跳至

別墅

你 BB有冇"Bu"口水??

Don't know why. My baby started "Bu"口水 from yesterday. When she rejects to eat, she will 噴&"Bu"口水, 搞到佢同我成面奶!!

有乜方法令佢停止"Bu"口水呢?今日佢又Bu了成個鐘啦!成所謂“男bu風,女bu雨",唔怪之得成日落雨啦!

大宅

Re: 你 BB有冇"Bu"口水??

foonhei,

我小b都係昨日開始bu口水,吃奶及米糊時bu,搞到成面"白鬆"似聖誕老人及玩口水的"蟹"
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

別墅

foonhei,
我bb 5個多月, 上星期中午時突然間佢自己"bu"口水, 依家周時"bu"口水; 飲奶及食糊仔時"bu"到周圍都係口水.打佢口, 佢當你同佢玩好開心.
[img align=right]http://img.photobucket.com/albums/v336/happyvalley2k/7150-a.jpg[/img]

大宅

foonhei 寫道:
Don't know why. My baby started "Bu"口水 from yesterday. When she rejects to eat, she will 噴&"Bu"口水, 搞到佢同我成面奶!!

有乜方法令佢停止"Bu"口水呢?今日佢又Bu了成個鐘啦!成所謂“男bu風,女bu雨",唔怪之得成日落雨啦!

foonhei:

我 bb 都有 'bu' 口水架, 不過呢排少了好多. 可以係 bb 必經的階段來的 (未係好識吞口水). ?-(

不過搞到你成面奶就唔係好好喇!

我都唔知有乜方法令佢停止喎. 比我會扮小鬧佢, 話 "no, no!" 佢大 d 就識大人嬲嬲的了.

Joycelyn

大宅

我餵小b食糊仔時又係咁! 老公同我都會黑起塊面,同用重d o既語氣話佢,用手指指住佢,佢好似知道我地唔多happy,會立即唔bu,不用一分鐘後又會咁做! 因此我同老公只有重覆又重覆咁做!

大宅

MrsBunBun 寫道:
我餵小b食糊仔時又係咁! 老公同我都會黑起塊面,同用重d o既語氣話佢,用手指指住佢,佢好似知道我地唔多happy,會立即唔bu,不用一分鐘後又會咁做! 因此我同老公只有重覆又重覆咁做!

MrsBunBun:

書話 bb 到 8-9 個月便會真的識 "no, no" 的了!

Joycelyn

別墅

Joycelyn 寫道:
[quote]
MrsBunBun 寫道:

MrsBunBun:

書話 bb 到 8-9 個月便會真的識 "no, no" 的了!

Joycelyn [/quote] :

Aiya, I aslo said "no" to her but she smiled to me....
giveup: Don't know what to do la.

大宅

好得意呢, 前日睇完您地留言, 我阿囡尋日同今日又有bu喎, 其實佢都無bu一排架啦, 依家又返來.

大宅

我仔仔都成日bu 呀,老人家話男bu風女bu雨,但又冇打風,我仔仔bu到我 食緊糊仔又bu.........叫佢唔好bu佢就笑
~I Love U~

別墅

哈....有時覺得真係好得意,所有既BB都係去到咁上下就自自然識得"bu"口水,唔駛人地教. :lol: :lol: 點解既呢? 我Eddison又係好鍾意"bu"口水架,話極唔聽, 好彩佢好少係食野時"bu".

跳至