跳至

首頁

尾頁

大宅

有無家長會選英藝N1 and 交留位費? 是否 interview 都有 offer?

大宅

我今日收到N1(am) offer信。原先想bb讀德怡N1,但又好似咁細個就要搭校車唔放心。冇第二個choice情況下聽日都會去交留位費。

男爵府

畀面勳章

請問n1班一班有幾多人,幾多位老師...班主任是否只有外國人嗎?thanks
原帖由 Chichiban 於 10-11-6 01:01 發表
我今日收到N1(am) offer信。原先想bb讀德怡N1,但又好似咁細個就要搭校車唔放心。冇第二個choice情況下聽日都會去交留位費。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係上星期收到取錄信(am), 但係其他幼稚園又未開始面試, 所以都應該會交住留位費先.
你地仲有無報其他幼稚園?

大宅

想問大家收到n班取錄信的,是否都是大b?我家細b仍未有消息

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個係5月bb.

原帖由 flowerw88 於 10-11-7 13:57 發表
想問大家收到n班取錄信的,是否都是大b?我家細b仍未有消息

大宅

想問下,今年點in?
一組人係度玩,定面見?

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

請問留位費幾錢?

大宅

我個係4月b。唔係group interview,只係一個外籍老師加一個abc係度,叫我個b pass啲玩具店俾我,睇吓佢拎起啲玩具又擺番落去,仲有問我佢識唔識分顏色,不過我照實答佢唔識囉。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

全日係$1,100, 半日係$660

原帖由 hotsing 於 10-11-8 15:07 發表
請問留位費幾錢?

複式洋房

原帖由 吉蒂 於 10-11-6 03:01 發表
請問n1班一班有幾多人,幾多位老師...班主任是否只有外國人嗎?thanks

N1班約三十人一班,不過可能會分班
要是國際班會有一位外籍老師一位普通話老師係度.外籍老師教緊的時候會由普通話老師睇住, VICE VERSA.
班主任唔一定係外國人,我BB讀國際班不過班主任係香港人. 其實班主任係香港人好少少, 因為老實講NET唔一定好有HEART對BB.上年我BB的班主任係NET (係手冊都係佢名), 不過佢一次都無CALL過我.

大宅

我囡囡上年讀N1, 係外藉班主任, 無論大小時務都call我, e.g. 我囡囡係番全日班, 有次放咗啲藥起書包 (係預防用), 佢打你問我駛唔駛食藥, 又記得有一次我幫亞囡著好多衫係入面, 都係佢call我叫我唔好著太多衫, 因為學校比較熱.

但今年升K1, 轉咗係男NET做班主任, 到現在一次都無call我, 只係香港o既主任打比我 (不過唔係講亞囡上堂情況, 只係有其它事要同我講, 可能已經番咗成年學, 亞囡上堂比較穩定, 無乜嘢講 (我估)). 所以我覺得好睇嗰外藉班主任跟唔跟進每個小朋友.

原帖由 roseegold 於 10-11-9 13:51 發表

要是國際班會有一位外籍老師一位普通話老師係度.外籍老師教緊的時候會由普通話老師睇住, VICE VERSA.
班主任唔一定係外國人,我BB讀國際班不過班主任係香港人. 其實班主任係香港人 ...

男爵府

畀面勳章

謝謝你們!我已經報左名,約了20號面試主流班,請問大家,N班面試係咪外籍老師IN呢?我BB未識聽
原帖由 roseegold 於 10-11-9 13:51 發表

班主任唔一定係外國人,我BB讀國際班不過班主任係香港人. 其實班主任係香港人 ...

大宅

一個外籍加一個香港人in。不用聽得明,都係考吓bb反應。

原帖由 吉蒂 於 10-11-9 17:54 發表
謝謝你們!我已經報左名,約了20號面試主流班,請問大家,N班面試係咪外籍老師IN呢?我BB未識聽

大宅

請問元朗同天水圍英藝,有冇咩分別?

大宅

謝謝各位媽媽。

首頁

尾頁

跳至