跳至
[2011年] 擔心

首頁

尾頁

複式洋房

我上月9月3日m come,今個星期應該8weeks。但尋日照個胎囊3cm,醫生話大約得6weeks,未見到阿b同心跳。醫生叫我唔使擔心,兩星期後再照...
10月頭曾作小產,個時醫生叫我3星期後覆診,尋日照完又一次失望,又要等多2星期,真係好好好擔:-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

我LAST M DAY 係8月23日, 根據小B的SIZE, 依家先係8W多D. 所以你有機會因遲排卵, 小B的真正週數冇8W咁多. 仲未照到都唔出奇.

我第一次 (約4W)去照, 連胎囊都冇. 又係擔心到我吖. 之後在6W多D時, 好彩先搵到佢.

盡量訓多D, 食多D牛奶, 花膠. 唔好太擔心. 加油.

別墅

我同我個case一樣囉,我又係咩都照要兩星期返去再照,個時先搵到阿b,個胎足足差左14日咁多~

大宅

我個case 同你有d 似, 但我last m 係9月14, 上星期4去照醫生話個胎囊1cm都未夠唔似有6w, 叫我下星期再去照.

唉...但因為要返工d時間夾唔到,而家約到11月16先再去睇.希望bb乖乖地,一日未照到心跳都仲好擔心

原帖由 knps2009 於 10-10-31 12:12 發表
我LAST M DAY 係8月23日, 根據小B的SIZE, 依家先係8W多D. 所以你有機會因遲排卵, 小B的真正週數冇8W咁多. 仲未照到都唔出奇.

我第一次 (約4W)去照, 連胎囊都冇. 又係擔心到我吖. 之後在6W多D時, 好彩先搵到佢.
...

首頁

尾頁

跳至