自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

我襟咗一下咋,唔關我事架

子爵府

3.唔知睇到邊位女星電髮覺得鬈鬈的,好美~就同呀婆講要電髮,點知佢帶我去d巷仔度電~
電完番屋企襟鐘,屋企人開門呆一呆,到我出聲知道係我黎就笑到彎腰兼大叫:非洲黑人呀!(因為我果陣曬到好黑,個頭就好似戲入面d人比電電到爆炸果款),搞到我第2日番學久久不能抬起頭做人

子爵府

del

子爵府

del

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 sasa@uk 於 10-11-13 09:22 發表

引用:
原帖由 tszchungmama 於 10-11-12 23:30 發表
著住對袜係尼龍床上滑行.....

加 d 爽身粉先正 :lol

我地好鐘意將尼龍床尾既腳架屈埋,當"sir"滑梯咁玩..
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

侯爵府

環保接龍勳章

笑C我!

男爵府

醒目開學勳章

我都係咁以為~ 仲有收音機都係呀~

另外, 我小學鐘意玩白膠槳, 搽晒成隻手等佢乾, 再一片片咁撕返走~  有次俾媽咪見到, 嚇親她(可能她以為白膠槳好似AA膠果d咁難搣開), 我講大話說d白膠槳倒潟咗落手, 攪到媽咪好緊張咁用soap幫我勁洗手~

仲有, 細個跟家姐玩煮飯仔, 一齊用無清潔的雙手將d生命麵包撕開並搓到一粒粒鼻c咁大咁放入玩具碟, 然後食...諗起都

又成日用夾夾毛巾在碌架床扮船...

原帖由 tokyobaby 於 10-11-13 09:12 發表
haha... i like this topic.

when i was small , i always think some people are living inside TV, so one day when my parents went out, i talked to the TV and asked the people to go out and play with me. ...

侯爵府

環保接龍勳章

原帖由 edithedith 於 10-11-12 17:15 發表
第一次用自動黏貼的M巾唔知點用, 於是自己估要佢stick妥咁梗係用stick那面痴住自己嗰度, 點知到要小便時發覺佢痴到....拔佢出來時真係眼淚水都標埋出來, 之後心裏駡發明呢樣嘢d人係搵人笨, 現在, 當然啦, 梗係知點用 ...

笑到我肚痛!

伯爵府

我就冇咩低能嘢!不過聽我個ex講,佢哥細時試過得自己一個人喺屋企,覺得好肚餓,咁佢就攞住個裝米個mug裝住咗d米坐喺度等飯食,!結果等等吓瞓著咗!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁樣放風箏我都玩過

原帖由 kammm_0520 於 10-11-12 21:16 發表
細個食飯時呀媽出街.叫我食哂佢.唔想食.倒左佢.但係倒係屋企門口==好白痴呀
而前細個想玩風爭.個時住16樓就拎張報紙或者膠袋跟著用泥龍繩綁住放出窗扮風爭 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

細個試過用枝白油搽指甲

原帖由 chingcging 於 10-11-12 23:30 發表
以前啲白油咪一支白油+一支稀釋劑嘅,我細個將啲稀釋劑倒落張紙度,發覺張紙自己會乾.....嘩,好神奇呀,於是倒吓多啲,倒吓又多啲.....終於,成支稀釋劑俾我玩晒。老豆放工返嚟知道咗,又打到飛起。 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀, 用個細匙畢黎食, 成隻匙係口水又就咁畢, 終於整到全部硬哂, 阿媽發現又打鑊

原帖由 EQ 於 10-11-12 23:51 發表
細個時好鍾意偷食好立克粉,阿華田粉,
以為咖啡粉都好好味,
一大啖放入口,
點知......苦到

複式洋房

倒晒d爽身粉落地, 之後兩姊妹玩溜冰, 比人發現又係打左一餐!<------我又係咁呀! 仲要著埋亞媽對絲襪玩至夠跣, hahaha~仲有成 日拿亞爸副太陽眼鏡扮明星, 用d 水將d頭髮立哂後面, 然後攞支水唱歌扮歌星...

原帖由 julieann 於 10-11-13 23:46 發表
哈哈哈哈哈哈~ 由頭追到尾...真係笑死我呀~

我記得細過果時阿妹訓著左, 之後我用阿媽支尾筆幫阿妹畫, 畫左一條之後佢醒左, 佢發現自己個樣有唔同, 之後我話佢知我幫佢畫左尾, 搵水又好難洗甩...佢喊左好耐~

用唔 ...

