嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地孖B係點瞓覺架? 瞓大人床? 普通BB床但兩個B一齊瞓??
市面上好似唔見有孖B床喎~

別墅

2 X BB Beds

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-17 09:11 發表
請問你地孖B係點瞓覺架? 瞓大人床? 普通BB床但兩個B一齊瞓??
市面上好似唔見有孖B床喎~

大宅

回復 2# dais 的帖子

Thanks~
咁兩個b會唔會分開房瞓架??

別墅

回覆 3# ilovebabybaby 的文章

我都諗緊點分配...
我喺淘寶見到有孖bb床
http://item.taobao.com/item.htm? ... p;cm_id=&pm_id=

不過又覺得兩張bb床好似好d...如果其中一個喊就推走佢...唔好噪到另一個訓~

大宅

我都係用2張bb床, 放在同一間房, 但打算晚上會其中一個跟我訓, 另一個跟工人訓囉.

之前睇過d jm 話唔好放2個b在同一bb床, 其中一個喊怕影響另一個, 同埋怕整親另一個b喎!

大宅

我諗住開頭幾個月買藤攬同我同床訓﹐一個窗台﹐一個喺床﹐方便"為"奶嘛﹐尤其係夜奶

同埋﹐之後都會買兩張床﹐同房訓﹐反正間屋唔係大﹐一個喊﹐另一個都實聽到﹐無理由一個房一個廳架嘛

別墅

回覆 1# phantomlaw 的文章

窗台會唔會好凍尼...?
咁老公訓邊吖...bbs訓咗床先既話...會唔會之後唔肯訓落bb床到尼...?
我要佢哋一返嚟就要訓bb床..唔俾機會佢哋訓我哋張床...
bb都要時間適應環境唷~

別墅

BK Milk勳章

我都諗住兩張BB床,兩張都會放入我O地房,但會買O的可以摺合O既款!
如果一張BB床真係驚佢O地會互相整到呢!
陳家大B仔同小B女已於2011年5月27日出世喇!

別墅

兩張床﹐同房訓. Why 兩張床? Becoz if one baby is sick, can separate them. If they sleep together, they will both get sick

原帖由 milkajoe 於 10-11-18 09:35 發表
我都諗住兩張BB床,兩張都會放入我O地房,但會買O的可以摺合O既款!
如果一張BB床真係驚佢O地會互相整到呢!

大宅

係個藤籃放窗台﹐裡面有毛巾﹐加上4-5月出世﹐到時天氣開始熱﹐都OK嘅﹐另外個藤籃放喺床(5尺床希望夠位﹐雖然老公係大肥佬)﹐唔夠位老公訓地下囉﹐暫時係甘諗﹐因為要方便"為"奶嘛﹐對B又有可能鐘意食住訓哩﹐佢訓時我又可以訓(其實懶嘅成份到佔唔少﹐哈哈)

原帖由 junB 於 10-11-17 14:37 發表
窗台會唔會好凍尼...?
咁老公訓邊吖...bbs訓咗床先既話...會唔會之後唔肯訓落bb床到尼...?
我要佢哋一返嚟就要訓bb床..唔俾機會佢哋訓我哋張床...
bb都要時間適應環境唷~ ...

首頁

尾頁

跳至