科醫生無呢方面經驗.

原帖由 Fion9393 於 10-11-10 16:31 發表
我10月27號開始流啡,每日小小,持續到而家,係30號已睇C+,用陰超,E生(產科專科E生)話5星期無咁快照到心跳,開了安胎藥比了假叫我無流鮮血就得要relax,11月13再覆診....

但上星期決定睇多個E生(普通家庭E生)佢話流啡好 ...

大宅

講得岩呀, 我星期一私家照時就話細左幾日, 星期二聯合照時就只係細左一日

聯合個婦科醫生話, 即使幾個鐘前同幾個鐘後照都可以有幾日差距, 可能遲少少你再照又大返架啦

原帖由 chan.connie 於 10-11-6 10:20 發表
唔洗怕..因為現在bb太細, 度得唔準.你下一次再照時 ,bb size又會大返一個星期

別墅

各位, 我返黎啦! 我都去照左, 見到閃閃到聽到心跳喇! 不過bb比預期細左.... 不過知到有心跳個心定左少少...

大宅

大家唔洗咁驚,,我6wks時也未照到,,,,醫生仲話我個胎囊細,,,但係我8wks再照就聽到心跳,,同size大左好多添,,,大家也要開心d, 輕鬆d呀

大宅

多謝meeow 、各位,我星期六照完希望有好消息,真係好想同大家一齊做兔B媽!雖然今日都係有啡,不過少左!

大宅

MommyPanel勳章

原帖由 Fion9393 於 10-11-11 18:12 發表
多謝meeow 、各位,我星期六照完希望有好消息,真係好想同大家一齊做兔B媽!雖然今日都係有啡,不過少左!

加油呀! RELAX D就得架喇!

大宅

回覆 61# hei222 的文章

我星期六照,一齊努力

大宅

今日去左照,真係好緊張!
不過好開心,今日醫生話見到佢閃閃下喇,有心跳喇!我聽到佢講果一刻,我開心到眼淚都標出黎!
依家個胎有2.35,BB就只有0.31!
仲有DUE DATE又改左6月30,醫生話等佢大BB大定多少少先確定到個大日子喎!

大家加油呀!

大宅

meeow...妳講得對呀
原帖由 meeow 於 10-11-10 22:13 發表
唔好諗太多,係你既就係你既. 放鬆D等SAT睇左醫生先啦. 都係睇專科安心既,好多時D普通科醫生無呢方面經驗.

別墅

好媽媽勳章

我都係今個星期六去照呀
照完大家記得係度分享....

原帖由 Fion9393 於 10-11-11 18:15 發表
我星期六照,一齊努力

大宅

今日去專科照完陰超,兩星期前胎囊係6.9mm而家係2.04cm(星期二照肚超係1.94cm)但仲未有心跳.....E生話兩星期後再照應該照到心跳,我問佢一般幾W照到心跳,佢答好難講,排卵期唔準....總之而家有比上星期大就Ok.我聽完都定D,因為照計係8W now!

今日終於無流啡,謝天謝地.流左十幾日

我唔敢再睇多個E生,真係好大壓力,諗住聽呢個話算,因佢話流啡係早三個月唔太穩定下好常見,叫我放鬆D.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Fion9393 於 10-11-13 15:37 發表
今日去專科照完陰超,兩星期前胎囊係6.9mm而家係2.04cm(星期二照肚超係1.94cm)但仲未有心跳.....E生話兩星期後再照應該照到心跳,我問佢一般幾W照到心跳,佢答好難講,排卵期唔準....總之而家有比上星期大就Ok.我聽完都 ...

good news~
我有兩隻大小魔怪""

大宅

回覆 81# VJ321 的文章

我想問你止左啡未?大約流左幾日?因我還未照到心跳~~我淨係見到個胎囊,有閃閃係點架,入面有一點白色閃定?Thz

大宅

各位,我今日去左照閃閃呀(7w4d)!!好緊張呀!!因為我唔知原來要先飲好多水要好急的感覺先照得.....攪到係醫務所坐好耐!!!到照的時候,醫生又睇左好耐都話睇唔到,個刻真係好驚呀!!!!但睇睇下醫生話睇到 ...其實我都唔係好識睇..haha!!佢仲話我未夠急同多肥肉....所以難睇d喎!!!!但點都好....個刻真係好開心!!!不過我仲諗緊好唔好再呢個私家睇好...因為好似唔係咁pro咁....雖然佢係婦產科醫生。大家有咩醫生介紹下,最好係長沙灣區!!!thanks!

大宅

今日去左私家做第一次產檢
bb有1.58cm, 8w2d
聽到bb心跳, 1min約162下
e生話一切正常
感覺終於實在d啦!!

首頁

尾頁

跳至