跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

hi,9:00 in ,好多人呢~~
我係報全日班,我仔仔佢大致上都ok呀...不過全日只有14個位,都幾難入...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我都係報全日班, 但見我囝囝的老師話, 其實全日班可能只有幾個位咋, 因好多依家讀緊的弟妹都報咗全日班...

原帖由 粉紅冰 於 10-10-31 16:44 發表
hi,9:00 in ,好多人呢~~
我係報全日班,我仔仔佢大致上都ok呀...不過全日只有14個位,都幾難入...

禁止訪問

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

好似校長咁話, 喱間學校hardware真係差d, 但software又好似唔錯, 真係心大心細呀...

妳點睇?

其實都唔到我依家點諗, 因我囝囝係超細仔, 所以我睇機會都唔大, 唉, 今年真係好多小朋友一齊爭呀...

in喱間時囝囝算乖架喇, 佢去in碧濤時係喊住走, 唔採老師, 又唔肯比返玩具老師呀...真係好灰呀!

原帖由 cecichow 於 10-11-1 12:10 發表
如果收,你地會唔會讀呀?

大宅

原帖由 cecichow 於 10-11-1 12:10 發表
如果收,你地會唔會讀呀?

如果收會讀~~但真係好多人報,位太少...

大宅

原帖由 高齡產婦 於 10-11-1 11:17 發表
我都係報全日班, 但見我囝囝的老師話, 其實全日班可能只有幾個位咋, 因好多依家讀緊的弟妹都報咗全日班...
只得幾個位甘少...唉!

複式洋房

我都去in左呀! 我第一次去呢間學校, 環境真係唔太好,地點都幾嘈, 我企響門口等好驚樓上有人掉野落黎, 入到去間學校感覺都唔太好,走廊又好迫好窄, 所以都應該唔會讀呢間。

大宅

Hello,你地好呀,無錯呢間學校環境的確比較差,我第一次同囡囡黎in嘅時候,感覺同masiuling一樣,無諗住會俾囡囡係到讀,不過最終都讀左呢間,可能呢d係主嘅安排,讀落又覺得幾好,真係比我預期中學多好多野,而家個囡讀k2,返學好開心,老師又好有愛心,因為學校每班人數比較少,老師好容易take care到每一位學生,我個人應為呢樣好重要,眼見學校呢一年黎好多嘢都不斷改善,進步,身為家長嘅我的確好滿意!

原帖由 masiuling 於 10-11-2 12:17 發表
我都去in左呀! 我第一次去呢間學校, 環境真係唔太好,地點都幾嘈, 我企響門口等好驚樓上有人掉野落黎, 入到去間學校感覺都唔太好,走廊又好迫好窄, 所以都應該唔會讀呢間。 ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

HI, 我都有帶仔仔去 in 尼間, 俾我第一個感覺係啲老師講廣東話好多都唔正, 難怪她地係以普通話為主. 不過我覺得啲老師好 nice. 真係好多人報尼間, 應該都好難入, 我仔仔玩3個遊戲都唔多聽指令, 睇怕收嘅機會都好微. 你地小朋友表現ok嗎?

伯爵府

我冇參與玩遊戲嗰PART呀, 但聽老公講, 囝囝都叫聽話啦, 因佢平時真係勁唔聽話的...

至於教長個TALK, 我覺得都OK, 又唔係好DEAD AIR喎, 唔知係咪我係LAST一場, 教長都好開心, 可以快D收工呢?

到面談, 老公見排咗好耐唔見我過去, 先打電話叫我去一齊等, 點知又冇人理, 我見好多小朋友打尖...我哋等了又等...老師都冇好好安掛...

整體上成個安排, 都有好有唔好的地方, 而老師的廣東話唔好, 主因係佢哋全是國語人...我仲想提係, 好少學校, 一日會有兩堂英文堂, 仲係NET教添...好多一星期只有一堂係NET教英文咋, 所以, 佢嘅軟件, 真係幾吸引...

