親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

台灣有咩地方啱小朋友去 或者 須去?

大宅

幾歲呢?我下星期去

科學館
http://www.guide.ntsec.gov.tw/

babyboss
http://www.babyboss.tw/english/tickets.php

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Roroma 於 10-11-9 23:25 發表
幾歲呢?我下星期去

科學館
http://www.guide.ntsec.gov.tw/

babyboss
http://www.babyboss.tw/english/tickets.php

我囡4歲多。

男爵府

原帖由 Roroma 於 10-11-9 23:25 發表
幾歲呢?我下星期去

科學館

babyboss

我都打算去呢兩度(同埋小人國多啦A夢樂園),請問仲有無其他介紹?

水晶宮

你地會唔會包車去玩,
我會包車去九份,十分,野柳,青銅,平溪...

原帖由 Kanax 於 10-11-11 14:40 發表

我都打算去呢兩度(同埋小人國多啦A夢樂園),請問仲有無其他介紹?

男爵府

我去左墾丁, 都好啱小朋友.

男爵府

野柳跟九份,十分近嗎? 車程會否很趕呢? 我的包車公司也是這樣的行程, 但我CXL了野柳因怕時間太趕, 我是不是太傻?

男爵府

動物園

水晶宮

朋友去過,佢話行程甘樣無問題,
8個鐘左右就能夠完成.
我搵bubugo公司,佢係甘建議我.
原帖由 vkzone 於 10-11-11 19:21 發表
野柳跟九份,十分近嗎? 車程會否很趕呢? 我的包車公司也是這樣的行程, 但我CXL了野柳因怕時間太趕, 我是不是太傻?

男爵府

上個月同兩個仔女去完十一返來 (2歲十個月同四歲半):

babyboss
飛牛牧場 (非常推薦)
大倫氣球博物館(台中)
廣興紙寮(埔里)
去左摘葡萄

台中科博館比台北的較適合小朋友.

男爵府

原帖由 elmostoney 於 10-11-13 00:47 發表

babyboss
飛牛牧場 (非常推薦)
大倫氣球博物館(台中)
廣興紙寮(埔里)
去左摘葡萄

台中科博館比台北的較適合小朋友. ...

elmostoney,
那兒有得摘葡萄? 12月份有嗎?

MMM888,
我都係BOOK左BUBUGO, 但我PLAN去九份+本山五坑+十分, 唔去野柳, 請問你何時去這行程呢? 可否玩完後報告一下我知道會否很趕呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 elmostoney 於 10-11-13 00:47 發表

babyboss
飛牛牧場 (非常推薦)
大倫氣球博物館(台中)
廣興紙寮(埔里)
去左摘葡萄

請問你去飛牛牧場是否租車去,你住邊間油店? 我都有打算去飛牛牧場。

水晶宮

我聖誕先去呀,你呢?

我會第一晚住北投春天,之後第二日就玩陽明山個邊.
跟住返台北住4晚.

原帖由 vkzone 於 10-11-13 19:29 發表

elmostoney,
那兒有得摘葡萄? 12月份有嗎?

MMM888,
我都係BOOK左BUBUGO, 但我PLAN去九份+本山五坑+十分, 唔去野柳, 請問你何時去這行程呢? 可否玩完後報告一下我知道會否很趕呢? ...

男爵府

我地係自駕, 係台中去唔洗一個鐘頭.

採葡萄好多地方都有, 南投同彰化都得. 你可以上網check 台灣採葡萄, 因為要就你嘅行程,你都唔會特登開成個鐘車去採果啦. 聽聞飛牛附近都有果園, 但唔知係咪葡萄園. 12月有得採葡萄, 冬果就係10~12月份, 不過你最好鎖定果園, 再打電話去 confirm.

我地住過又推薦嘅酒店:

台中沐蘭汽車旅館
彰化第八月台汽車旅館(真係過癮, 你一定要上網睇佢地d相, 我地租左間mini cooper房, 房到真係有架六十年代mini cooper車, 開心到我個仔呀!)
飛牛...我地就住返係飛牛入面

如果有囝囝, 佢又係thomas迷, 有時間就去彰化市扇形火車庫, 全亞洲只有日本同台灣有.

男爵府

原帖由 MMM888 於 10-11-11 16:45 發表
你地會唔會包車去玩,
我會包車去九份,十分,野柳,青銅,平溪...

我無試過包車,完全唔知點做呀,可唔可以教下路?其實車費會唔會好貴呢?今次我地有8個人同行(6大2小),係咪應該包唔到車喇?

男爵府

babyboss
飛牛牧場 (非常推薦)
大倫氣球博物館(台中)
廣興紙寮(埔里)
去左摘葡萄

請問你點去架大倫氣球博物館?我睇地圖覺得好遠,交通時間係咪要好耐呢?我見佢個網頁介紹要預約,請問多唔多人架?diy好唔好玩?係玩扭氣球定有其他野?

水晶宮

Kanax
因為朋友之前去過係搵bubugo包車,
佢地都話好好,司機會做導師帶我地去玩同食野,
價錢8小時,台幣3800,我地用9人車.
佢地最大係9人車,所以機場接送時我地會用兩架車,因有行李.因為我地當中都有老人家同小朋友,包車對我地來講會方便一點,你可以同佢地e-mail聯絡左先,佢地會建議你點玩,我覺得佢態度好好架.

http://bubugo.drp.com.tw/
原帖由 Kanax 於 10-11-15 23:48 發表

我真試過包車,完全唔知點做呀,可唔可以教下路?其實車費會唔會好貴呢?今次我地有8個人同行(6大2小),係咪應該包唔到車喇?

水晶宮

採葡萄好似幾好玩甘,
你小朋友鍾意嗎??
原帖由 elmostoney 於 10-11-15 10:49 發表
我地係自駕, 係台中去唔洗一個鐘頭.

採葡萄好多地方都有, 南投同彰化都得. 你可以上網check 台灣採葡萄, 因為要就你嘅行程,你都唔會特登開成個鐘車去採果啦. 聽聞飛牛附近都有果園, 但唔知係咪葡萄園. 12月有得採 ...

男爵府

原帖由 MMM888 於 10-11-16 09:28 發表
Kanax
因為朋友之前去過係搵bubugo包車,
佢地都話好好,司機會做導師帶我地去玩同食野,
價錢8小時,台幣3800,我地用9人車.
佢地最大係9人車,所以機場接送時我地會用兩架車,因有行李.因為我地當中都有老人家同小朋友,包 ...

謝謝你的回覆!
有你們的幫助,相信今次的行程會順利許多!

水晶宮

大家交流一下呀麻,
你都係聖誕去??

原帖由 Kanax 於 10-11-16 11:43 發表

謝謝你的回覆!
有你們的幫助,相信今次的行程會順利許多!

首頁

尾頁

跳至