懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我會有產前/後抑鬱?

我有左bb後.個人好容易唔開心,好容易炆'曾',成日發脾氣,又好容易哭,但我又唔知點可以令自己開心d,我以前唔開心會行下街,但我宜家一行得耐會好疲倦,腰骨又痛.而且我又要返工又要湊仔(4歲),咁樣會唔會係產前or產後抑鬱的先兆,好驚呀,我可以點? :-(

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: 我會有產前/後抑鬱?

大宅

I have similar problem, but after I listen to baby music each night when sleep, I got much better, try this.
軒軒 寫道:
我有左bb後.個人好容易唔開心,好容易炆'曾',成日發脾氣,又好容易哭,但我又唔知點可以令自己開心d,我以前唔開心會行下街,但我宜家一行得耐會好疲倦,腰骨又痛.而且我又要返工又要湊仔(4歲),咁樣會唔會係產前or產後抑鬱的先兆,好驚呀,我可以點? :-(

大宅

我覺得同你老公講吓會好d. 因為第1胎好開心, 老公都會好就你, 到第2胎, 就樣樣沒第1胎時細心, 再加上你要照顧小朋友,又有返工 會好煩躁. take it easy.....

大宅

唔好諗咁多野啦, 開心d, 試下同多d人傾下心事, 講左出黎會好d架, 或者多d上黎呢度傾, 我地班靚靚姊妹會支持你架

軒軒 寫道:
Love You Baby

首頁

尾頁

跳至