跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日係紅D深粗後Day 16, 琴晚去VV時抺到有小小血, 但之後就無, 綠D淺色咗, 由60%跌到45%, 體溫又得番36.89, 但又無話好肚痛咁, 咁我應該點做呀?

大宅

休息下, 盡量唔好行咁多, 如果你覺得有不適, 要快的去睇醫生.

大宅

我想問,咩係紅D綠D?

侯爵府

畀面勳章

休息多d啦~~
妳約左第一次照u/s未呀??如果touchwood仲有見紅,就打返clinic同姑娘講可唔可以要個快期啦~~通常都可以架~~

大宅

我聽人講如果體温唔低到36.6都OK,但我覺得唔好咁緊張體温,成日CHECK住會令自己好緊張架
同埋我同妳都有兩次經驗喎,放鬆D呀媽媽^^
原帖由 jc0515 於 10-11-7 08:05 發表
今日係紅D深粗後Day 16, 琴晚去VV時抺到有小小血, 但之後就無, 綠D淺色咗, 由60%跌到45%, 體溫又得番36.89, 但又無話好肚痛咁, 咁我應該點做呀?

大宅

畀面勳章

我今日去咗睇喇, 照咗U/S, 但因為只得3week, 所以未見到胎囊, 但見到內膜已經增厚咗, 又抽咗血, FCG有400, 佢話初期係會低, 但都開咗黃體比我安胎, 叫我瞓多啲, 都係觀察住, 12號返去覆診

係呀, 自從知道 , 個人真係緊張咗, 可能因為太興奮, 因為我C6已經比西醫判為不育, 因為佢丁丁差得好緊要, 但都可以自然有, 真係上天既恩賜, 所以我都特別緊張, 但我都應該要放鬆啲, 佢先可以係一個舒服既環境下成長

紅D係驗排卵, 綠D係驗孕

侯爵府

畀面勳章

3weeks,hcg有400都唔算好低啦,休息多d啦~~

大宅

我今日book左母嬰健康院要成22/12先去得check,我想問我係咪應該早d自己出去check,而家岩岩4 weeks,要照d咩呢?

大宅

畀面勳章

回復 7# skylydorothy 的帖子

真架^^咁我要加倍努力安胎先得~~~

大宅

畀面勳章

回復 8# doubles 的帖子

我淨係知有人話5w幾-6w幾會聽到心跳咋

首頁

尾頁

跳至