男爵府

3,4歲時媽咪買左個鮮果撻俾我食,但我食晒d生果唔鐘意食個撻,就將佢掉在落組合櫃同部唱機既縫隙裡面~~
過左唔知幾多個月,有隻巨型擒攏絲網爬出黎,媽咪拎住支殺蟲水狂噴,大伯幫手移開d傢私,最後先發現到個撻~
媽咪奇怪點解有個撻響度,我只係答:唔知道呢~
因為我細個時好乖,所以佢無懷疑我:loveliness:

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回復 105# Pui_Pui 的帖子

我都有玩尼龍床SIR 滑梯~~~

我細個仲玩過, 用厚紙皮, 當雪兜咁係後樓梯玩SIR 梯~~~

不過都唔夠我一次玩出事.

細個好恨玩溜冰, (當然冇得玩) 我地3個兄弟姐妹, 係阿媽唔係屋企時, 全屋地舖上爽身粉, 真係"SIN" 到呢~~~

我地玩得好開心, 但係我一下唔小心SIN 底, 仲斷咗手骨.

當時家姐, 細佬勁驚, 叫我: 你瞓下, 休息下就冇事, 我地洗地, 你瞓下.

佢地又驚洗得唔乾淨, 仲用洗潔精拖地~~~成屋都係泡~~~ 個時得個8YRS 度, 識咩!!

細果越他越多泡, 就由佢, 等佢乾. 乾完之後成個地笠痴痴咁.

阿媽返來, 個個都唔出聲, 阿媽仲唔知發生咩事, 又趕住煮飯, 淨係口UPUP 咁, 食完飯要拖下地, 笠痴痴咁~~~

食飯時, 我仲瞓緊, (發燒TIM 呀) 阿媽見我發燒, 話我一定係冷親, (我仲未話比佢知隻手傷咗) , 等佢地食完飯同我睇醫生, 個時痛到... 但係都唔敢話比阿媽知, 諗住休息下會冇事

食完飯, 阿媽拖地, 結果越拖越多泡, 家姐至招供~~~~~

下場係點, 唔駛講.....

(如果唔係我打咗石膏, 我諗我同佢地一樣個身多十條八條籐條印)

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回復 7# biancaho7 的帖子

咁多到唔咬...你偏偏咬佢塞頭哥
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

水晶宮

我成日聽我99講我老公D 野.

我老公好百厭!!! 點打都唔識驚.

佢識過, 見佢阿媽坐係露台瞓著時, 頭向天, 口張大, 我老公試過"畢" 咗一個SPOON 鹽落佢阿媽個口度, 99唔係即時醒. 係過一陣至醒. 下場係點~~~~~~ 想像下....

死佬玩鹽玩得咁開心, 打都唔怕, 下次又玩新野, 99真係好鐘意坐係露台乘涼瞓, 又鐘意, 頭仰天, 口張大, 老公就用廁紙率到一粒粒, 同佢阿哥鬥拋中阿媽個口的廁紙多!!

死仔包..... 細個時百厭到呢~~~~~

水晶宮

仲有..... 有冇人試過以下核突野...

就係攞住碗飯..... 入廁所...... 一路扒飯食排骨...... 一路疴c 呢.....

e+諗起都打冷震

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

記得細個的時候,屋企人成日俾蚊咬,所以老豆買左支"亞摩呢亞"放係屋企擦,我好怕果陣味... 有一日媽咪問我:支嘢咩黎架?我竟然話:你聞下咪知囉!媽咪大啖一聞,幾乎暈低... 跟住我就俾人鬧到狗血淋頭...

伯爵府

原帖由 Pulmma 於 10-11-15 12:45 PM 發表
我成日聽我99講我老公D 野.

我老公好百厭!!! 點打都唔識驚.

佢識過, 見佢阿媽坐係露台瞓著時, 頭向天, 口張大, 我老公試過"畢" 咗一個SPOON 鹽落佢阿媽個口度, 99唔係即時醒. 係過一陣至醒. 下場係點~~~~~~ 想像 ...

WAKAKAKAKAKAKAKAKA 笑死我呀~~~

首頁
45678...9

尾頁

跳至