跳至

複式洋房

請問bb幾大先可以去泳池游水

如題

大宅

Re: 請問bb幾大先可以去泳池游水

小樂樂 寫道:
如題

小樂樂:

有些媽媽會宜家比 bb 在屋企的浴缸玩水. 我老公好怕 dirty 的/d 泳池水有細菌, 所以我會等 bb 八個月大至一歲先比她去泳池游水.

Joycelyn :mrgreen:

複式洋房

oic thank you!

別墅

小樂樂 寫道:

Today it is my first time to take my girl to the pool. I took her to the "Jacuzzi pool" in the club house. She enjoyed so much and didn't cry at all. Every one was so surprised to see such a young "baby" there. We played for 30 mins only. I think it is important to make sure the pool is clean. So I didn't take her to the public one(run by government..)

大宅

foonhei 寫道:
Today it is my first time to take my girl to the pool. I took her to the "Jacuzzi pool" in the club house. She enjoyed so much and didn't cry at all. Every one was so surprised to see such a young "baby" there. We played for 30 mins only. I think it is important to make sure the pool is clean. So I didn't take her to the public one(run by government..)

foonhei:
wa, jacuzzi pool, i like it a lot!

Joycelyn

大宅

foonhei 寫道:
[quote]
小樂樂 寫道:

[/quote]

foonhei,

您bb 好野呀
我阿囡好細膽呀, 試過係屋企個浴缸比佢游, 又驚到係樹係甘 :-( :-( , 有咩方法可以令佢唔驚呢 ?

大宅

我個女都好細膽呀,七月一日帶佢去沙灘睇海,佢見到d浪就驚到想喊想喊咁!我驚佢去泳池都係咁.

別墅

MrsBunBun 寫道:
我個女都好細膽呀,七月一日帶佢去沙灘睇海,佢見到d浪就驚到想喊想喊咁!我驚佢去泳池都係咁.

My girl was anxious when we first put her into the pool. She held her fist and freeze.... Very funny face. After 5 mins, she started moving her arms and legs . Then, I let her move around with her 水泡. 佢咁"膽大包天",我驚佢大個會好曵!!點算??

別墅

MySweetBB 寫道:
[quote]
foonhei 寫道:
[quote]
小樂樂 寫道:

[/quote]

foonhei,

您bb 好野呀
我阿囡好細膽呀, 試過係屋企個浴缸比佢游, 又驚到係樹係甘 :-( :-( , 有咩方法可以令佢唔驚呢 ?[/quote]

Hi MySweetBB,
我哋平時同佢冲涼時,已經有同佢玩水.例如用手撥水落佢個身,又或者捉住佢手腳,等佢在水面浮來浮去.可能咁,佢唔驚水啦@@不過,落水前,一定要濕一濕佢個身同手腳,等佢習慣水溫,無咁驚

大宅

阿貓5月時已經試過去泳池玩水, 不過個時水溫仲凍所以淨係腳仔玩, 到咗6月尾就正式下水, 佢一d都唔驚仲玩得好開心, 帶住個水泡自己腳撐撐, 可能平時沖涼已經習慣咗d水, 我同佢沖涼洗頭個時成日咋咋帝等d水流落佢塊面度, 所以佢一d都唔驚, 打針又唔驚, 水又唔驚, 鬧又唔驚, 都唔知佢有咩驚, 百厭到飛起~

大宅

babyoush 寫道:
阿貓5月時已經試過去泳池玩水, 不過個時水溫仲凍所以淨係腳仔玩, 到咗6月尾就正式下水, 佢一d都唔驚仲玩得好開心, 帶住個水泡自己腳撐撐, 可能平時沖涼已經習慣咗d水, 我同佢沖涼洗頭個時成日咋咋帝等d水流落佢塊面度, 所以佢一d都唔驚, 打針又唔驚, 水又唔驚, 鬧又唔驚, 都唔知佢有咩驚, 百厭到飛起~

babyoush:

阿貓打針都唔驚, 好o野喎!

Joycelyn :mrgreen:

大宅

會唔會凍親佢架?囡囡剛剛傷風咳好返,要遲下先lu

大宅

我今日已經第一次帶我個女去泳池游水lu!老公落水試水溫,覺得ok就同佢試下玩水,佢一開頭喊到收唔到聲,之後tum下tum下佢,佢適應左,就玩得好開心!
我同佢大約玩左20mins,因為驚佢太

別墅

[quote]
MrsBunBun 寫道:
我今日已經第一次帶我個女去泳池游水lu!老公落水試水溫,覺得ok就同佢試下玩水,佢一開頭喊到收唔到聲,之後tum下tum下佢,佢適應左,就玩得好開心!
我同佢大約玩左20mins,因為驚佢太

大宅

我bb星期日都下水禮啦, 佢就唔驚, 不過好似覺得好奇怪咁. 好好笑!

大宅

今日我買左頸水泡啦,打算星期日就同囡囡落水,好緊張呀

複式洋房

請問係邊度買頸水泡嫁?

大宅

foonhei,

大宅

我係花園街卓悅對面嗰間賣水泡的.

小樂樂 寫道:
請問係邊度買頸水泡嫁?

大宅

me too, $18

跳至