想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

今日d18,d16晚紅d有50%深粗,之後d17朝都係50%,lunch淺線,3點幾又50%,之後就得淺線,不過我見有d分泌,所以尋晚開咗工,跟住今晚同後晚都會開工,而家希望呢兩日體温會升啦!但今日小腹陰陰痛咁,坐低就無嘢!係頭先開始先無乜嘢,唔知做乜會咁!

大家而家又點呀?入黎傾下消磨下d時間呀!

大宅

我係 22/10 day 1 的啊 ~
1/11 day 11 照完輸卵管, 啡紅分泌流到昨天才停, 體溫唔知咩事今個月在36.4~36.6左右, 紅d又呢幾日都有 5-10%, 不過唔理得咁多, 昨晚停咗流啡紅分泌就 dodo, 今早有蛋清分泌, 依家都唔知故體溫好還是紅d好, 又唔知格日dodo好還是等紅d深粗先再努力好 .... 唉

別墅

史迪仔, 你遲左排卵呀?
我day 14 做左iui, day 15 自己再補飛, 今日day18, 仲有10日知結果

大宅

紅d照check,有深粗就dodo,見高温就停!加油呀!(照完輸卵管係特別多分泌架!)

原帖由 的士太 於 10-11-9 16:41 發表
我係 22/10 day 1 的啊 ~
1/11 day 11 照完輸卵管, 啡紅分泌流到昨天才停, 體溫唔知咩事今個月在36.4~36.6左右, 紅d又呢幾日都有 5-10%, 不過唔理得咁多, 昨晚停咗流啡紅分泌就 dodo, 今早有蛋清分泌, 依家都唔知故 ...

大宅

我又無遲排卵,我多數d16晚紅d深粗嘅,不過今次得50%深粗囉!

你今個月做iui,加油呀!祝bingo!我地今次齊齊過版呀!

原帖由 msmmsm 於 10-11-9 17:28 發表
我day 14 做左iui, day 15 自己再補飛, 今日day18, 仲有10日知結果

大宅

畀面勳章

我22/10 day 1 ar, day 8 照輸卵管, check 過無事, 上星期四深粗, 開工3次, 升左溫, 而家又等派彩喇!

大宅

你地就好啦!紅d咁早就有深粗!希望我地今次個個都bingo啦!

原帖由 大白兔糖 於 10-11-9 19:14 發表
我22/10 day 1 ar, day 8 照輸卵管, check 過無事, 上星期四深粗, 開工3次, 升左溫, 而家又等派彩喇!

大宅

唉 ~ 今個月好似亂晒龍咁, 都係無機會架喇

大宅

畀面勳章

無錯, 齊齊報喜!!

原帖由 史迪仔 於 10-11-10 01:25 發表
你地就好啦!紅d咁早就有深粗!希望我地今次個個都bingo啦!

大宅

畀面勳章

唔好咁諗, 話唔埋有意外驚喜呢!!

原帖由 的士太 於 10-11-10 09:16 發表
唉 ~ 今個月好似亂晒龍咁, 都係無機會架喇

複式洋房

Dear All,

Great to see you all again. My cycle is 29 days. Day 1 was Oct 24. The egg-white stuff was found on Day 11, Day 12 and Day 13. The clear blue smiling face was shown on Day 12. Dodo on Day 8, Day 11, Day 13 and Day 15.

Really have a bit worried as don't know if I can bingo this time. Currently feel very tired and nervous when waiting for the result. Always think that I should do better and more in the ovulation period. So, the feeling is ............. not that good now. Could we do some physical exercise, like running and swimming during these 2 weeks?

But it is great to see all the familiar names here. Only you guys really know the feeling. Let's get bingo together! :)

複式洋房

Dear Rabbit Candy,

How much does it cost for doing this check-up? Is it painful? My doctor said I could do blood test to check it costing HK$1000.

原帖由 大白兔糖 於 10-11-9 19:14 發表

複式洋房

Dear Stitch,

How much does it cost of doing IUI? Did you take the ovulation medicaiton? Any side effects of taking the ovulation medicaiton? Actually is IUI a natural way to get pregnant? How many times you have to go to the clinic for preparation before doing IUI in this cycle?