最後都係嗰句, 真係太多人報喇, 其實有一間收我個百厭仔, 我都要買六合彩...哈哈哈...

原帖由 hiwaiwai 於 10-11-3 09:39 發表
HI, 我都有帶仔仔去 in 尼間, 俾我第一個感覺係啲老師講廣東話好多都唔正, 難怪她地係以普通話為主. 不過我覺得啲老師好 nice. 真係好多人報尼間, 應該都好難入, 我仔仔玩3個遊戲都唔多聽指令, 睇怕收嘅機會都好微. ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 高齡產婦 於 10-11-3 09:59 發表
我冇參與玩遊戲嗰PART呀, 但聽老公講, 囝囝都叫聽話啦, 因佢平時真係勁唔聽話的...

至於教長個TALK, 我覺得都OK, 又唔係好DEAD AIR喎, 唔知係咪我係LAST一場, 教長都好開心, 可以快D收工呢?

到面談, 老公見排咗好 ...
我都係 LAST 果場呀, 真係好多人呀. 我沒去聽 TALK, 唔怪之得IN 老師果時, 個老師問我: 如果用電子教學你覺得如何? 搞到我仲答人我覺得小朋友唔需要咁早就接觸電子嘢, 睇怕都係唔收囉. 我仲未 IN 其他學校呀, 都唔知有沒學校收添. 你係唔係住隆享附近呀, 我住隆享, 所以都係幫仔仔報隆享果啲學校, 唔想咁遠, 近好多.

伯爵府

ic, 我唔係住附近架...只係見人話好, 所以報名...

係呀, 佢哋sale電子教學架, 仲話家長唔識國語冇問題, 佢哋有晒program幫手溫書, 兩文三語都ok...

原帖由 hiwaiwai 於 10-11-3 15:32 發表
我都係 LAST 果場呀, 真係好多人呀. 我沒去聽 TALK, 唔怪之得IN 老師果時, 個老師問我: 如果用電子教學你覺得如何? 搞到我仲答人我覺得小朋友唔需要咁早就接觸電子嘢, 睇怕都係唔收囉. 我仲未 IN 其他學校呀, 都唔 ...

大宅

Hi,Ceci
我本身係catholic,不過之前好耐無返聖堂,都係近呢一年先返返,所以之前無刻意比個囡讀教會學校

原帖由 cecichow 於 10-11-2 17:32 發表
我都係CHRISTIAN,我想問下你點解唔揀基督教學校0既?(真心問)因為我見佢地都有慶祝HOLLOWEEN。

複式洋房

原帖由 hiwaiwai 於 10-11-3 15:32 發表
我都係 LAST 果場呀, 真係好多人呀. 我沒去聽 TALK, 唔怪之得IN 老師果時, 個老師問我: 如果用電子教學你覺得如何? 搞到我仲答人我覺得小朋友唔需要咁早就接觸電子嘢, 睇怕都係唔收囉. 我仲未 IN 其他學校呀, 都唔 ...

我都係最尾果場呀, 老師又係問我如果用電子教學妳覺得如何?因我ma有去聽talk所以話咗比我知佢地係用電腦教學, 所以我答只要適當運用我覺得ok...不過呢間kg interview真係勁多人囉, 每個遊戲都要等, 我囝等到後尾有點唔耐煩, 因為開始扭眼瞓, 所以老師問佢之前玩咗d咩遊戲佢都好似唔記得晒咁><

洋房

我個囡囡都係10月30號去左IN....未去IN時睇好多infomation好似好好...去咗in之後盲唔係好想個女讀呢間學校喇...
一入到去...第一下就係聞到一陣臭"便便"味....地方又窄.....佢地要小朋友喺d墊度爬又污漕....佢地又唔攪衛生....就係呢樣野我即刻對佢地死左心

禁止訪問

大宅

岩岩收到信..係全日班

首頁

尾頁

跳至