跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有無小朋友係ABC讀?大家GE COMMENT好唔好呀~?
同埋好似有讀緊GE小朋友介紹, 係咪減$500??

洋房

你小朋友幾大? 我淨係知響佢地度讀劍橋好似幾好~

洋房

我小朋友3歲7個月...~已經做完評估...
你小朋友讀過??

洋房

我d朋友既小朋友讀過, 佢地讀劍橋試既, 出黎個成績幾好, 但我覺得都係睇小朋友進度. 你小朋友想讀咩?

子爵府

Yes! 我的囡囡讀緊, OK. 我老公話, 可以一路讀上去, 唔洗煩轉來轉去. 請CHECHK PM.

原帖由 maggie_L 於 10-11-2 12:46 發表
請問有無小朋友係ABC讀?大家GE COMMENT好唔好呀~?

子爵府

是. 我囡囡讀緊, OK! 我老公話, 如果囡喜歡, 就比她一路讀, 唔洗煩轉來轉去.

原帖由 maggie_L 於 10-11-2 12:46 發表

大宅

虎到金來勳章

太貴吧

男爵府

環保接龍勳章

I have some "cash voucher"($500). If anyone need it, pls PM me.

p.s. the voucher is valid until Dec 31, 2010

大宅

大家覺得係物有所值嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

係lor...ABC學費真係唔平...
其實荃灣區係咪真的無1間較為好既english centre 俾小朋友上堂呢?

男爵府

畀面勳章

我都想同亞女報,但人話好貴,所以一直無行動, 想請問其實要幾錢呢?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 1# purplehouse 的文章

聽人講1堂大約HKD250-300咁上下

大宅

原帖由 rebecca0113 於 10-11-16 17:18 發表
聽人講1堂大約HKD250-300咁上下

我個女今個星期六會返第一堂.
原本呀女學校想開班, 不過開唔成, 所以去左 centre 做評估.
12月31日前, $340/1堂 個半鍾. 可以用 coupon $500.
評估費, $180.
可以跳級讀.
我個女唔係咁接受到新環境, 我帶佢去左一次, 我去問下詳細資料, 呀女問我帶佢去邊度, 離遠我指個橙色牌比佢睇. 上到去, 佢見到好多小朋友排隊等上堂, 之後佢問我幾時輪到我地入去. book 左評估, 我教工人點去, 佢話識得帶姐姐去 ABC (我一直無同佢講叫乜名), 評估完果晚佢話比我聽個 teacher 叫咩名. 第三次上去, 交錢, 離開後, 呀女問佢幾時有得番 ABC.
我好開心佢鐘意個環境.
呀女讀緊 K2, 評估話佢聽得明, 可以簡單對答, 可以識得 1-20, phonic 都有初步掌握, 因為學校未教寫晒 26個英文字母, 所以係寫方面, 唔識既有試模仿, 串字 (應該唔識) girl, 畫左 4個圈.
評估為 grade 2.
grade 2 同 3 既分別, 3 要求多寫字, 同羅缉.
但如果 grade 2 掌握得好, 就可以跳 grade 4, skip 左 3.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

Full address ~ please

子爵府

有冇人讀RWI ? 好唔好 ?

首頁

尾頁

跳至