夫婦情感

跳至

別墅

check 老公 E-mail..........

幫佢send E-mail 求職時,發現佢send左個囡D相比個我唔識既人,想睇埋收件箱度見到果個人係佢生日時send左埋E-mail比佢,內容叫佢開心D,唔好成日口黑面黑有咩唔開心send E-mail 同果個人講.我問佢係邊個,佢話返我轉頭仲咩check 佢E-mail,仲話果個係佢"好朋友".我大約知道果個係佢同事.我好嬲,點解會send個囡D相比個我唔識既人,仲有,我而家先知我老公成日唔開心囉!我可以點做?好嬲呀..........................

大宅

Re: check 老公 E-mail..........

大家冷靜坐下來談談,不要各自鑽牛角尖.
亦不要在孩子面前吵,萬事總有解決辨法.

洋房

其實我覺得send個囡既相俾人睇, 係同事之間都好平常. 或者你已經當左果個係"果個女人", 所以咁敏感. 你諗下, 佢send個囡既相俾佢"好朋友"睇, 都好過send自己張相俾人留念呀. 此其一. 第二, 咁即係話佢平時成日都會提起個女, 唔會收埋屋企的野唔提然後去溝女.

你老公唔開心冇講你知, 可能係公司野, 如果唔係佢"好朋友"唔會叫佢唔好成日黑口黑面(係公司). 公事唔開心, 我都唔會講俾我老公知, 費事搞到佢都興埋, 無補於事. 我都係同同事講, 所以你老公既情況都正常.

check佢email(雖然唔係故意?)始終都理虧, 你最好收起怒火扮溫柔, 如果唔係佢覺得你唔明白佢, 又唔尊重佢, 更加要同"好朋友"傾訴就弊.

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得幾好架喎...我老公都成日send仔仔d相比人睇...仔仔第一次行,第一次拎筷子食飯...佢重即拍短片放係電話度返工比同事睇..咁係好事黎架喎...佢有仔女會開心同人分享仔女既得意相...唔係收埋唔比人知結左婚生左仔...再去識女仔..你應該開心喎
唔開心同同事朋友傾都唔同自己傾...又冇話唔岩喎,佢係公司做野唔開心,同你講,你未必明白佢既處境,又可能會令你擔心佢喎.但係同同事講,同事知道佢既處境知道成件事既始末...係會好d架喎...
至於check老公email呢...我唔知人地係點..但係我老公d email一向係我check既(因為多數係垃圾)...

男爵府

Sanho 寫道:
其實我覺得send個囡既相俾人睇, 係同事之間都好平常......
check佢email(雖然唔係故意?)始終都理虧, 你最好收起怒火扮溫柔, 如果唔係佢覺得你唔明白佢, 又唔尊重佢, 更加要同"好朋友"傾訴就弊.
agree

大宅

Agree

男爵府

我都有check老公的e-mail,但係佢知道的,當然佢都有唔鐘意但都無計 :wink:
佢有時都有同佢d女朋友(以前同事)講佢自己的唔開心,(本來我係唔知佢唔開心呀~~),當我睇到時,我都有嬲呀!但我直接咁同佢講,"你唔開心唔可以同我講咩?同人講唔同我講,咁你當佢係你咩人呀??定係唔當我係老婆?? )
自從個次之後,佢有唔開心都同我講lu,當然佢同你呻你唔好火上加油啦,做聆聽者好啦,或者俾d中肯意見佢,當你應為係佢做錯,你要慢慢話俾佢聽佢錯law,一句講晒,好似湊仔咁 :wink:

複式洋房

唔開心冇同你講, 可能佢唔想你煩呢~
send baby

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

該用戶已被刪除

跳至
熱門主題