跳至

首頁

尾頁

大宅

我 bb 想爬了 ^__^

我 bb 開始想爬了.

佢o係樹 '畫' 床單, '桔' 起個 pat pat, 腳仔郁到似毛毛蟲.

Joycelyn

大宅

Re: 我 bb 想爬了 ^__^

Joycelyn 寫道:

我 bb 開始想爬了.

佢o係樹 '畫' 床單, '桔' 起個 pat pat, 腳仔郁到似毛毛蟲.

Joycelyn

joycelyn
你個bb好叻叻呀~有無放bb在膠墊玩呀~係床上借唔到力爬呀~
我都見過小斑bb係咁樣,每次見到都好得意,引唔住打佢條片~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

別墅

My bb already '桔' 起個 pat pat and try to move last week la....don't know this is a signal of 爬.

我 bb 開始想爬了.

Joycelyn
芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

大宅

我阿囡自從上個月識得自己轉身後, 就好有意欲爬啦 ! 成日"gut"起個大pat pat, 佢未正式識得爬, 但係呢幾日就係樹爬住黎左右360度甘轉.

複式洋房

由 MySweetBB
"佢未正式識得爬, 但係呢幾日就係樹爬住黎左右360度甘轉. "

我個bb都係呀!!! 真係好得意 :lol:

別墅

我個女好早就成條蟲咁360度係張床度轉...... 用對腳撐住張床邊逐格轉.....
早2日佢好似想爬.... 佢會爬低前半身,然後對knee 用力撐高個pat pat ,好搞笑....
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

大宅

我個女都係呀!
MySweetBB 寫道:
我阿囡自從上個月識得自己轉身後, 就好有意欲爬啦 ! 成日"gut"起個大pat pat, 佢未正式識得爬, 但係呢幾日就係樹爬住黎左右360度甘轉.

別墅

Same Same as my girl. One day I fed her on my bed. She refused to drink milk. Then, she "gut"起個大pat pat向後爬,好似逃走咁,最終"Sir"左落張床!好搞笑!

MrsBunBun 寫道:
我個女都係呀! [quote]
MySweetBB 寫道:
[/quote]

大宅

我仔仔初初都係360度轉,之後現在已經會周圍去,佢會"at下at下"經常"gut"起個pat pat學爬,佢昨天竟然爬到兩步,之後失去平行,"扒"左在地下..............好鬼開心,見到佢開始學爬
~I Love U~

大宅

小斑 寫道:
joycelyn
你個bb好叻叻呀~有無放bb在膠墊玩呀~係床上借唔到力爬呀~
我都見過小斑bb係咁樣,每次見到都好得意,引唔住打佢條片~

小斑:

我無放 bb 在膠墊玩呀, 我有時會放佢o係 play pan 上玩. 係丫, 床上借唔倒力爬架, 多謝你的提點啊 ! 我會比佢在膠墊玩架呀.

Joycelyn

大宅

Alicia媽咪 寫道:
My bb already '桔' 起個 pat pat and try to move last week la....don't know this is a signal of 爬.

Alicia媽咪:

似喇似喇!

d 人通常會記住三, 六, 九. 六個月會坐 (係要扶住的, 獨立坐要八個月大), 九個月會爬. ?-(

Joycelyn

大宅

小斑:

我無放 bb 在膠墊玩呀, 我有時會放佢o係 play pan 上玩. 係丫, 床上借唔倒力爬架, 多謝你的提點啊 ! 我會比佢在膠墊玩架呀.

Joycelyn

joycelyn
不用謝~我地一同學習中~
你用膠墊前要放出來幾日吹風~d膠味散開~
請參觀"小斑"相片簿 小斑 : 04年12月31日出世 - 3.505kg -55cm 07年01月09日 - 10.4kg -87.5cm

大宅

我個女都係呀! 轉身後就常常講嘢, 唔知講嘜.

大宅

小斑 寫道:
joycelyn
不用謝~我地一同學習中~
你用膠墊前要放出來幾日吹風~d膠味散開~

小斑:

啊, 係呀, 好好好.

Joycelyn

別墅

尋晚我放佐個"long long"係張床度, 阿B見到佢最鍾意既玩具, 突然反身一支箭咁爬前去攞 (個long long起碼距離佢有一個身位),快到我都未睇清楚, 個long long已係佢手度, 嚇C我啦, 以為自己睇錯,跟住我再放多次個玩具係佢前面, 但佢就爬極都爬唔到去 (正常!因為佢其實根本未識爬嗎!!)之後仲發脾四嚟!! 不過我諗佢好快識架啦

大宅

Ah-Goo-Chu 寫道:
尋晚我放佐個"long long"係張床度, 阿B見到佢最鍾意既玩具, 突然反身一支箭咁爬前去攞 (個long long起碼距離佢有一個身位),快到我都未睇清楚, 個long long已係佢手度, 嚇C我啦, 以為自己睇錯,跟住我再放多次個玩具係佢前面, 但佢就爬極都爬唔到去 (正常!因為佢其實根本未識爬嗎!!)之後仲發脾四嚟!! 不過我諗佢好快識架啦

Ah-Goo-Chu:

你的 bb 好勢利啊!

欣廷都未識爬, 不過就想行同企喇. :mrgreen: 今日扶住佢行倒兩步. 踏出了左腳, 然後到右腳.

Joycelyn

大宅

hi All

我小b向後爬啦

大宅

咁高難度, 恭喜哂呀
羡慕c人啦, 因我亞b未識呀.

SUKI_C 寫道:
hi All

我小b向後爬啦
Happy

大宅

SUKI_C:

梓君好o力喎!

Joycelyn

大宅

好勁喎!