自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無媽咪可以報料,去睇清明上河圖可以帶bb及bb車去嗎?

別墅

我都諗住帶bb車去呀

我反而想知呢, 由 2號客運去亞洲博覽館要幾耐同點去
因為一場去到, 梗係睇埋 2 號客運先 ^^

原帖由 lmh_jojo 於 10-11-11 10:12 發表
請問有無媽咪可以報料,去睇清明上河圖可以帶bb及bb車去嗎?

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

我都想知, 唔知俾唔俾bb車入, 我睇新聞d片段只見有人抱bb, 唔覺有bb車

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 beckytamhk 於 10-11-11 10:35 發表
我都諗住帶bb車去呀

我反而想知呢, 由 2號客運去亞洲博覽館要幾耐同點去
因為一場去到, 梗係睇埋 2 號客運先 ^^

如果你帶bb去, 不如係機場坐機鐵一個站過去啦, 唔好行啦..... 我成日入機場, 真係唔覺有人係機場附近d行人路行.......
機場站 - 博覽館站 大人5元 小朋友2.5元
車程1分鐘

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

BB使唔使ticket架?

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不論大小,都要票
同埋超多人的,要小心呀!
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

男爵府

Even 2 years old? Need ticket?

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

4 歲以下不用 ticket

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

剛剛問左1823, 佢地話問過展覽場地, BB車係可以推入場館的, 當然人潮多少要家長自己考慮啦.

我亦有問會唔會有場地放BB車, 佢地話暫時無呢個安排.

因為票務安排: 每位市民可以免費帶一位4歲以下小朋友進場. 所以帶BB車的家長要考慮清楚啦.

我自己諗住照帶BB車, 但係由家人輪流抱BB睇囉. 收起BB車行, 咁樣好似安全D不過就煩少少囉.

原帖由 TSUNTINGMA 於 10-11-11 12:33 發表
Even 2 years old? Need ticket?

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔系BB唔使票既咩?又改佐要收票???

原帖由 lailaiha 於 10-11-11 12:30 發表
不論大小,都要票
同埋超多人的,要小心呀!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-11 17:01 發表
唔系BB唔使票既咩?又改佐要收票???

下?唔洗呀嘛...之前我問過話四歲以下唔洗飛,因我女女兩歲半..我上網買飛,好心急冇諗過女女要飛,所以冇預佢呀...我唔會帶bb車去啦,搭巴士又要收車麻煩,推住佢入去睇佢只會睇到人地pat pat架咋,所以抱住佢睇就得啦...不過我而家出街我都幾唔鐘意推車(唔知點解我女女一坐bb車,成日係街比人眼望望,有d人仲會出埋聲話:咁大個仲坐車..我心諗關你鬼事^^),所以寧願拖住佢行..除非出成日街就照推囉!

禁止訪問

男爵府

我昨晚去完都係推BB車, 好鬆動完全無問題, 只係上巴士要收車, 但巴士好密車。
:

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都去睇左,會場好鬆動好大,都見有人推BB車,一D都唔覺逼。

別墅

請問是否有一d 類似"憑票攞返架車"既安排??
會唔會好混亂??

原帖由 qqqmama 於 10-11-17 20:53 發表
如果怕會場多人, 果度都有個 hall 可以暫時存放 bb 車

大宅

week days ok,I also brought my bb to go.

首頁

尾頁

跳至