親子旅遊

跳至

首頁
34567...30

尾頁

大宅

你去e間睇吓la, 我細仔5yrs old(但生得好細粒), 我見有比佢著的更細size 係處仲有colour 可選, 質地唔錯都係$180. 貴d有$280, $380 etc...比起花園街地舖的料好d, 但地舖都要賣$120.

以中間可比van仔上落的十字路口位計, corn 位有間買小食的店, 佢舖前係買寵物用品的街舖, 沿著條小巷行入去有一間成日有人排買魚旦的店(希望你知我講邊).
address : chong's fashion co.
1/F, NO.192 FA YUEN STREET
原帖由 HappyJacky 於 10-12-2 23:51 發表
縉媽, 麻煩你可以send 買雪衣和褲的資料比我好麻。
謝謝你。

珍珠宮

今次我主要去滑雪及去掃d新products,不同brands都會掃,skinfood, innisfree, sulwhasoo, nature republic, It's skin, holika holika, beauty credit, etude house...之如此類啦,仲有一定會在watsons & olive young 掃多d超扺嘅paper mast la!
原帖由 縉媽 於 10-12-2 09:58 發表
wai001,

唔該晒! 你今次掃邊個brand 的skin care 用品呀. 睇完你的另一個topic, 我都會去買 innisfree 試吓 (唔該晒你詳細的skin care report 呀)
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

農曆年初二會起行去韓國滑雪溫泉呀...想問吓, 只得我同個女(10歲), 換 hk$5000.00夠唔夠呢....韓國d化妝品, 護膚品 (面膜), 平香港幾多呢...
鍾意飲飲食食, 尤其鍾意煮嘢食.....

大宅

我都會在Olive Young 大手入hand cream & paper mask返嚟.
原帖由 wai001 於 10-12-4 17:07 發表
今次我主要去滑雪及去掃d新products,不同brands都會掃,skinfood, innisfree, sulwhasoo, nature republic, It's skin, holika holika, beauty credit, etude house...之如此類啦,仲有一定會在watsons & olive young 掃 ...

珍珠宮

彼此彼此!
Travel agent 已經出埋茶會日期及時間啦!
原帖由 縉媽 於 10-12-4 22:05 發表
我都會在Olive Young 大手入hand cream & paper mask返嚟.
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

記得在明洞M plaza樓上4/F daiso 1000won shop(即好似香港吉之島十蚊店)買d好扺嘅零食手信呀!

珍珠宮

D skincare 係有平有貴,總之平到你笑!買得少,番香港一定會後悔!
原帖由 cherrytso 於 10-12-4 20:03 發表
農曆年初二會起行去韓國滑雪溫泉呀...想問吓, 只得我同個女(10歲), 換 hk$5000.00夠唔夠呢....韓國d化妝品, 護膚品 (面膜), 平香港幾多呢...

珍珠宮

在lotte duty free買雪花秀一定係簽卡扺d wor

別墅

請問我清晨到首爾机場,有得換錢嗎?

大宅

原帖由 wai001 於 10-12-4 17:07 發表
今次我主要去滑雪及去掃d新products,不同brands都會掃,skinfood, innisfree, sulwhasoo, nature republic, It's skin, holika holika, beauty credit, etude house...之如此類啦,仲有一定會在watsons & olive young 掃 ...

想問邊隻牌子比較啱年齡較大呀?

大宅

你唔係自由行咩?
原帖由 wai001 於 10-12-4 22:41 發表
彼此彼此!
Travel agent 已經出埋茶會日期及時間啦!

大宅

係唔係全層ga! 因我上過 M PLAZA 的WEB 睇過好似無MUG 提過! 我都聽人係BLOG 到提過, 佢附近果2條街好多女士SKIN CARE 買, 我地可以叫老公去 M PLAZA 同D細路仔去E度行, 內裡好似有間賣文具GA SHOP 好多得意文具賣. 到時各有各行, 佢地又唔使陪我咁悶.

