心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

敢問各位同姐妹的感情好嗎?

我最小, 上有五個姐姐, 朋友一聽第一個反應都會說: 真好, 有那麼多位姐姐疼妳. 聽到這時, 我的反應是苦笑

公爵府

好媽媽勳章

Re: 敢問各位同姐妹的感情好嗎?

點解呀??

伯爵府

真的咁差嗎???我聽到別人有咁多姐姐
第一時間都會覺得"真好",我很羡慕
因為我一個姐姐都沒有.....
可以講出為何苦笑嗎???

民房

lamlambaby

說來話長, 都不知從哪說起, 總之突然覺得悶悶的, 有種想哭的感覺, 老覺得到底什麼是家人

公爵府

好媽媽勳章

或者大家都有自己家庭,所以少左見面,傾計姐,唔好唔開心,其實佢地關心你,不過無講出口呢~

男爵府

我同我 d 兄弟姐妹感情好好.

等待驗證會員

Hm........ I have a sister who is younger tham me 1 yr, but we are not very close.......ga.

男爵府

我有兩個姐姐, 一個大我7年, 另一個大我5年, 我地三個關係都幾好, 差不多隔日一個電話~~
大姐姐未結婚, 我同佢有時會一齊出去蒲~~
二姐姐住附近, 我地會互相去對方屋企~~~

別墅

細個時就成日打交及嘈交,但我結左婚及生左仔仔後就感情轉得好好.
該用戶已被刪除

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我都好好彩, 同我d姐妹/細佬感情好好 , 所以有時都覺得多兄弟姊妹會開心d

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我冇家姐或細妹,得兩個哥哥,本來兩個都好fd,但而家大哥結左婚,就冇計傾lu,反而由細到大都同二哥最fd,大家有咩事都會一齊商量,我地仲成日約埋去玩tim~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

洋房

lamlambaby 寫道:
或者大家都有自己家庭,所以少左見面,傾計姐,唔好唔開心,其實佢地關心你,不過無講出口呢~

同意

我有兩個家姐
大家姐-感情無咁好
細家姐-感情好好,又住得近,晚晚一齊食飯

男爵府

我細個又係成日同我細佬打交, (佢次次都輸)而家都幾ok啦.不過我最, 無亞哥家姐, 有細佬妹, 都幾好感情啦.

複式洋房

我同我d姊妹既感情呀 ....................,還可以啦,都ok既,有時真係會鬥氣架,不過一有事大家就會好團結架,

我有明珠一顆, 久被塵勞關鎖, 今朝塵盡光生, 照破山河萬朵。

民房

妳哋就好喇, 我有等於冇囉, 好在我有囝囝同老公

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

我有三個家姐,我係最細架!!!
大家姐,大 7 年,
二家姐,大 3 年
三家姐,大 1 年

好細個時,二家姐會蝦我同三家姐,仲試過一巴一巴摑我地(當然係發脾氣或鬧交時啦) 大大下,識鬧返佢,話會聾架,後來再無摑我地,咁姊妹鬧交,打交實有.不過感情都好好架 (唔鬧交時) 有乜事,出聲實有人幫!!!
而家大家姐嫁左一年,二家姐搬左出去(下年結婚),屋企靜左好多,唔慣,亦好唔捨得呀!!!!

overall,我諗我d家姐都係錫我既!!!

男爵府

i've a younger sister and a younger brother.
i love them v. much and we have a v. good relationship

大宅

我有一哥一妹, 同哥哥非常好, 成日一齊去WET,
妹妹原本好好, 但因佢十幾年前開始誤入歧途,
十幾年黎帶俾屋企唔少麻煩, 一鑊大過一鑊, 到今
時今日依然唔改, 我都心淡LOR, 我地永遠搵唔到佢,
佢有事就會出現, 好煩

首頁

尾頁

跳至