原帖由 msmmsm 於 10-11-9 17:28 發表

別墅

MTP, 你應該係想問我呀可?
以下係我今個cycle iui o既流程同洗費,比你參考
我係睇董醫生

day 1 冇見醫生,只係去拎排卵葯--$110
day 2-6 排卵葯50mg
day 6 見醫生,照到左邊有粒大,左邊2粒細,因為我之前冇左左邊輸卵管,所以要打2針排卵針睇下谷唔谷到右邊o個粒 -- $1350
day 7 診所打排卵針(150unit)--唔使錢
day 9 排卵針 (75unit)
因為星期日,診所唔開,自己第一次打針,其實係c6打,都算順利,冇想像中咁恐怖
day11 見醫生,照到右邊粒旦旦都ok,內膜11mm,拎左破卵針第日打--$770
day12 自己打破卵針
day14 早上仁安iui--$3270

醫生冇話要打安胎針,only叫我19/nov ck bingo

total用左$5500 左右,唔知係咪用葯小呢,點解平過其他jm 呢?

原帖由 MTP 於 10-11-10 10:09 發表
Dear Stitch,

How much does it cost of doing IUI? Did you take the ovulation medicaiton? Any side effects of taking the ovulation medicaiton? Actually is IUI a natural way to get pregnant? How many ti ...

複式洋房

Dear MSMMSM,

Thanks for the detailed sharing.

Wow! You and your husband are so smart and can do the injection yourself.

It is really not expensive. Dr. So Wai Ki quoted that it costs HK$15,000-HK$18,000/ IUI.

How long have you tried before you do IUI?

原帖由 msmmsm 於 10-11-10 12:03 發表
MTP, 你應該係想問我呀可?
以下係我今個cycle iui o既流程同洗費,比你參考
我係睇董醫生

day 1 冇見醫生,只係去拎排卵葯--$110
day 2-6 排卵葯50mg
day 6 見醫生,照到左邊有粒大,左邊2粒細,因為我之前冇左左邊輸卵 ...

別墅

其實一聽到要自己打針都幾驚,因為唔係針筆,係針筒,覺得自己冇可能落到手,不過我覺得我冇咁好彩,1次iui就搞掂,以後條路仲好長,所以點都要自己學打,其實支針,如果姑娘打,係一d都唔痛架,因為佢手定, 而我c6打就痛痛地,不過都可以接受,佢都盡左力架喇

我3年前宮外孕,冇左1邊輸卵管,之後o個2年,bingo過2次,1次小x,1次化學性懷孕
今年7月第1次見董醫生,食左2次排卵葯自己試都唔得,醫生話開始要進取d,今個cycle第一次iui

我估我咁平係因為打針小,因為1支針都要幾百蚊

不過你doctor quote你個價錢真係差幾遠,不過其實佢都係大概姐,因為實際價錢要因應你當時用葯情況而定,初時董醫生都叫我預8k左右架

原帖由 MTP 於 10-11-10 14:23 發表

Thanks for the detailed sharing.

Wow! You and your husband are so smart and can do the injection yourself.

It is really not expensive. Dr. So Wai Ki quoted that it costs HK$15,000-HK ...

複式洋房

You are very brave and I am proud of you and your husband! :)

Hey, wish you bingo soon!!

原帖由 msmmsm 於 10-11-10 14:55 發表
其實一聽到要自己打針都幾驚,因為唔係針筆,係針筒,覺得自己冇可能落到手,不過我覺得我冇咁好彩,1次iui就搞掂,以後條路仲好長,所以點都要自己學打,其實支針,如果姑娘打,係一d都唔痛架,因為佢手定, 而我c6打就痛痛地, ...

別墅

一定得,我地好快齊齊過版!!

原帖由 史迪仔 於 10-11-9 18:28 發表
我又無遲排卵,我多數d16晚紅d深粗嘅,不過今次得50%深粗囉!

你今個月做iui,加油呀!祝bingo!我地今次齊齊過版呀!

大宅

大家加油啦!我今日體温得36.53,都仲未高温,d16晚零晨點幾紅d有50%,d17朝都係,夜晚就得淺線,我d17同18都有dodo,諗住聽晚再dodo一次,希望聽朝高温啦!

大宅

畀面勳章

Dear MTP,

我睇過仁安龍醫生兩次, 第一次睇完佢叫我DAY 8 去照, check-up fee HK$2000, 之後再睇醫生聽 report, 醫生費 $750

其實成個過程只有一下比較痛 (就係醫生用個波波固定條管果下), 其餘時間都唔太辛苦......

如果要check 輸卵管通唔通, 好似剩係驗血係check 唔到既, 如果有錯請其他JMs指正

希望資料幫到你啦, 亦祝你今個cycle 就 bingo!!

原帖由 MTP 於 10-11-10 10:07 發表
Dear Rabbit Candy,

How much does it cost for doing this check-up? Is it painful? My doctor said I could do blood test to check it costing HK$1000.

首頁
12345...11

尾頁

跳至