嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

印尼揹帶

請問有無人知道,除了上網可以買到有2個圈印尼揹帶即Baby Sling 外, 重可以係邊度可以買到

大宅

Re: 印尼揹帶

My indo maid bought one in Causeway Bay, but without the 2個圈, you can ask the indo maid, & it's about $60

別墅

May I ask what is the 2個圈?? I see the one my Indo maid use right now is just a long cloth without any 圈. I see her wrap it over her and my BB is already securely hanging in front of her.......

複式洋房

我都想買,小b坐响度好舒服

大宅

Viv

I also want to buy the 印尼揹帶 with two rings. Could you tell us where to buy. Thanks

大宅

印尼揹帶我都好鐘意用, 又舒服(我未見過兩個圈), 只係一條大長布, 仲可以用黎留被咁比小朋友訓覺, 我個張都係工人幫我買, 好似20蚊到, 我都唔知係邊到買~~嘻

別墅

其實只要買3碼任何較薄和"孩"少少的布便可,我個印傭說在印尼隨手用任何的布都可當揹帶的,如衫,褲....,之後我便買了些花花布給她當揹帶,記住要"孩"少少的布和不要太薄,會滑脫的,最好較綿質的便好了。

大宅

garfield804 寫道:
請問有無人知道,除了上網可以買到有2個圈印尼揹帶即Baby Sling 外, 重可以係邊度可以買到

玩具反斗城, 大約$1xx

男爵府

我就係用緊呢款咩帶啦(一幅長布加兩個圓扣), 真係好正, 當BB有番咁上下斤兩時候, 會比起前面咩的那種舒服好多, BB又唔洗"cool"到實, 大家都無咁焗。如果係餵人奶就更加正。出入冷氣地方又可以當披肩用。
但一直未見過市面有得賣, 我o個條都係上網訂。不過條咩帶係made in singapore, 去開sing的可以留意下。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

OIC
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

HI funann

Could you give us the website for 上網訂一幅長布加兩個圓扣印尼揹帶.

Thanks a lot

複式洋房

http://www.momsinmind.com.sg/sarongslings.html
"Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught them." --Jonas Salk.

男爵府

2011至尊種植勳章

我都用緊, 好好用, 有好多種揹法, 好靈活
HK 都有得買, click here
可以約老闆娘o係地鐵站交收.

男爵府

JarJarBin

我要摷番d料先可覆妳, 我係上年買架, 都係見到BKo既topic先識有d咁野。
其實我買左好耐久, 因為開頭又唔多識用, 所以劈埋左一邊, 最近開始, 咩阿女咩得好辛苦, 摷搵出黎再試用, 呀...今次識用啦, 先發覺一直唔識寶。

男爵府

monkichi 寫道:
我都用緊, 好好用, 有好多種揹法, 好靈活
HK 都有得買, click here
可以約老闆娘o係地鐵站交收.

係啦...我都係呢個網站度訂架...我記得我買o個陣(上年10月左右), 如果同佢講係bk媽咪仲會有折, 不過今年唔知仲有無

子爵府

我知孕寶寶(在旺角)有得賣, 可以打電話去問下:3188 2540
http://www.babymommom.com/

不過我都係經monkichi的網站買, 話係bk member, 現在仲有折

大宅

嘩....加多左個圈就成200蚊一條, 真貴呀, 我自己用緊個條乜都無, 剩係一條好長既布, 工人幫我買20蚊乍, 10倍價錢~~

琥珀宮

ww_so........但係唔識點綁

ww_so 寫道:
其實只要買3碼任何較薄和"孩"少少的布便可,我個印傭說在印尼隨手用任何的布都可當揹帶的,如衫,褲....,之後我便買了些花花布給她當揹帶,記住要"孩"少少的布和不要太薄,會滑脫的,最好較綿質的便好了。

男爵府

2011至尊種植勳章

有圈無圈我都有, 兩款都有用過. 我覺得有圈穩陣 d, 容易控制 d, 尤其係要由一個 position 轉做另一個 position 時, 有圈易好多.
我個仔好多時都唔鍾意長時間用同一個 position, 有時要由側邊 hip-carry 轉去前面(袋鼠仔), 又或者轉做 lying-down. 用有圈的, 我可以一路行一路轉. 如果用無圈的, 就麻煩好多.
而且有圈的膞頭位 "瀉力" 平均 d, 舒服得多.

我最初都覺得好貴, 考慮左好耐先決定買咋 ..... 而家非常滿意, 後悔當初點解唔早 d 買

子爵府

最原始印尼揹帶有分甩色&唔甩色, 唔甩色係靚布d買$60;

隨了銅鑼灣, 我知道美孚和上環永吉街都有得買!

首頁

尾頁

跳至