自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁都得????

原帖由 potato081 於 10-11-11 22:20 發表
痴左線呀!!! 我係charlotte_mom, 唔係potato081呀!!!!!!

伯爵府

畀面勳章

Agree.

Also, e-statement generally is not accepted as Address Proof, cos it is not physically mailed to your destination to prove you really received such original statement at the designated address!

原帖由 kitbebe 於 10-11-11 18:53 發表
唔贊成 個個都話環保, 唔出statement, 咁我想問點解d政府部門要我地改地址, 一定要出示銀行月結單??仲要係最update果隻, 如果間間bank都用e-statement, 咁係咪要客戶比錢攞呀 ...
東方曼哈頓  : Iherb 用戶首次優惠 5 美元 code GQF455

大宅

所以我打算12月CUT卡...

男爵府

上網搞左喇, 費事成日收信封唔環保.

男爵府

畀面勳章

咁點解佢一早就冇寄月結單俾我既?我好耐之前已經要係網上download d 單喎,所以有幾次咭數過咗期都唔知,要俾罰款,乜唔係人人都係咩???

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個人反對...
嘩,我無用佢地果d e-banking,如果收唔到email,咁佢又要罰款...我咪好煩

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都上網攪咗喇, 賺咗佢$40 (30/11前登記有$20, 如果20/11前登記就再多$20), 反正我有自己mark低晒戶口條數, 所以覺得佢俾唔俾statement我都唔係咁大問題, 其實, 習慣嚟架啫, 手提電話費都係e-statement架啦, 都唔覺有乜唔方便。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

王國長老

王國長老

強烈反對! 人地電子月結單佢又電子月結單, 但佢地設計得唔好, 唔似中銀, 痕身, 一睇就好清晰!

電子不電子, 客戶應有權選擇, 唔係人人鍾意用電腦睇月結單, 硬性強逼真係好反感, 自願轉用者可以獲得cash dollar獎勵又係另一回事, 夾硬黎, 我覺得極度反感!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

吓~好似唔係幾好, 要唔要應該由客戶去決定, 已經無銀行簿, statement都唔出好唔方便

子爵府

點解我一早就無月結單既:;pppp:

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

都唔夠和記家居電話癲呀,期期收十蚊, 仲要無通知下收,我噪0左幾耐先退返俾我,跟住收費就send個message黎話幾時收幾錢,無晒內容,都唔知佢點收錢架, 有無得投訴架~~

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 pinkstore 於 10-11-12 09:55 發表

紅簿仔個statement, 我冇收好多好多年喇, 而家攪緊嘅係支票戶口, 我估遲d會推行到credit card statement.
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

王國長老

王國長老

原帖由 pinkstore 於 10-11-12 09:55 發表

之前我有張green card, 係冇月結單, 因為講明green, 要環保. 後尾cut埋.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至