自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

通利琴行的音樂課程有無用呢?有無邊間學校好呢?另有無老師推介?謝謝!

侯爵府

您小朋友多大呀?

我個人覺得Yamaha Music Wonderland 和JMC都值得上﹗我個仔都上緊。

原帖由 pc7722 於 10-11-1 09:47 發表
通利琴行的音樂課程有無用呢?有無邊間學校好呢?另有無老師推介?謝謝!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔已5歲,係邊間學好呢?有無老師介紹呢?

侯爵府

您們住哪區?

原帖由 pc7722 於 10-11-1 15:41 發表
我個仔已5歲,係邊間學好呢?有無老師介紹呢?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 ohmygosh 於 10-11-1 13:47 發表
您小朋友多大呀?

我個人覺得Yamaha Music Wonderland 和JMC都值得上﹗我個仔都上緊。

yamaha music wonderland 學咩架?
三歲四個月係咪只可以返呢個?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我住九龍區,但可以去九龍區或港島區,沙田,將軍澳都可以,只要有好老師就可以!

原帖由 ohmygosh 於 10-11-1 22:27 發表
您們住哪區?

大宅

我女完成 Music Wonderland & JMC 至學琴,幾好呀呢2個 courses 培養到佢對音樂的興趣,依家練琴唔使勞氣。

但係揀老師就有難度,小朋友要由開班上到完,唔可以插班,老師教完一班至有新班,有時甚至跟住升上去,我女就係 2 courses 都係同一老師,佢跟住教JXC,不過我女無跟上啦。咁你即使問到老師好,等到佢開班時你小朋友可能太大個啦。

我女的老師好好呀,我女好鐘意佢,依家個琴老師係佢介紹的,好夾我女,佢去旅行又搭琴老師帶少少同音樂有關的小禮物俾我女,我女知道老師仲掛住佢不知幾開心。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 袁太 於 10-11-2 10:48 發表
我女完成 Music Wonderland & JMC 至學琴,幾好呀呢2個 courses 培養到佢對音樂的興趣,依家練琴唔使勞氣。

但係揀老師就有難度,小朋友要由開班上到完,唔可以插班,老師教完一班至有新班,有時甚至跟住升上去,我女就係 2 cours ...

點揀老師?
我索性上 JMC 可以嗎?

大宅

JMC for 3.5 to 5 years 小朋友,可以直接上唔使一定上MW,你先去問下邊度同幾時有班先啦,佢地每位老師都 train 過至教的,我地家長都係識得自己仔女的老師,最多見到隔籬班老師同小朋友玩得好開心,好唔好真係唔敢講噃。
原帖由 virgokaren 於 10-11-2 16:17 發表

點揀老師?
我索性上 JMC 可以嗎?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個課程實質野係學唔到架, 唔好期望學到乜野, 但我都比個女上, 因為係對小朋友學音樂有好大好處, 提高佢既興趣, 現在阿女雖然唔係好勤力練琴, 不過最起碼係唔駛咁勞氣督佢, 佢又唔肯唔學鋼琴囉, 就算學其他樂器, 呢個音樂基礎班都幫到架

大宅

其實可以提高小朋友的興趣已經係最好,睇見朋友的小朋友要威逼利誘至上琴凳,就好慶幸我女 enjoy 彈琴。

原帖由 kitbebe 於 10-11-2 17:24 發表
呢個課程實質野係學唔到架, 唔好期望學到乜野, 但我都比個女上, 因為係對小朋友學音樂有好大好處, 提高佢既興趣, 現在阿女雖然唔係好勤力練琴, 不過最起碼係唔駛咁勞氣督佢, 佢又唔肯唔學鋼琴囉, 就算學其他樂器, 呢 ...

伯爵府

牛年勳章

十幾年前通利兒童音樂班係一群3-5歲小朋友同家長一齊上電了琴,學下樂理咁,其實同MW or JMC 同唔同?

複式洋房

原帖由 pc7722 於 10-11-2 09:47 發表
我住九龍區,但可以去九龍區或港島區,沙田,將軍澳都可以,只要有好老師就可以!

你想小朋友學什麽啊,都無講?點解唔搵私人老師呢?

子爵府

我女上完 Music Wonderland 同 JMC, JXC 就剛畢業

本身亦有學琴
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

伯爵府

牛年勳章

原帖由 BingJing 於 10-11-3 10:05 發表
我女上完 Music Wonderland 同 JMC, JXC 就剛畢業
本身亦有學琴

可唔可以講講三個 course 學 d 咩?
分別係邊度?
謝謝!

首頁

尾頁

跳至