其它SISTER 留意了.
原帖由 wai001 於 10-12-4 22:45 發表
記得在明洞M plaza樓上4/F daiso 1000won shop(即好似香港吉之島十蚊店)買d好扺嘅零食手信呀!

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi, 各位好呀!!!

我都係報左去韓國, 不過係2月頭先去, 麻煩各位sis回來再告知當地天氣同有乜正野, 因我都係同個囡去, 等我可以準備呀.

大宅

唔知我啱唔啱呢! UGB! 好多牌子都有骨膠原的MASK, 你不防諗諗. 過咗25歲後骨膠原便不會由身體自行生產, 我聽在olive young 有d brand "luke" & dermal" 都係won500/pc = hk$3/pc 我會大手掃貨, 自用送禮用都得.
原帖由 Pauline媽咪 於 10-12-5 10:03 發表

想問邊隻牌子比較啱年齡較大呀?

大宅

縉媽 / Fungmm,
真係有機會茶會見wor!! Keep in touch la.

我問過一個fd 前年帶老人家同個女(around 6歲)去。 要預備 ....

1) 平安藥、清熱(號)、潤口野、口mask (佢話就算由旅遊車行到去商場個1x-2x步路都最好帶,d冷空氣入喉嚨好傷)
2) 防曬、太陽眼鏡(滑雪場有太陽的話連眼都開唔到)
3 雪褲、雪衫、雪鞋、買唔買睇自已需要,但一定要防水。 鞋佢話如果唔係一去到就滑,去到個到買仲好。 防水手套一定要除非你唔掂d雪。 佢prepare細路買條平平地但一定要防水既褲,因為一定坐同訓地。 仲有一對厚襪。

我y'day去左赤柱買左兩條雪褲俾細路,一條 100, $150個條係 "dare2be" tim, 手套就分別 $40,$80

大宅

你几時出發呀! 我地係kwsf05 但我同fungma 都不同日子出發. 你整理行裝未呀?
原帖由 bbho 於 10-12-6 11:13 發表
縉媽 / Fungmm,
真係有機會茶會見wor!! Keep in touch la.

我問過一個fd 前年帶老人家同個女(around 6歲)去。 要預備 ....

1) 平安藥、清熱(號)、潤口野、口mask (佢話就算由旅遊車行到去商場個1x-2x步路都最好帶 ...

大宅

我 12月21日出發,東瀛遊 KSFW05。 我。記得你地一個12月20日,一個12月22日, right?

行季 ... 咪得我一個理囉 ... 頭痕!

丫,我仲會帶幾個真空衣服袋同個手泵,回程縮細d衫希望可以拎多d野番 哈哈哈哈!

雪鞋 ~~ lee對幾得wor!原单出口 sportek
http://item.taobao.com/item.htm?id=7756757931

大宅

回復 1# bbho 的帖子

我都係喺淘宝買左對類似雪boot比亞囡Christmas 去high 1

http://item.taobao.com/item.htm?id=3690983779

大宅

我咪又係一個人理d行理, 好彩有你地d 媽咪同我講吓咋.

wah! 你真係好好裝備bor! 有備而去wor! 連真空袋都諗埋!
原帖由 bbho 於 10-12-6 16:36 發表
我 12月21日出發,東瀛遊 KSFW05。 我。記得你地一個12月20日,一個12月22日, right?

行季 ... 咪得我一個理囉 ... 頭痕!

丫,我仲會帶幾個真空衣服袋同個手泵,回程縮細d衫希望可以拎多d野番 哈哈哈哈!

雪鞋 ~~ lee對幾 ...

大宅

我地少出門,得一個 24吋(o急),問人借了一個29吋,arm arm 上 taobao 買左個20吋俾ar女,兩大兩細夠啦掛。
http://item.taobao.com/item.htm?id=7940906591

首頁
34567...30

尾頁

跳至